Οι καταλήψεις ρίχνουν τα νοίκια - κάλεσμα στήριξης στην «Διαδήλωση για τα νοίκια και τη στέγαση»

Στηρίζουμε τη «Διαδήλωση για τα νοίκια και τη στέγαση» από τη «συνέλευση ενάντια στον εκβιασμό του ενοικίου, σήμερα στις 19.00 στην πλατεία Βικτωρίας. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Σήμερα, Παρασκευή 26/06, τα ξημερώματα, έγινε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Δερβενίων 56.

«Το μητροπολιτικό κέντρο είναι “πόλεμος”, είναι μια διαρκής διαδικασία αντιπαράθεσης μεταξύ φτωχοποιημένων και πλεονάζοντων πληθυσμών από τη μία, και επιχειρηματιών εστίασης, τουρισμού, real estate και μπάτσων από την άλλη, με σκοπό τον εξευγενισμό και την πλήρη τουριστικοποίησή του. Μία διαδικασία αντιπαράθεσης από την οποία επιβάλλεται να απουσιάζουν οι καταλήψεις, ως εστίες αγώνα, αλλά και ως παραδείγματα αυτοοργάνωσης και κάλυψης των αναγκών μας, ντόπιων και μεταναστών».

Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα. Είναι το ζωντανό ανάχωμα στα σχέδια για μια πόλη ασφυκτικά γεμάτη με ενοικιαζόμενα τουριστικά διαμερίσματα, εξευγενισμένες περιοχές, ειδικές ζώνες εμπορίου και τουρισμού, με τους εκμεταλλευόμενους και τις καταπιεσμένες εκτοπισμένες στην περιφέρεια του αστικού ιστού. Οι καταλήψεις δίνουν ένα δυνατό παράδειγμα απέναντι στον εκβιασμό του ενοικίου, και όσο υπάρχουν θα οριοθετούν προς τα κάτω το κόστος του πιο μεγάλου μας εξόδου, αυτού της στέγης.

Στηρίζουμε τη «Διαδήλωση για τα νοίκια και τη στέγαση» από τη «συνέλευση ενάντια στον εκβιασμό του ενοικίου, σήμερα στις 19.00 στην πλατεία Βικτωρίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

κατάληψη Δερβενίων 56,

26/06/2020

Μικροφωνική: Σάββατο 27/6, 12:00, Καλλιδρομίου & Μπενάκη, στη λαϊκή των Εξαρχείων

Μικροφωνική-Συγκέντρωση: Τρίτη 30/6, 19:00, πλατεία Εξαρχείων

Θα ενημερώσουμε άμεσα για ανοιχτή συνέλευση και επιπλέον δράσεις

Η προηγούμενη ανακοίνωση της κατάληψης εδώ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License