ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΠΑΜΙΤΗ ΠΗΡΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Χθες 09/07/2020 κατά τη διάρκεια της πορείας για τη ψήφιση του νομοσχεδίου για απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα κνατ πραγμάτωσαν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους ως άμισθοι συνεργάτες της κρατικής ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, καθώς λάμβαναν χώρα οι συγκρούσεις μπροστά στην Βουλή, ομάδα περίπου δέκα συντρόφων/ισσών κατευθύνθηκε επί της οδού Βασιλίσσης Αμαλίας. Εκεί βρισκόταν το κεντρικό μπλοκ του ΠΑΜΕ το οποίο στην θέα των συγκρουσιακών τους διαθέσεων κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους προπηλακίζοντας και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν.

Αρχικά θέλουμε να σταθούμε στον πολιτικό πυρήνα του συμβάντος, και συγκεκριμένα την χαφιεδίστικη και αντισυγκρουσιακή φύση που τους διέπει. Για την ακρίβεια οι ρουφιάνοι αφαιρώντας κουκούλες και μέσα αυτοπροστασίας αποκάλυψαν δημόσια πρόσωπα και χαρακτηριστικά συντρόφων, και με μπατσικό μένος και απόλυτη αριθμητική υπεροχή λόγω της ταυτόχρονης επίθεσης των ΜΑΤ εξέφρασαν τον κατασταλτικό τους χαρακτήρα με πισώπλατες σφαλιάρες και κλωτσομπουνίδια. Σαν να μην έφτανε αυτό, συντρόφισσα δέχθηκε σωρεία σεξιστικών χαρακτηρισμών και παραβιαστικού χαρακτήρα χτυπήματα από γλοιώδεις λεβέντες ελληναράδες. Οξύμωρο ήταν το γεγονός, ότι ενώ αρχικά προσπαθούσαν να μας απωθήσουν στη συνέχεια προσπάθησαν να μας ακινητοποιήσουν προλειαίνοντας το έδαφος ενδεχόμενης σύλληψής μας. Οι σύντροφοι/ισσες υπερασπιζόμενοι την πολιτική μας ταυτότητα, απαντήσαμε στα χτυπήματα, δεν αφήσαμε κανέναν πίσω και αποχωρήσαμε συγκροτημένα. Ο μόνος λόγος που κινηθήκαμε προς το μέρος του συγκεκριμένου μπλοκ ήταν η σωρεία ρίψης χημικών και η κλασική διχοτόμηση της πορείας, κάτι που δεν μας άφησε άλλη επιλογή.

Το συμβάν αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ρόλο του συγκεκριμένου κόμματος μετά την μεταπολίτευση, που είναι να συνδράμει στο έργο των μπάτσων και στη καταστολή οποιασδήποτε μαχητικής στάσης στον δρόμο. Δεν ξεχνάμε τα αμέτρητα παραδείγματα, από την εκκένωση της κατάληψης του χημείου απο τα κνατ 1979, τις τραμπούκικες συμπεριφορές και τη παράδοση αναρχικών σε μπάτσους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90, μέχρι την υπεράσπιση του κοινοβουλίου το 2011 και την εκκένωση κατάληψης μεταναστών στη Μυτιλήνη το 2015. Η στάση του ΚΚΕ στο επίπεδο του δρόμου, έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ. Εν μέσω μαζικών μητροπολιτικών κοινωνικών ταραχών το ΚΚΕ περιφρουρεί τα χωροταξικά τμήματα που αδυνατεί να καλύψει η ΕΛ.ΑΣ. Η παραπάνω προσέγγιση επιβεβαιώνεται μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που έσπευσε να δώσει τα εύσημα και να χαρακτηρίσει την συμπεριφορά του κκε υποδειγματική, κλείνοντάς του το μάτι για μελλοντικές αγαστές συνεργασίες. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι το ΚΚΕ διαδήλωσε ενάντια σε ένα νομοσχέδιο, με την ουσία του οποίου ευθυγραμμιζόταν ήδη.

ΟΙ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ

ΤΟ 2011 ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ...

Αναρχικοί/Αναρχικές που συμμετείχαν στην πορεία 9/7

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License