Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες από την κατασταλτική επέμβαση της αστυνομίας στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής 03/06


Το βράδυ της Παρασκευής 03/06, μετά από συναυλία αλληλεγγύης στην εκκενωμένη κατάληψη Δερβενίων 56 που έγινε στην πλατεία Εξαρχείων, ένα κομμάτι του κόσμου κινήθηκε συλλογικά προς τον πεζόδρομο της Δερβενίων. Εκεί επιχειρήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σπάσιμο των τσιμεντόλιθων-σφραγισμάτων στα δύο εκκενωμένα κτίρια, στους αριθμούς 52 και 56. Μετά την αποχώρηση του κόσμου, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στη γειτονιά, εξαπολύοντας ένα ντελίριο εκδικητικής βίας, βάζοντας στο στόχαστρο θαμώνες της πλατείας, εργαζόμενους σε μαγαζιά και ό,τι βρέθηκε μπροστά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν 7 συλλήψεις, εκ των οποίων η μία τουλάχιστον επιβαρύνεται με κακουργήματα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

κατάληψη Δερβενίων 56

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License