Βόλος: Ανακοίνωση για την καταστολή των τελευταίων ημερών στην πόλη

Η αυτονόητη αλληλεγγύη σε όσους χτυπήθηκαν, σε όσες διώκονται και σε όσους τραυματίστηκαν είναι το δικό μας όπλο, απέναντι στην κατασταλτική αυθαιρεσία. Να μην αφήσουμε κανένα κατασταλτικό χτύπημα αναπάντητο. Ως γνωστόν χτυπάνε 10 να τρομάξουν εκατό.. αλλά είμαστε χιλιάδες. Η οργή μας ξεχειλίζει και θα τους σαρώσει. Ούτε βήμα πίσω!

Η καταστολή δεν μας φοβίζει – μας εξοργίζει

Το Σάββατο 13/6 πραγματοποιήθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ και την δημιουργία εργοστασίου srf απο την δημοτική αρχή. Ένα συλλαλητήριο που αριθμούσε χιλιάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών που διαδήλωσαν ενάντια στην καταστροφή της υγείας τους και του περιβάλλοντος στον βωμό του κέρδους από την πολυεθνική της ΑΓΕΤ-LaFarge. Παρα την εκκωφαντική σιωπή των τοπικών ΜΜΕ, επίσημων συλλόγων και φορέων, χιλιάδες Βολιώτες-ίσσες με την παρουσία τους απέδειξαν οτι η αντίσταση δεν είναι δουλειά των ειδικών και οτι οι απο τα κάτω οργανωμένοι, πολύμορφοι και αδιαμεσολάβητοι αγώνες είναι αυτοί που αποτελούν πραγματική απειλή για το σύστημα. Ενός συστήματος που συστηματικά λεηλατεί την φύση και τον άνθρωπο επενδύοντας στην ανθρώπινη καταπίεση και εκμετάλλευση για την διατήρηση του. Το τοπικό σύμπλεγμα εξουσίας μην μπορώντας να αποδεχθεί ότι οι προσπάθειες του ( μέσω των τραμπουκισμών Μπέου, την λάσπη και την συσκότιση των ΜΜΕ κ.α. ) δεν έπιασαν τόπο, επέλεξε αυτό που ξέρει καλά να κάνει, την ωμή καταστολή. Το κρεσέντο αστυνομικής βίας που βίωσε η πόλη για 3 μέρες (μπροστά στην ΑΓΕΤ , στο νοσοκομείο, στην αστυνομική διεύθυνση και στα δικαστήρια) με τραυματισμούς και συλλήψεις ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση απο τα πάνω, ώστε να τρομοκρατηθεί ο κόσμος που επέλεξε να οργανωθεί και να αγωνιστεί μακρυά απο τα συνηθισμένα και κορεσμένα εως τώρα, πλαίσια διαμεσολάβησης. Το μέγεθος της αστυνομικής βίας έρχεται να συμπληρώσει σε δεύτερο χρόνο η γνώριμη για τα τοπικά δεδομένα κατασκευή εκ των υστέρων διώξεων απέναντι σε διαδηλωτές. Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη του βόλου επικρατεί κλίμα κρατικής τρομοκρατίας με εισβολές σε σπίτια, αναζητήσεις και παρακολουθήσεις υπόπτων, εντάλματα ακόμα και για κακουργήματα και πολλά άλλα σε ένα πρωτόγνωρο κυνήγι μαγισσών που έχει στηθεί από το τοπικό αστυνομικοδικαστικό σύμπλεγμα. Η βιομηχανία παραγωγής στημένων και εκ των υστέρων διώξεων με υποτιθέμενες αναγνωρίσεις (μεσο φώτο και βίντεο που δεν φένεται τίποτα) απο ασφαλήτες, αποτελεί πάγια τακτική της τοπικής δικαστικής εξουσίας την ίδια ώρα που κάνουν τα στραβά μάτια στην μόλυνση της πόλης, στην ωμή βία των μπάτσων, στα νταηλίκια τις απειλές και του βρισιές του Μπέου, στην υποβάθμιση και σχέδια για ιδιωτικοποίησης των νερών του Πηλίου, τις απευθείας αναθέσεις υπερκοστολογήσεις και ρεμούλες σε δημόσια έργα και επιχειρήσεις (ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ κλπ) , τα εκατομμύρια που πηγαινοέρχονται (Λούλης-Εκκλησία), τα μπραβιλίκια και πόσα άλλα. Οι ντόπιοι εξουσιαστές, οι πολυεθνικές και τα τσιράκια τους συμβαδίζουν πλήρως με τις επιταγές της κεντρικής εξουσίας για πάταξη του εσωτερικού εχθρού, τα παρακάλια του Μπεου προς τον Χρυσοχοίδη, η απάντηση του υφυπουργού για την αστυνομική βία στις 13/6 στην βουλή και πόσα άλλα δίνουν απλώς το στίγμα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Απο την άλλη, η αυτονόητη αλληλεγγύη σε όσους χτυπήθηκαν, σε όσες διώκονται και σε όσους τραυματίστηκαν είναι το δικό μας όπλο, απέναντι στην κατασταλτική αυθαιρεσία. Να μην αφήσουμε κανένα κατασταλτικό χτύπημα αναπάντητο. Ως γνωστόν χτυπάνε 10 να τρομάξουν εκατό.. αλλά είμαστε χιλιάδες. Η οργή μας ξεχειλίζει και θα τους σαρώσει. Ούτε βήμα πίσω!

Υ.Γ. μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 συλλήψεις και 1 δίωξη (απο την πορεία) , ενώ αναζητείται ένα άτομο και έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον πεντε εισβολές σε σπίτια, ενα εξ αυτών δίπλα στην κατάληψη Ματσάγγου με παρουσία ΜΑΤ και ΟΠΚΕ σε απόσταση αναπνοής, Να σταματήσουν άμεσα οι εισβολές σε σπίτια και η βιομηχανία παράγωγης διώξεων από την τοπική αστυνομικοδικαστική μαφία. Άμεση απόσυρση των κατηγόριων για όλους τους διαδηλωτές. Κανένας μόνος απέναντι στην κρατική καταστολή!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License