Ρώμη-Κείμενο του Nico σχετικά με την υπόθεση Bialystok

Η επιχείρηση που αφορά εμένα (επονομαζόμενη επιχείρηση Bialystok) είναι αποτέλεσμα της εντατικής έρευνας που ξεκίνησε μετά από μία δράση υπογεγραμμένη από την FAI/Πυρήνας Santiago Maldonado που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 7/12/2017 και μετά από ανησυχία των κατασταλτικών δυνάμεων για κάποιες άμεσες δράσεις που συνέβησαν στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια (στη δικογραφία αναφέρονται κάποιοι εμπρησμοί οχημάτων της υπηρεσίες car-sharing της Eni, Εnjoy, ο εμπρησμός μίας κεραίας αναμετάδοσης της Vodafone, ενώ τα media κάνουν λόγο ακόμη και για γεγονότα που συνέβησαν πριν 10 χρόνια, δηλαδή την απόπειρα έκρηξης σε ένα τμήμα των carabinieri το 2010, σε μία τράπεζα το 2012, στο δικαστήριο της Civitavecchia το 2016 και μία επίθεση στην έδρα της Eni το 2017) καθώς και για την περίοδο πιθανών κοινωνικών αναταραχών που θα ακολουθήσει μετά την έκτακτη κατάσταση του Covid-19.

Στ* φίλ* και τις αγάπες της ζωής μου, στ* συντρόφ* από αγώνες και περιπέτειες, στ*αναρχίκ* και όλ* εκείν* που ενδιαφέρονται για την κατάσταση μου, γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για να σας ενημερώσω για τη συνθήκη στην οποία βρίσκομαι και την κατασταλτική επιχείρηση που με αφορά.

Η σύλληψή μου συνέβη στο σπίτι των γονιών μου, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 12 Ιουνίου, στα πλαίσια της επιχείρησης των ROS (Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων) της Ρώμης συνοδευόμενων από τοπικούς carabinieri. Μετά από μακροσκελή έρευνα, η οποία ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με έγγραφο υλικό που βρισκόταν στο βαν στο οποίο κοιμόμουν και στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσα εκεί μου κατέσχεσαν πολλές αφίσες και κείμενα, βιβλία, περιοδικά(κάποια από τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, "δεν τα είχαν"), προσωπική αλληλογραφία, ημερολόγια, σημειωματάρια και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις, όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις εξωτερικές μνήμες που βρίσκονταν στο σπίτι, δύο τηλέφωνα, μία κάρτα sim, μία ψηφιακή φωτογραφική κάμερα, ακόμη και τα παπούτσια που φορούσα, ένα ζευγάρι γάντια, ένα περιλαίμιο και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα στρατιωτικού τύπου. Ταυτόχρονα μου γνωστοποίησαν την προφυλάκισή μου με κατηγορία την συμμετοχή σε οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία και την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης. Κατηγορούμαι επίσης για διάφορες υλικές ζημιές, φθορές, μη εξουσιοδοτημένη πορεία, κλοπή και υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων. Τα περισσότερα προαναφερθέντα αδικήματα συνδέονται με την αλληλεγγύη στα διωκόμενα και φυλακισμένα άτομα της επιχείρησης Panico. Η επιχείρηση που αφορά εμένα (επονομαζόμενη επιχείρηση Bialystok) είναι αποτέλεσμα της εντατικής έρευνας που ξεκίνησε μετά από μία δράση υπογεγραμμένη από την FAI/Πυρήνας Santiago Maldonado που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 7/12/2017 και μετά από ανησυχία των κατασταλτικών δυνάμεων για κάποιες άμεσες δράσεις που συνέβησαν στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια (στη δικογραφία αναφέρονται κάποιοι εμπρησμοί οχημάτων της υπηρεσίες car-sharing της Eni, Εnjoy, ο εμπρησμός μίας κεραίας αναμετάδοσης της Vodafone, ενώ τα media κάνουν λόγο ακόμη και για γεγονότα που συνέβησαν πριν 10 χρόνια, δηλαδή την απόπειρα έκρηξης σε ένα τμήμα των carabinieri το 2010, σε μία τράπεζα το 2012, στο δικαστήριο της Civitavecchia το 2016 και μία επίθεση στην έδρα της Eni το 2017) καθώς και για την περίοδο πιθανών κοινωνικών αναταραχών που θα ακολουθήσει μετά την έκτακτη κατάσταση του Covid-19. Στα χαρτιά που έχω στην κατοχή μου αναφέρονται επίσης και διεθνείς συνδέσεις με Ελλάδα (λόγω ενός ταξιδιού μου τον Νοέμβρη/Δεκέμβρη του 2018), Χιλή (λόγω της επίσκεψης μίας συντρόφισσας στην κατάληψη Bencivenga τον Σεπτέμβρη του 2018) και Βερολίνο (απ' ότι φαίνεται μόνο εξαιτίας μίας δράσης υπογεγραμμένης από τη FAI που συνέβη στην ίδια πόλη τον Οκτώβρη του ίδιου έτους) καθώς επίσης και ιδεολογικές συνδέσεις με τον Alfredo Cospito, αναρχικό κρατούμενο που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του Adinolfi στο γόνατο και διάφορες δράσεις υπογεγραμμένες από τη FAI.

Στη συνέχεια μπήκα στην απομόνωση της φυλακής της Rieti για να κάνω την καραντίνα των 14 ημερών, μέτρο που εφαρμόστηκε από τη διοίκηση των φυλακών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19 εντός των φυλακών. Εμείς οι καινούργιοι κρατούμενοι κλειστήκαμε σε κελιά 3,5 x 2,5 μέτρων περίπου στο ισόγειο του νοτιοδυτικού τμήματος των εγκαταστάσεων. Από την Τετάρτη 17 Ιουνίου μας επιτρέπουν επιτέλους τον προαυλισμό για 40 λεπτά τον καθένα. Η πτέρυγα είναι γεμάτη και καταφέρνουμε να κάνουμε παρέα και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Εγώ είμαι καλά, το ηθικό μου είναι υψηλό και για την ώρα δεν μου λείπει τίποτα στη φυλακή. Άκουσα τον χαιρετισμό της περασμένης Κυριακής και έλαβα αρκετή αλληλογραφία. Όλα αυτά μου έδωσαν πολλή δύναμη αυτές τις μέρες που δεν είχαν τελειωμό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλ* γι αυτό. Περιμένω να μεταφερθώ σε μία άλλη φυλακή με πτέρυγες υψίστης ασφαλείας μετά το πέρας των 14 ημερών της καραντίνας. Μέσα σε 15 μέρες από σήμερα θα πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της επανεξέτασης που θα κρίνει την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για μένα και τ* άλλ* 6 ύποπτ* που βρίσκονται υπό κράτηση *. Εκμεταλλεύομαι αυτήν την ευκαιρία για να στείλω ένα θερμό χαιρετισμό σε εκείν* και σε όλ* εσάς. Η καρδιά μου είναι μαζί σας.

Φυλακές Rieti

19.06.2020

Nico

*Σημείωση-Ενημέρωση σχετικά με την επανεξέταση: Η απόφαση της επανεξέτασης έχει βγεί. Ο Paska αφέθηκε ελεύθερος, ενώ επιβεβαιώθηκε η προφυλάκιση των 3 ατόμων που συνελήφθησαν στην Ιταλία. Όσον αφορά τα άτομα που συνελήφθησαν στο εξωτερικό(Γαλλία, Ισπανία) η επανεξέταση θα γίνει μετά την έκδοσή τους στο ιταλικό κράτος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License