Ενημέρωση απο έφοδο της ΟΑΕΕ στο κελί συντροφισσών στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

6 άντρες της ΟΑΕΕ σε πλήρη συνεργασία με τη φυλακή πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί των συντροφισσών, είχαν την απαίτηση να φορέσουν χειροπέδες, το προσπάθησαν βίαια και δεν τα κατάφεραν. Και όλα αυτά ενόψει της απεργίας πείνας που βρίσκεται η συντρόφισσα Harika ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους της απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία.

Ενημέρωση από έφοδο της ΟΑΕΕ στο κελί συντροφισσών στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Πάγια τακτική του κάθε κράτους ήταν και είναι η καταστολή όλων όσων αγωνίζονται, όλων όσων διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του. Πιο εξελιγμένη από ποτέ η καταστολή είναι εδώ για να καταβάλλει κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα. Εκκενώσεις καταλήψεων, συλλήψεις αγωνιστριών, στοχοποιήσεις συντρόφων, άγριοι ξυλοδαρμοί, ειδικά νομοσχέδια για τις διαδηλώσεις. Το υπουργείο προστασίας του πολίτη ως κορωνίδα του κράτους, πάντα θα βρίσκει νέους τρόπους να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του, είτε με τη θέσπιση νομοσχεδίων, είτε με την ίδρυση νέων σωμάτων ασφαλείας. Προς αυτή τη κατεύθυνση και με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ισχυρότερου εργαλείου στα χέρια του κράτους, της φυλακής, έρχεται μόλις 1 χρόνο πριν, η δημιουργία της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, που το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες σε κελιά αγωνιστών και όχι μόνο.

Έτσι χθες 6/7 πραγματοποιείται κατά το μεσημεριανό κλείδωμα έφοδος στοκελί των αγωνιστριών του Λαϊκού Μετώπου της Τουρκίας Hazal Seçer, Harika Kizilkaya και της αναρχικής Δήμητρας Βαλαβάνη. Οι συντρόφισσες δεν έφεραν αντίσταση καθώς δέχτηκαν κανονικά να γίνει έρευνα στο κελί τους. Ο επικεφαλής της ΟΑΕΕ όμως είχε την απαίτηση καθόλη τη διάρκεια της έρευνας να φορούν χειροπέδες. Οι συντρόφισσες αρνήθηκαν και δήλωσαν πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Ως απάντηση ήρθε η βίαιη προσπάθεια να φορέσουν χειροπέδες στη Δήμητρα κρατώντας την ένας άντρας από τα χέρια ενώ ο επικεφαλής επιχειρούσε να της φορέσει τις χειροπέδες. Έπειτα από έντονη αντίσταση και των τριών καμία δεν φόρεσε χειροπέδες, οι άντρες της ΟΑΕΕ υποχώρησαν και ξεκίνησαν την έρευνα στο κελί, την οποία παρακολουθούσαν και οι συντρόφισσες. Η συνέχεια γνωστή για τη διαχείριση όλων των προσωπικών αντικειμένων των φυλακισμένων ανθρώπων. Μετά από αρκετή ώρα καθώς δεν βρήκαν τίποτα εντός, αποχώρησαν προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τις συντρόφισσες με την απειλή πως θα ξαναέρθουν.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες

Αντίσταση εντός και εκτός των τειχών, με την αλληλεγγύη για όπλο μας, με δύναμη και αποφασιστικότητα στους αγώνες που γίνονται και στους αγώνες που έρχονται ενάντια στην προσπάθεια καταστολής όλων όσων αγωνίζονται

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License