[Μοντρεάλ, Καναδάς] Το άγαλμα του A. Macdonald βανδαλίστηκε με μπογιές (ξανά!)

Ως μέρος των δράσεων ενάντια στις εθνικές γιορτές #CancelCanadaDay στο Καναδικό κράτος, η ομάδα #MacDonaldMustFall επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο μνημείο του MacDonald με μπογιές. Αυτή την φορά, το κίτρινο ήταν η επιλογή του χρώματος. (https://mtlcounterinfo.org/john-a-macdonald-statue-in-montreal-vandalized-with-paint-again/)

post image

Ως μέρος των δράσεων ενάντια στις εθνικές γιορτές #CancelCanadaDay στο Καναδικό κράτος, η ομάδα #MacDonaldMustFall επιτέθηκε για άλλη μια φορά στο μνημείο του MacDonald με μπογιές. Αυτή την φορά, το κίτρινο ήταν η επιλογή του χρώματος.

Σύμφωνα με τον Roy G. Biv του #MacdonaldMustFall: "Αυτό το άγαλμα πρέπει να συνεχίσει να δέχεται επιθέσεις με χρώμα, ή ακόμα καλύτερα να κατέβει εντελώς. Καταλαβαίνουμε πως η κατάρριψη ενός αγάλματος που απεικονίζει έναν ρατσιστή δεν διαγράφει την ιστορία από μέρος του, αλλά σίγουρα απότελει μέρος του συνεχιζόμενου αγώνα ενάντια στον ρατσισμό καθώς και τη συσχέτιση του συλλογικού μας παρελθόντος".

Η ομάδα #MacdonaldMustFall στο Μόντρεαλ έχει εξηγήσει τις αντιρρήσεις της για τους εορτασμούς στο όνομα του John A. Macdonald: O Macdonald ήταν ένας υπέρμαχος της λευκής φυλής. Συνέβαλε άμεσα στη γενοκτονία των αυτόχθονων πληθυσμών της χώρας με τη δημιουργία του βάναυσου συστήματος σχολικών κατοικιών καθώς και διαφόρων άλλων μέτρων που είχαν ως στόχο την ολική καταστροφή των γηγενών πολιτισμών και παραδόσεων. Είχε ανοιχτά ρατσιστικές και εχθρικές βλέψεις ενάντια στις μη-λευκές μειονοτικές ομάδες του Καναδά, προωθώντας ανοιχτά την διατήρηση του λεγόμενου "Άρειου" Καναδά. Είχε περάσει νόμους που απέκλυαν τους ανθρώπους κινέζικης καταγωγής, όπως και ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για να κρεμαστεί ο μάρτυρας της φυλής Μετί, Λούις Ριέλ.

Το μνημείο του Macdonald έχει βανδαλιστεί τόσες φορές τα τελευταία τρία χρόνια που όλα τα βασικά χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίων του: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λουλακί, και βιολετί.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License