Παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων σε Βόλο και στα χωριά του Πηλίου

Τις προηγούμενες μέρες παρεμβήκαμε με τρικάκια και πάνο έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής-Lafrage στο Μένιδι και με μοιράσματα κειμένου σε γειτονιές της Νέας Ιώνιας.

post image

Τις προηγούμενες μέρες παρεμβήκαμε με τρικάκια και πάνο έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής-Lafrage στο Μένιδι και με μοιράσματα κειμένου σε γειτονιές της Νέας Ιώνιας .Παρακάτω το κείμενο που μοιράζονταν:

Ενημέρωση για την λεηλασία της φύσης και του φυσικού κόσμου στον Βόλο και στα χωριά του Πηλίου

Ο κόσμος που ζούμε θέτει την ενέργεια ως μια από τους βασικούς πυλώνες του. Η ζήτησή της ολοένα και αυξάνεται από τεράστιες βιομηχανικές μονάδες, πολεμικούς εξοπλισμούς, μεταφορές, το σύνολο του τρόπου ζωής που έχει διαμορφωθεί σήμερα. Οι επίπλαστες ανάγκες που κράτος και κεφάλαιοέχουν γαλουχήσει στην κοινωνία, αλλά και ο διαρκής καπιταλιστικός στόχος για κερδοφορία, είναι απότους κύριους λόγους που το <<ενεργειακό>> είναι διαρκές θέμα συζητήσεων και διεργασιών. Από τις εξορύξεις πετρελαίου και το φυσικό αέριο, στην <<πράσινη>> και τεχνολογική ανάπτυξη, το υπάρχον προσπαθεί να βρει τις κατάλληλες φόρμουλες προκειμένου να αναπαραχθεί. Η λεηλασία της φύσης καιη εμπορευματοποίηση όλο και περισσότερο κομματιών της, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσαστο οποίο ανθρώπινα και μη ζώα παλεύουν για την επιβίωση.

Ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στον Βόλο

Στον ελλαδικό χώρο, πρακτικά το σύνολο της παραγωγής ηλεκτρισμού από Βιομάζα και Βιοκαύσιμαπροέρχεται σήμερα, από ΧΥΤΑ και εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, με τις καλλιέργειες ενεργειακών φυτών να κάνουν την εμφάνισή τους. Η ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Βόλο προκειμένου να<<πρασινίσει>> την εικόνα της, καίει πλαστικά σκουπίδια και εισάγει ιατρικά απόβλητα από την Ιταλία για να τροφοδοτεί τους φούρνους της. Αυτά τα “εναλλακτικά καύσιμα”, περιέχουν RDF και SRF, η καύση των οποίων εκλύει επικίνδυνες ουσίες όπως διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα. Ο κίνδυνος των παραπροϊόντων αυτών πέραν της εισπνοής είναι ότι συσσωρεύονται στο έδαφος, το νερό και την τροφή απειλώντας τα ανθρώπινα και μη ζώα, καθώς και το περιβάλλον.

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού στα χωριά του Πηλίου

Τα τελευταία χρόνια διάφορες δημοτικές αρχές στο πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων που προωθήθηκαν απότα μνημόνια επιδιώκουν να πουλήσουν τις εταιρίες ύδρευσης- αποχέτευσης. Η δημοτική αρχή του Βόλου εκτός από το να υποστηρίζει την ΑΓΕΤ και να προσπαθεί να καλύψει το καταστροφικό έργο της,προωθεί την πώληση της ΔΕΥΑΜΒ. Εξαπολύοντας μπράβους, μηνύοντας, συκοφαντώντας, στοχεύεινα σταματήσει τη διαχείριση των πηγών των χωριών του Πηλίου από τους κατοίκους και να μπλοκάρει κάθε τέτοια προσπάθεια. Παράλληλα, τα τοπικά μίντια θέλουν να στρέψουν τους από τα κάτω, τον έναν ενάντια στην άλλη και να αποπροσανατολίσουν όσους/ες αντιστέκονται. Επιχειρείται δηλαδή να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής (coca-cola, χαλυβουργία, ΑΓΕΤ κτλ), οι οποίες φέρουν τεράστιο ποσοστό ευθύνης για την κατασπατάληση των υδάτινων πόρων σε αντίθεση με την ύδρευση και άρδευση χωριών με λίγους μόνιμους κατοίκους. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά, ότι ο στόχος του συνεχούς και αυξανόμενου κέρδους είναι απόλυτης προτεραιότητας και αξίας σε σχέση με τα ανθρώπινα και μη ζώα και τον φυσικό κόσμο.

Οι συνελεύσεις στα χωριά του Πηλίου και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου αντιστέκονται σε αυτούς τους σχεδιασμούς, προσπαθώντας να σταματήσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση των ζωών τους. Με πολύμορφους δυναμικούς αγώνες παρά τις κατασταλτικές κινήσεις του κράτους και της δημοτικής αρχής συνεχίζουν εδώ και χρόνια να αγωνίζονται. Όσο και αν προσπαθούν κράτος και κεφάλαιο να κάμψουν κάθε μορφή αντίστασης, οι αγώνες θα συνεχίζουν μέχρικαι τη τελική καταστροφή τους. Αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά χωρίς διαχωρισμούς στη βάση τουφύλου, φυλής, σεξουαλικότητας, αγώνας ενάντια στην καταπίεση και εκμετάλλευση. Για την κοινωνική και ταξική επανάσταση.

               Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων του Βόλου και των χωριών του Πηλίου

                                                                                                                     Αναρχικές/οί

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License