Οι Αμπελόκηποι αποτελούν περιοχή στην οποία το φασιστικό στοιχείο ήταν ιδιαίτερα έντονο, και καταλάμβανε πολύ χώρο είτε πρόκειται για τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α., είτε για φασιστικές επιθέσεις από άλλους δήθεν ανεξάρτητους σχηματισμούς, είτε για προπηλακισμούς ατόμων που τίθενται ενεργά εναντίον τους.

Από την πλευρά μας, αναγνωρίζουμε τη βαθειά σύνδεση των φασιστικών αυτών πρακτικών με το σύστημα που τις γεννά και το κράτος που τις συγκαλύπτει. Η σταδιακή υποχώρηση των οργανωμένων φασιστικών σχηματισμών δε σημαίνει ότι ο φασισμός εξαφανίζεται. Αντίθετα αφομοιώνεται και εκφράζεται είτε μέσω ναζιστικού τύπου πογκρόμ, είτε μέσω των σωμάτων ασφαλείας και της βίας που ασκούν ενάντια στα οργανωμένα αντιτιθέμενα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και σε οτιδήποτε φαίνεται να ενοχλεί το καπιταλιστικό οικοδόμημα.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ως κάτοικοι της περιοχής αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια συνέλευση γειτονιάς η οποία θα λειτουργεί αυτοοργανωμένα, οριζόντια και αδιαμεσολάβητα, στοχεύοντας στη διάχυση του αντιφασιστικού λόγου με δεδομένη τη συνεχή ενταντίωσή μας σε ρατσιστικές, ομοφοβικές, σεξιστικές συμπεριφορές και οποιαδήποτε άλλη μορφή παίρνει ο φασισμός.

 

Αντιφασιστική Συνέλευση Αμπελοκήπων

Mail επικοινωνίας: abelantifa@riseup.net

Αρχεία:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License