post image

Προειδοποιουμε τον Ελληνικό φασισμό. Δεν μπορείτε να φέρεστε στους αγωνιστές κρατούμενους με τις μεθόδους τουΤουρκικού φασισμού. Ο Τούρκος κρατούμενος αγωνιστής İsmail Zat δεν είναι μονος.

Στις 19 Μαρτίου του 2020 μετά απο συνεργασία με τον Τουρκικό φασισμό συνελήφθησαν 11 Τούρκοι αγωνιστες. Ο αγωνιστής İsmail Zat ο οποίος συνελήφθη εκείνη την ημέρα, βρίσκεται εδώ και 4 μήνες στις φυλακές της Λάρισας Τώρα ο ελληνικός φασισμός προσπαθεί να τον υποκύψει σε υποχρεωτικό γυμνό σωματικό έλεγχο.

Ο 67 χρόνος αγωνιστής κρατούμενος, σε αυτούς τους 4 μήνες κράτησης του, έχει υποστεί πολλές φορές καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Με την δικαιολογία της πανδημίας αφαιρέθηκε το δικαίωμα του επισκεπτηρίου, και δεν του παραδωθηκαν τα πράγματα και τα ρούχα του. Τον εμπόδισαν να παραλάβει βιβλίο ή περιοδικό όπως και να δημοσιεύσει οτιδήποτε. Δεν του παραδοθήκαν τα λεφτά που έστειλε η οικογένεια του χωρίς καμία αιτιολόγηση. Δέχτηκε και άλλες παραβιάσεις όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, όμως στην περίπτωση του İsmail αυτά συνέβησαν μέσω βασανισμού και βίας. Λόγο τον προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο İsmail έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο, όπου κατα την μεταφορά του έπρεπε να υποβληθεί σε γυμνό σωματικό έλεγχο.Επειδή δεν δέχτηκε να υποβληθεί σε αυτόν τον βασανισμό, τον καλέσανε από τη διεύθυνση της φυλακής και του ανακοινώσανε ότι αυτού του είδους η αντιμετώπιση προς αυτόν είναι εντολή του εισαγγελέα. Ο Ismail για να διαμαρτυρηθεί ξεκίνησε απεργία πείνας για ένα μήνα

Ο Ελεύθερος κρατούμενος İsmail Zat αναφέρεται στα βασανιστήρια που έχει ζήσει

“Mε καλέσανε για να με πάνε στο νοσοκομείο Με πήγανε στο μέρος που κάνουν σωματικό έλεγχο και μου είπανε να γδυθώ για να μου κάνουνε γυμνό σωματικό έλεγχο, εγώ αντιστάθηκα και με βασάνισαν πέφτοντας πάνω μου και γδύνοντας με ώστε να μου κάνουνε τον έλεγχο με το ζόρι. Αυτό έγινε την πρώτη φορά που με καλέσανε για να πάμε στο νοσοκομείο και μετά με ξανά βάλανε στο κελί μου. Αργότερα την ίδια μέρα με καλέσανε ξανά για το νοσοκομείο και ξανά με βάλανε για γυμνό σωματικό έλεγχο. Εγώ και πάλι δεν το δέχτηκα και με βασανίσανε με τον ίδιο τρόπο. Στο νοσοκομείο μου πήραν αίμα και έβγαλα και μία ακτινογραφία. Μετά την επιστροφή με μάσκα από το νοσοκομείο στη φυλακή κλήθηκα ξανά για γυμνό σωματικό έλεγχο και αφού ακολούθησε το ίδιο βασανιστήριο με πήγανε στο κελί μου.

Μετά από λίγο με κάλεσαν από τη διεύθυνση της φυλακής Με πήγανε στον αρχιφύλακα και μέσω του μεταφραστή μου ανακοίνωσαν ότι ο γυμνός σωματικός έλεγχος είναι απόφαση του εισαγγελέα και έπρεπε να μου τον κάνουνε ξανά. Αυτό μου είπανε στην αίθουσα της διεύθυνσης και εγώ τους απάντησα ότι ο γυμνός σωματικός έλεγχος είναι ατιμία και βασανισμός του ανθρώπου. Μου είπανε ότι εάν δεν το δεχτώ θα με βάλουν στην απομόνωση. Τους απάντησα ότι δεν δέχομαι και με πήγαν στην απομόνωση για τρεις μέρες χωρίς να μου δώσανε ούτε αλάτι και ζάχαρη. Εγώ κάλεσα τον αρχιφύλακα, του ανέφερα τα δικαιώματά μου και κατάφερα να μου δώσανε ζάχαρη και αλάτι. Έπειτα μου άλλαξαν κελί. Στην προσπάθεια να καθαρίσω τις κατσαρίδες απο το κελί και επειδή ήμουν σε απεργία πείνας, δεν ένιωθα καλά, κάλεσα τον φύλακα και μετά απο λίγο έχασα τις αισθήσεις μου. Λιπόθημο με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ήταν 5 Ιουλίου στις 10:30 που με έβγαλαν από το κελί μου και τώρα είμαι κουρασμένος και αδύναμος.”

Προειδοποιούμε άλλη μία φορά τον Ελληνικό φασισμό! Σταματήστε να αντιγράφετε τους Τούρκους συνεργάτες σας. Δεν θα παραδοθούν οι ελεύθεροι κρατούμενοι με τους τρόπους αυτούς . Μέχρι σήμερα ούτε εσείς ούτε ο Τούρκικος φασισμός κατάφερατε να κάνετε τους ελεύθερους κρατούμενους να παραδωθούν.

ΚΆΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΌΣ ΖΗΤΩ Ο ΑΓΏΝΑΣ ΜΑΣ

Ο İSMAİL ZAT ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.

O İSMAİL ZAT ΕΊΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ

ΛΑΪΚΌ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License