post image

Την Κυριακή 14/6 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από τα κρατητήρια της Π.Ρ. με σκοπό την στήριξη των κρατούμενων γυναικών που είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας ήδη από της 9.6 ζητώντας την βελτίωση της σίτισής τους (https://athens.indymedia.org/post/1605695/ ).

Με αυθόρμητη οργάνωση μαζευτήκαμε περίπου εξήντα άτομα και κατα τις 18.30 ξεκινήσαμε να κινούμαστε στην Πέτρου Ράλλη προς την είσοδο των κρατητηρίων φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα και κρατώντας πανό μεταφρασμένα σε πέντε διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, ρώσικα και φαρσί). Φτάνοντας κοντά στο κτίριο οι κρατούμενες/οι/@ ήρθαν σε οπτική επαφή με μας και όλες/οι/@ μαζί αρχίσαμε να φωνάζουμε συνθήματα. Από το μεγάφωνο ακούστηκαν συνθήματα και επαναστατικά τραγούδια σε φαρσί και αραβικά, έγινε ενημέρωση σε φαρσί για τα τελυταία γεγονότα στη Βικτώρια και οι "μέσα" είχαν ξεσηκωθεί τελείως. Μετά από ένα τέταρτο τους μάζεψαν όλους και τους κλείδωσαν στα κελιά κατά τη συνήθη πρακτική τους σε τέτοιους είδους κινητοποιήσεις, ώστε να μη μπορούμε να έχουμε επικοινωνία. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι στο σημείο κατέφθασαν δέκα δελτάδες, Σώμα το οποίο πρώτη φορά βλέπουμε να εμφανίζεται εκεί, παραμείναμε φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχωρήσαμε, εφόσον ο στόχος της στήριξης είχε δυναμικά επιτευχθεί. Το ίδιο απόγευμα, μετά το κλείδωμα τους μέσα στα κελιά, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση/αντίδραση με ουρλιαχτά από πολλές και μια από τις απεργούς πείνας κατέρρευσε λόγω πτώσης ζαχάρου και μεταφέρθηκε έκτακτα στο νοσοκομέιο. Αυτό έιχε ώς αποτέλεσμα να σταματήσουν οι υπόλοιπες 4 την απεργία πέινας. Η γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομέιο συνέχισε την απεργία πείνας μόνη της μέχρι και την Τρίτη 16/6.

Παράλληλα όμως 140 με 150 άντρες κρατούμενοι (ανεπιβεβαίωτος αριθμός) ξεκίνησαν απεργία πείνας τη Δευτέρα 15/6 με αίτημα την απελευθέρωση όλων ή τη μεταφρορά τους σε κάποιο camp (http://invisibleradio.blackblogs.org/el/δες:Μήνυμα από Πέτρου Ράλλη). Από τους περισσότερους η απεργία τους έσπασε το Σαββατοκύριακο 19/20 Ιουνίου, μετά από προσπάθειες και υποσχέσεις του διοικητή των κρατητηρίων ότι όσοι δήλωναν ότι θέλουν να πάνε σε καμπ, σε λίγες μέρες θα έφευγαν, και αφού, ήδη, είχαν αρχίσει να μεταφέρονται κάποιοι. Έως τώρα από όσο γνωρίζουμε έχουν μεταφερθεί 15 άτομα, άγνωστο πού.

Στις 23/6 πληροφορηθήκαμε οτι 3 άνδρες από την πτέρυγα Δ4 του 2ου ορόφου συνεχίζουν την απεργία πείνας ο B. G.(Congo), ο Σ. A. (Iran), ο M. A. (Senegal). O M. A. από Σενεγάλη κάνει απεργία πείνας και δίψας από την αρχή και σήμερα τον πήγαν σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο. Από τον 3ο όροφο από το τμήμα των αρρώστων ανδρών συνεχίζει την απεργία πείνας για 8η μέρα ο A. J. από Πακιστάν. Δε γνωρίζουμε για τις υπόλοιπες πτέρυγες, αν και πόσοι συνεχίζουν πιθανά την απεργία πείνας. Στις 22/6 τη νύχτα ένα παιδί από την Αίγυπτο κρεμάστηκε στο 2ο όροφο. Με τα ουρλιαχτά των συγκρατουμενών του οι μπάτσοι τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή και έκοψαν τα σχοινιά. Η κατάσταση είναι δραματική.

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά!

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, μόνο αυτός που δε δίνεται...

Κανένα άτομο παράνομο, κανένα αόρατο

Άμεση απελευθέρωση όλων!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ/@ για την ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License