Μαζί με τη Zehra, τη Bedîea, και τη Μητέρα Emîne , ως την πρωτοποριακή εμπροσθοφυλακή μας, θα εγγυηθούμε την ελευθερία των γυναικών και όλων των ανθρώπων

Ως Kongra Star καταδικάζουμε τις επιθέσεις στην περιοχή Ferat, στα μέλη του συντονιστικού του Kongra Star, Zehra Berkel, Bedîea (Hebun), Mele Xelîl και Μητέρα Emîna Weysî, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Οι Κούρδοι και οι φίλοι τους δίνουν παντού έναν απαράμιλλο αγώνα και αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις και την κατοχή του φασιστικού τουρκικού κράτους. Ο λαός μας, ιδιαίτερα οι γυναίκες της εμπροσθοφυλακής, προσφέρουν όλα όσα έχουν για μια ηθική, ελεύθερη και πεφωτισμένη κοινωνία. Ακριβώς όπως δρούσαν και οι αθάνατες μάρτυρές μας Hevrîn Xelef και μητέρα Aqîde.

Τα εγκλήματα πολέμου του φασιστικού τουρκικού κράτους κατά του αγώνα για την ελευθερία των γυναικών έχουν ενταθεί. Τη νύχτα της 23ης Ιουνίου στο χωριό Helence στα περίχωρα του Kobane η Zehra Berkel, μέλος του συντονιστικού του Kongra Star στην περιοχή Ferat, η μητέρα Emîna Weysî και η συντρόφισσά μας Bedîea Mele Xelîl έπεσαν μάρτυρες, από μια επίθεση με drone, που πραγματοποίησε το Τουρκικό κράτος. Η πόλη του Kobane και ολόκληρη η περιοχή Firat ελέγχεται από το τουρκικό κράτος σε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις. Επιπλέον, στο Besre, στο Deir-ez-zor έχει ήδη πραγματοποιηθεί βίαιη επίθεση στο Σπίτι των Γυναικών (Mala Jin).

Όλοι οι σύμμαχοι του Τουρκικού κράτους είναι επίσης υπεύθυνοι για αυτή την επίθεση. Ο διεθνής συνασπισμός και το Ρωσικό κράτος, φέρουν την ευθύνη για τη σφαγή των συντροφισσών μας. Τους θεωρούμε υπόλογους και απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι άγριες επιθέσεις του Τουρκικού κράτους. Όλες αυτές οι δυνάμεις είναι συνένοχες για τις γυναικοκτονίες ,αλλά και τη γενοκτονία του Κουρδικού λαού.

Όσο, όλο και περισσότερες γυναίκες αποκτούμε γνώσεις και αυτοοργανωνόμαστε, τόσο περισσότερο θα μας φοβούνται οι δυνάμεις του εχθρού. Μέσα στο φασιστικό, δολοφονικό, κατοχικό σύστημά τους δεν υπάρχει χώρος ,για την ύπαρξη των γυναικών. Εμείς οι ίδιες υπερασπιζόμαστε την ύπαρξή μας, τη γνώση μας και τη ζωή μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιθέσεις του κατακτητή στοχεύουν πρώτα και κύρια την ύπαρξή μας, τη ζωή μας και τους χώρους μας.

Ειδικά την περίοδο αυτή , ο Κουρδικός λαός και οι γυναίκες, παντού όπου βρίσκονται, διεξάγουν έναν ασύγκριτο αγώνα αντίστασης, για να υπερασπιστούν τις αξίες τους. Εξαιτίας αυτού, οι δολοφονικές επιθέσεις είναι πλέον εντελώς απροκάλυπτες. Οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά αμάχων είναι εγκλήματα πολέμου. Η στόχευση γυναικών, πολιτικών και ακτιβιστριών είναι έγκλημα, που στόχο έχει να ανακόψει τη διαδικασία απελευθέρωσης μας και χειραφέτησής μας.

Καλούμε τις γυναίκες και τις γυναικείες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, να λάβουν σαφή θέση ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στην αντίσταση των Κουρδισσών. Επιπλέον, καλούμε τον Κουρδικό λαό και όλους τους συμμάχους του, να εντείνουν την αντίσταση και να αναλάβουν δράση, κατά του φασισμού και της προδοσίας. Το φασιστικό τουρκικό κράτος είναι δολοφόνος γυναικών. Στόχος του τουρκικού φασισμού και του χασάπη Ερντογάν είναι η σφαγή γυναικών, που οργανώνονται.

Για ακόμη μια φορά καταδικάζουμε αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα των συντροφισσών μας Zahra, Bedîea και της Μητέρας Emîne, αντιστεκόμενες στη δολοφονική και φασιστική νοοτροπία, που σηκώνει το απειλητικό της κεφάλι. Αυτή η επίθεση δυναμώνει τη δέσμευσή μας να επιδιώκουμε την ελευθερία. Κάθε μάρτυρας φωτίζει τον αγώνα μας και την οργάνωσή μας. Μαζί με τη Zehra, τη Bedîea, και τη Μητέρα Emîne , θα εγγυηθούμε την ελευθερία των γυναικών και όλων των ανθρώπων.

ŞEHÎD NAMIRIN – Οι μάρτυρες είναι Αθάνατοι!

BIJÎ YEKITIYA JINÊN RÊXISTINKIRÎ, TEKOŞER Û AZADÎXWAZ – Ζήτω η αντίσταση των γυναικών που οργανώνονται, αγωνίζονται και διεκδικούν την Ελευθερία!

BIMRE ÎXANET, DAGIRKERÎ Û QIRKERIRIN – Θάνατος στην προδοσία, την κατοχή και τη σφαγή!

Kongra Star Coordination

Μετάφραση: Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License