Απεργία πείνας Τούρκων αγωνιστών στις Ελληνικές φυλακές

Απεργία πείνας Τούρκων αγωνιστών στις Ελληνικές φυλακές.

post image

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα, ξεκινάμε απεργία πείνας για ένα μήνα, από την 1η Ιουλίου ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους μας, πολιτικούς κρατούμενου, στους 2 Δικηγόρους του Λαού Ebru Timtik και Aytaç Ünsal και στους 2 επαναστάτες κρατούμενους Didem Akman και Özgür Karakaya . Γιατί στην Τουρκία δεν υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει μόνο φασισμός. Το δικαστικό σύστημα ακολουθώντας τις πολιτικές εντολές του Ερντογάν καταδικάζει ανθρώπους χωρίς στοιχεία σε πολλά χρόνια φυλακής. Το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ απαγορεύει τις συναυλίες μουσικής, πολιτικού περιεχομένου με αποτέλεσμα μέσα στη φυλακή να βρίσκονται καλλιτέχνες, που έχουν βασανιστεί και που τα ονόματα τους βρίσκονται στη λίστα επικήρυξης της τουρκικής αστυνομίας. Γι΄ αυτό το λόγο 2 μέλη του Grup Yorum, η Helin και ο İbrahim, αντιστάθηκαν σε αυτή τη συνθήκη διεκδικώντας ελευθερία έκφρασης. Έχασαν τη ζωή τους μετά από 288 και 323 μέρες αντίστοιχα, στις 3 Απριλίου και στις 7 Μαΐου. Μέσα από τη φυλακή αλλά και όταν αποφυλακίστηκαν δεν σταμάτησαν να φωνάζουν.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ακόμα ένας νεκρός στα χέρια του κράτους είναι ο Mustafa Koçak, όπου μετά από ψευδής δηλώσεις του ρουφιάνου Berk Ercan τις οποίες χρησιμοποίησε, ο φασισμός της Τουρκίας και με το πρόσχημα μια δράση όπου δεν είχε οποιαδήποτε σχέση, καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων. Ο Mustafa γι΄αυτό το λόγο ζητούσε επανεκδίκαση της υπόθεσης του ξεκινώντας απεργία πείνας στις 3/7/2019, την οποία στις 30/9/2019 μετέτρεψε σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Πέθανε μετά από 296 μέρες απεργίας στις 23 Απρίλη του2020.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 2 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ MUSTAFA ΤΟΥ İBRAHİM ΚΑΙ ΤΗΣ HELİN, Η ΕΒRU TİMTİK ΚΑΙ O AYTAÇ ÜNSAL

Η μόνη τους πράξη είναι ότι ασκούν το επάγγελμα τους ενάντια στο φασισμό. Ήταν πάντα κοντά στο λαό υποστηρίζοντας όποιον αγωνίζεται και βρίσκεται αντιμέτωπος με το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας. Στις 12.9.2017 πραγματοποιείτε επιχείρηση της αστυνομίας και συλλαμβάνονται οι δικηγόροι του Λαού και οδηγούνται στη φυλακή. Ένα χρόνο αργότερα μετά το δικαστήριο αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ίδια μέρα μετά από 10 ώρες βγαίνει ένταλμα σύλληψης και οδηγούνται ξανά στη φυλακή, με τις ίδιες κατηγορίες! Οι 18 δικηγόροι καταδικάστηκαν συνολικά σε 159 έτη κάθειρξης, με πολιτική απόφαση της ηγεσίας του ΑΚΡ . Η Ebru και ο Αytaç, θέλοντας να αντιδράσουν σε αυτή την αδικία ξεκίνησαν απεργία πείνας μέχρι θανάτου, ενάντια σε αυτή τη φασιστική πρακτική. Η Εbru ξεκίνησε απεργία πείνας στις 3/1/20 ενώ ο Αytaç στις 3/2/ 20. Στις 5/4/20, την παγκόσμια ημέρα των δικηγόρων τη μετέτρεψαν σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις 180 και 149 μέρες.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, Η DİDEM AKMAN ΚΑΙ Ο ÖZGÜR KARAKAYA, ΑΠΟ ΤΙΣ 19/02/2020Με τα εξής αιτήματαΛευτερία στους Δικηγόρους του Λαού και στο Grup YorumΕνάντια στην αδικία που επικρατεί στην Τουρκία, σε σχέση με τις πολιτικές διώξειςΑλλαγή του καθεστώτος εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους με βαριές ποινές κάθειρξης, όσο αφορά την απομόνωση τα επισκεπτήρια και τον προαυλισμό.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός στην Τουρκία, με βάση τις ψευδείς δηλώσεις κρυφών μαρτύρων και ρουφιάνων, βάζουν στη φυλακή αγωνιστές που αντιδρούν σε αυτή την τακτική και στη μετέπειτα μεταχείριση τους από τους δικαστές και τις εξοντωτικές ποινές που αυτοί τους επιβάλλουν. Ως αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν οι καρδιές μας είναι μαζί με τους συντρόφους μας, μαζί με την Ebru, τον Aytaç, την Didem και τον Özgür.Γι΄ αυτούς του λόγους ξεκινάμε απεργία πείνας αλληλεγγύης για ένα μήνα και τα αιτήματα μας είναι τα εξής:

1- Να δοθεί τέλος στις διώξεις των μελών του Grup Yorum και στις απαγορεύσεις των συναυλιών. Να ελευθερωθούν τα φυλακισμένα μέλη του.

2 - Άμεση απελευθέρωσή των Δικηγόρων του Λαού.

3 - Επανεκδίκαση της δίκης του Νομικού Γραφείου του Λαού.

4 - Kατάργηση του καθεστώτος εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους με βαριές ποινές.

5 - Ενάντια στην καταδίκη αγωνιστών μόνο με καταθέσεις κρυφών μαρτύρων και ρουφιάνων.

Θέλουμε δικαιοσύνη

Αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν και πολιτικοί κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές

Harika Kızılkaya- Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Halil Demir φυλακές -Γρεβενών

Burak Ağarmış- Φυλακές Μαλανδρίνου

Anıl Sayar- Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας

Sinan Cam φυλακές -Κορυδαλλού, Ε πτέρυγα

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License