Μήνυμα για τους αιχμάλωτους συντρόφους, με αφορμή την εβδομάδα αλληλεγγύης στον επαναστάτη κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά

Ο σύντροφος Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά αποτελεί έναν αστέρα που ακτινοβολεί την δύναμη της επαναστατημένης ζωής ενάντια σε ένα σύστημα που προσπαθεί να καθυστερήσει το θάνατό του με δεκανίκι τη τρομοκρατία του.

Ο σύντροφος Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά αποτελεί έναν αστέρα που ακτινοβολεί την δύναμη της επαναστατημένης ζωής ενάντια σε ένα σύστημα που προσπαθεί να καθυστερήσει το θάνατό του με δεκανίκι τη τρομοκρατία του. Η μακροχρόνια φυλάκιση, το πιο παρανοϊκό και αντικοινωνικό βασανιστήριο της ιστορίας, που έγινε παραγωγικό πρότυπο από την αστική τάξη, δεν εκφράζει τίποτ’ άλλο παρά μόνο την νομοτελειακή αδυναμία του κράτους να υποτάξει την ζωή. Φυλακισμένος τριανταέξι χρόνια, ο αμετανόητος αγωνιστής Ζωρζ Ιμπραήμ, με κάθε μέρα παράτασης της αιχμαλωσίας του επισφραγίζει την ήττα του κρατισμού και του ιμπεριαλισμού.

Οι καμπάνιες αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους επιτελούν ένα έργο υπενθύμισης του ότι ο καπιταλισμός είναι τρομοκρατία, γενική απομόνωση και αδιαφορία. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Οι αλλεπάλληλες διεθνείς καμπάνιες αλληλεγγύης στον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά διατρανώνουν ότι όσο οι ιμπεριαλιστές τύραννοι προσπαθούν να θάψουν την προλεταριακή πάλη του Τρίτου Κόσμου, τόσο δυναμώνει η επαναστατική βούληση. Ο Ζωρζ Ιμπραήμ έχει νικήσει προκαιρού και για πάντα την κρατική τρομοκρατία. Σε κάθε επιπλέον μέρα αιχμαλωσίας του είναι παρούσες οι επερχόμενες επαναστατικές εκρήξεις, η ολοκλήρωση των πράξεων αντίστασης για τις οποίες τα κράτη εκδικούνται.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας στην γαλλική πρεσβεία της Αθήνας στο πλαίσιο ενός ανοιχτού καλέσματος αλληλεγγύης στον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά, έχοντας το καθήκον να μεταφέρω αυτήν την παρακαταθήκη σε υψηλότερα επίπεδα πάλης εκφράζω την πεποίθηση ότι υπάρχει ένας τρόπος αποτελεσματικής αλληλεγγύης με τον αιχμάλωτο σύντροφο: η δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε τον επαναστατικό ταξικό πόλεμο μέχρι να γκρεμίσουμε τους ιμπεριαλιστές, τους πολιτικούς πράκτορες και τους χωροφύλακές τους από την Μ.Ανατολή μέχρι το κέντρο της Ευρώπης, από τον παγκόσμιο Νότο μέχρι τον καπιταλιστικό Βορρά.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης  23 Ιούνη 2020

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License