ΝΕΑ από το ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ της Πέτρου Ράλλη

14/6 ΚΥΡΙΑΚΗ

Μετά την παρέμβαση στην Πέτρου Ράλλη, Κυριακή 14/6, με τα πανό και την ανταλλαγή συνθημάτων για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, ακολούθησε μαζικό κλείδωμα στα κελιά, πράγμα που προκάλεσε πολύ έντονη αντίδραση. Τόσο από τον 2ο όσο κι από τον 3ο όροφο άρχισε ένα λυσσαλέο ξέσπασμα. Χτυπούσαν τις σιδερένιες μπάρες των κελιών τους και ακουγόταν σε διάφορες γλώσσες η λέξη: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Τα ένστολα δεν κατάφεραν να το σταματήσουν. Ερχόταν από όλα τα κελιά και ήταν πολύ δυνατό.

15/6 ΔΕΥΤΕΡΑ

Την επόμενη μέρα γύρω στους 130 ή 140 άνδρες ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα την απελευθέρωση τους ή έστω τη μεταφορά τους σε κάποιο camp. (https://athens.indymedia.org/post/1605976/). Κάποιοι το κατάφεραν. Μεταφέρθηκαν σε άλλα camps, δε γνωρίζουμε πόσοι. Γνωρίζουμε ότι στον 2ο όροφο της Π.Ρ., στην πτέρυγα Δ4, συνεχίζουν την απεργία δύο άτομα. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν άτομα και στις υπόλοιπες πτέρυγες που να συνεχίζουν την απεργία πείνας.

9/7 ΠΕΜΠΤΗ

Aπό 15/6 συνεχίζει ως σήμερα εδώ και 25 ημέρες την απεργία πείνας ο Salman Αlipor, 32 χρόνων, από Iran. Είναι 5 μήνες φυλακισμένος για τα χαρτιά του και ενώ έχει κάνει αίτηση για άσυλο εδώ και 3 μήνες, δεν τον έχουν καλέσει ακόμη ούτε για την 1η συνέντευξη. Ελπίζει να ελευθερωθεί ή να μεταφερθεί σε κάποιο camp. Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καθόλου καλή. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο γιατί το ζάχαρό του πέφτει κι επιστρέφει. Θα συνεχίσει, λέει, όσο αναπνέει, να κάνει απεργία πείνας μέχρι να καταφέρει αυτό που δικαιούται, να ελευθερωθεί και να πάρει άσυλο.

Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας και ο Kamal Ajni από Maroco. Ο Kamal, συμπληρώνει 11 μήνες φυλακισμένος, 8 στην Αμυγδαλέζα και 3 στον 2ο όροφο, στην Δ4 πτέρυγα μαζί με το Salman. Κάποια στιγμή έκανε αίτηση για άσυλο και πήρε απορριπτική απόφαση. Και οι δύο, όπως και πολλά άλλα άτομα, δεν μπορούν να πληρώσουν δικηγόρο. Η αστυνομία παρότι οφείλει να παρέχει κρατική νομική συνδρομή σε όσα άτομα αδυνατούν να έχουν δικηγόρο, δεν το κάνει. Το δικαίωμα αυτό των κρατουμένων δεν τους γίνεται γνωστό, ενώ ακόμα και όταν κάνουν αίτηση είτε δεν προωθείται είτε καθυστερείται με πρόσχημα γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Για 6η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας και ο M. J, από Syria στην ίδια πτέρυγα. Ό M.J. έχει ζήσει 4 μήνες στην Αμυγδαλέζα και 2 στην Πέτρου Ράλλη.

Στο 2ο όροφο οι κρατούμενοι είναι κλειδωμένοι μέρα νύχτα εκτός από 1 ώρα το πρωί και 1 το απόγευμα, για προαυλισμό στην ταράτσα. Για να πάνε στην τουαλέτα πρέπει να φωνάξουν να τους ανοίξουν το κελί, το ίδιο και για να πάνε να πλυθούν. Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και ανθυγιεινές. Συχνό είναι το φαινόμενο των αυτοτραυματισμών με αποτέλεσμα να τρέχουν αίματα στους διαδρόμους. Κάποιοι αυτοτραυματίζονται, από ό,τι ακούγεται ανάμεσά τους, για να πιέσουν και να καταφέρουν μεταγωγή, σε κάποιο camp, μακριά από το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, άλλοι γιατί αποφασίζουν να πεθάνουν, αφού εκεί ακυρώνονται ως άνθρωποι, χάνουν, μέρα τη μέρα, κάθε ελπίδα για ζωή.(https://athens.indymedia.org/post/1605695/)

Στον 3ο όροφο υπάρχει ξχωριστή πτέρυγα, εκτός από αυτή των γυναικών, με κρατούμενους/@ που αντιμετωπίζουν ασθένειες όπως ηπατίτιδα, βαριά κατάθλιψη, φυματίωση, HIV και ψώρα. Δεν έχουν επισκέψεις. Δεν έχουν χρήματα. Εκεί μένουν άνθρωποι για πολύ μεγάλα διαστήματα. Γνωρίζουμε άτομα τα οποία έχουν παραμείνει μέχρι και 18 μήνες εγκαταλειμμένα. Ενδεικτικά, σήμερα, στον 3ο όροφο υπάρχει άτομο πάνω από χρόνο μέσα, ο M. S. που τον έπιασαν μια Παρασκευή ενώ τη Δευτέρα θα κατέθετε στην Περιφέρεια των Χανίων όλα τα απαραίτητα χαρτιά του, και αυτά που αποδεικνύουν ότι έχει ζήσει στην Ελλάδα 12 χρόνια, για να πάρεια άδεια παραμονής. Είναι δε εξοργιστικό το γεγονός ότι από τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται για να παρέχουν νομική συνδρομή για τις διαδικασίες απόκτησης ασύλου, κανένας δικηγόρος δεν τους έδωσε αυτή τη νομική βοήθεια ως τώρα. Σε απεύθυνση που έγινε σε ΜΚΟ να αναλάβει κάποια άτομα που είναι μέσα ενώ πληρούν τους όρους να φύγουν, η απάντηση ήταν ότι δε γνώριζαν καν ότι υπάρχει τέτοια πτέρυγα και ότι θα το συζητούσαν, σημειώνοντας κάποια στιγμή το όνομα ενός κρατούμενου, που θα τον επισκέπτονταν πολύ αργότερα, γιατί είχαν πολλές υποθέσεις σε λίστα αναμονής, και λόγω κορωνοϊού. Ακόμη σήμερα, δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση εκ μέρους τους. Στο μεταξύ, όσον αφορά στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μεταξύ άλλων, σε όλα τα κελιά υπάρχει εδώ και χρόνια έντονο πρόβλημα με τους κοριούς αφού οι κουβέρτες δεν πλένονται ποτέ, ούτε γίνονται οι προβλεπόμενοι βιολογικοί καθαρισμοί και δίνονται από τον έναν κρατούμενο στον άλλον.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας!

Κανένα άτομο παράνομο, κανένα αόρατο

Άμεση απελευθέρωση όλων!

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά!

Τα Κρατητήρια δε βελτιώνονται, καταστρέφονται

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ/@ για την ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

από ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ/ΟΙ/@ για την ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ 11/07/2020 2:35 μμ.


από T 16/07/2020 10:25 πμ.


https://athens.indymedia.org/post/1606338/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License