Ο πόλεμος κατά των μεταναστών

Καλούμε αύριο στις 12.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 7) σε στήριξη των συλληφθέντων της ελληνικής αστυνομίας στο πογκρόμ που πραγματοποίησε ενάντια σε πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες και αλληλέγγυους/ες στη πλατεία Βικτώριας.

Το βράδυ του Σαββάτου το ελληνικό κράτος πραγματοποίησε πογκρόμ με διμοιρίες ΜΑΤ να εισβάλλουν στην πλατεία Βικτώριας και να επιτίθενται ανελέητα σε όποιο μετανάστη/στρια και αλληλέγγυο έβρισκαν μπροστά τους, πραγματοποιώντας στο σωρό 22 προσαγωγές και 4 συλλήψεις, μία εκ των οποίων και ο σύντροφος Φ.Π, μέλος της συνέλευσής μας. Οι συλλήψεις που έγιναν βασίζονται στις κλασικές μεθόδους των πλαστών κατηγορητηρίων που ακολουθεί η ελληνική αστυνομία εδώ και χρόνια, αποσκοπώντας στη διάλυση οποιασδήποτε προσπάθειας κοινών αγώνων και δεσμών ντόπιων-μεταναστ(ρι)ών.

Εδώ και ένα τουλάχιστον μήνα μετανάστες και μετανάστριες που έρχονται από τα κλειστά κέντρα κράτησης των νησιών, όπως η Μόρια, και της παραμεθορίου είτε έχοντας άσυλο είτε αιτούντες ασύλο, διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην ελευθερία κίνησης, στη στέγαση, στην υγεία, στην εργασία, με αρκετές οικογένειες προσφύγων να αρνούνται να μεταφερθούν από την αστυνομία ξανά στα κλειστά κέντρα κράτησης. Πολλοί μετανάστες και πολλές μετανάστριες λοιπόν μένουν στη πλατεία Βικτώριας και αλλού, και αρνούνται να ακούσουν διάφορους «διαμεσολαβητές» και «εκπροσώπους» της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της αστυνομίας, ακόμα και, συχνά, των επίσημων μεταναστευτικών κοινοτήτων και άλλων οργανισμών ή ΜΚΟ, που τους υπόσχονται ψεύτικα «ανοιχτά κάμπ» και ότι εκεί θα είναι «αμέσως καλύτερα».

Το τελευταίο διάστημα η επιθετική πολιτική του ελληνικού κράτους απέναντι σε μετανάστριες- πρόσφυγες εντείνεται. Ένας πραγματικός πόλεμος, με πραγματικά πυρά, πιο ξεδιάντροπος από ποτέ, που έχει πετάξει πλέον όλα τα προσχήματα. Γιατί στο όνομα ενός «μηνύματος αποτροπής» ενάντια στις «ροές των μεταναστών», το ελληνικό κράτος πλέον, στο όνομα της φύλαξης της εθνικής και ευρωπαϊκής του ακεραιότητας, δηλώνει ανοιχτά πως πραγματοποιεί επαναπροωθήσεις μεταναστών/στριών στα σύνορα , δηλώνει ανοιχτά πως μετατρέπει όλες τις «δομές υποδοχής» σε κλειστά κέντρα κράτησης, δηλώνει ανοιχτά πως οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι δίχως τέστ κοροναϊού γιατί φέρνουν λεφτά, όμως οι μετανάστ(ρι)ες θα πρέπει να μείνουν και άλλο έγκλειστοι/ες στα καμπς λόγω της πανδημίας. Το ελληνικό κράτος δηλώνει ανοιχτά πως ακόμη και πρόσφυγες με χαρτιά θα απειλούνται και θα εκβιάζονται, από τον Έβρο και τα ελληνικά νησιά, μέχρι την πλατεία Βικτώριας, να διαλέξουν ανάμεσα στην αστυνομική καταστολή ή τον εγκλεισμό μέσα στα συρματοπλέγματα. Τελικά, το ελληνικό κράτος, στο ρεύμα της ευρύτερης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης με καταλύτη τον Covid 19 από την Αμερική και τη Γαλλία μέχρι και την Κίνα και τη Ρωσία, αναγνωρίζει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης τη μόνη ρεαλιστική, στρατιωτική διαχείριση των πλεοναζόντων πληθυσμών, αναγνωρίζει στα σύγχρονα δόγματα άμυνας/ασφάλειας, στο νέο νομοθετικό αντιπροσφυγικό, αντιπεριβαλλοντικό πλαίσιο και στο νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις τα μόνα «δημοκρατικά δικαιώματα» σε ένα καθεστώς όλο και πιο σκληρής εργασιακής εκμετάλλευσης, όλο και πιο κανονικοποιημένων πολεμικών επιχειρήσεων.

Γιατί το εξοντωτικό και αφιλόξενο περιβάλλον που χτίζεται δεν αφορά μόνο τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Αφορά όλους τους «απείθαρχους», «μη παραγωγικούς πληθυσμούς» που θα αυξάνονται όσο περισσότερο εντείνεται η καπιταλιστική κρίση. Το καπιταλιστικό κράτος το γνωρίζει καλά από αυτό, και παίρνει τα δικά του μέτρα προστασίας. Εμείς;

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License