Απόφαση της Δίκης «Ληστών Διστόμου»

Απόφαση 4 δίκης του Επαναστατικού Αγώνα ονομάστηκε απο τα ΜΜΕ «Ληστες του Διστόμου» .

Ολοκληρώθηκε χθες η δίκη για την υπόθεση που έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ ως «των ληστών του Διστόμου», με την ανακοίνωση της απόφασης του διαστηρίου.

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν οι Π. Ασπιώτης, Μ. Σεϊσίδης, Κ. Σακκάς και Ν. Μαζιώτης.

Επίσης αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση καθώς και για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ( Επαναστατικό Αγώνα).

  • Ο Γ. Πετρακάκος κρίθηκε αθώος για τις 6 από τις 10 ληστείες που του απέδιδε το κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών και η ληστεία με την ανθρωποκτονία του αστυνομικού Γκίζα (για την οποία επίσης αθωώθηκε) στον Χολαργό το 2008. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένη οπλοκατοχή και για 4 ληστείες: Δίστομο (Εθνική) , Π. Φάληρο (Eurobank), Γαλατά (Alpha Bank) και Σαρωνίδα (Eurobank). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 32 ετών.

Ο Σπ. Χριστοδούλου κρίθηκε ένοχος για τις 8 ληστείες που του αποδίδονταν (Πόρτο Χέλι, Παλαιό Φάληρο, Κρανίδι, Ηράκλειο Αττικής, Βελεστίνο, Δίστομο, Σπέτσες, Σαρωνίδα). Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 31 ετών.

Η Μ. Θεοφίλου κρίθηκε ένοχη για μία ληστεία (Γαλατά) και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Καταδικάστηκε σε ποινή 6 ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίας μια φορά τον μήνα σε Α.Τ.

Ο Γρ. Τσιρώνης κρίθηκε ένοχος για τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και πλαστογραφίας και καταδικάστηκε σε 18 μήνες. Αντίστοιχα σε 18 μήνες καταδικάστηκαν και οι Θ. Ασημακόπουλος (για υπόθαλψη) και Φ. Ασημακόπουλος (για πλαστογραφία).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License