[Βιέννη, Αυστρία] Επιθέσεις των Γκρίζων Λύκων σε κινηματικούς χώρους/εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 24/6 στην περιοχή Favoriten της Βιέννης, δεκάδες ακρο-δεξιοί Τούρκοι μετανάστες, μέλη των "Γκρίζων Λύκων" επιτέθηκαν σε φεμινιστική πορεία ενάντια στις γυναικοκτονίες. Μεταξύ άλλων, η συλλογικότητα "Κίνηση Κουρδισσών Γυναικών" καθώς και Τουκικές φεμινιστικές συλλογικότητες είχαν καλέσει σε συγκέντρωση.

post image

Την Τετάρτη 24/6 στην περιοχή Favoriten της Βιέννης, δεκάδες ακρο-δεξιοί Τούρκοι μετανάστες, μέλη των "Γκρίζων Λύκων" επιτέθηκαν σε φεμινιστική πορεία ενάντια στις γυναικοκτονίες. Μεταξύ άλλων, η συλλογικότητα "Κίνηση Κουρδισσών Γυναικών" καθώς και Τουκικές φεμινιστικές συλλογικότητες είχαν καλέσει σε συγκέντρωση.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 25/6, καλέσθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με βασικό σύνθημα στην Τούρκικη γλώσσα "Faşizme karşı omuz omuza!", δηλαδή "Ενωμένοι ενάντια στον Φασισμό". Σαν απάντηση, περίπου 250 φασίστες επιτέθηκαν στον κοινωνικό χώρο EKH (Ernst-Kirchweger-Haus). Στον χώρο αυτό δραστηριοποιούνται πολλές αντιφασιστικές, αναρχικές καθώς και συνελεύσεις και ομάδες αλληλεγγύης στους μετανάστες. Είναι τουλάχιστον ειρωνικό το γεγονός πως έγινε στόχος επίθεσης από μετανάστες δεύτερης γενιάς. Συντρόφια αναγνωρίζουν πως αυτού του είδους η στοχοποίηση του κινήματος αποτελεί προέκταση των δολοφονικών πολιτικών του Ερντογάν και του Τούρκικου κράτους απέναντι στους Κούρδους καθώς και σε όσους τολμούν να υψώνουν την φωνή τους ενάντια στην εθνικιστική αφήγηση του.

Κόσμος που βρισκόταν στον χώρο εκείνη την ώρα αναγκάστηκε να παραμείνει κλειδωμένος μέσα αφού μόνο από θαύμα δεν υπήρξαν παραπάνω τραυματισμοί, την ώρα που οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιήσαν εκτός από μπουκάλια και πέτρες μέχρι και εκρηκτικούς μηχανισμούς για να βανδαλίσουν το κτίριο.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που διαδηλώσεις στην περιοχή Favoriten δέχονται επίθεση από ακροδεξιούς. Παρόμοια περιστατικά είχαν ακολουθήσει και στην διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μέλη των Γκρίζων Λύκων να προσπαθούν να εγκαταστήσουν μια είδους δικιά τους "αστυνόμευση" στην πόλη, η οποία σκοπό έχει να απαγορεύει την Κουρδική μουσική να ακούγεται δημόσια, μουσουλμάνους να καταναλώνουν αλκοόλ κατά το Ραμαζάνι κλπ. Τις επόμενες μέρες θα οργανωθούν πολλές συζητήσεις για το φαινόμενο του εθνικισμού σε μετανάστες δεύτερης γεννιάς, καθώς και διαδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη πάρει μέρος σε άλλες πόλεις όπως και στο Βερολίνο.

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο κόσμο στην Βιέννη! Θάνατος στον Φασισμό!

Εικόνες:

από Ω 28/06/2020 1:48 μμ.


https://www.youtube.com/embed/aQ8gAfOP5pM

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License