Τα τελευταία έτη , με την διάδοση και την όλως αυξανόμενη χρήση του Airbnb , έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα που θέτει σε κίνδυνο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα . Στο επίκεντρο βρίσκεται το δικαίωμα της στέγασης με τους ανθρώπους από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα ποσά που απαιτούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η προαναφερθείσα κατάσταση σχετίζεται με δύο παράγοντες, την ατομική ευθύνη του εκάστοτε ιδιοκτήτη και τις συνθήκες που επέτρεψαν την συνεχώς αυξανόμενη πορεία των ενοικίων . Ο δεύτερος παράγοντας έρχεται σε πλήρη συσχέτιση με το Airbnb , καθότι από τότε που επετράπη και διαδόθηκε η χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας , τα ενοίκια με ημερήσια χρέωση ενισχύθηκαν σημαντικά, σε αντίθεση με τα παραδοσιακής μορφής ενοίκια των διαμερισμάτων. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ανταγωνισμού, εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης που οδήγησε στην διαμόρφωση τιμών μη ανάλογων των ποσών που θα μπορούσε να διαθέσει ο μέσος άνθρωπος, καθώς και σε δραματικά υψηλές τιμές σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Χαρακτηριστικό μάλιστα , είναι το ότι από την έναρξη διάδοσης της πλατφόρμας, κατεγράφη άνοδος της τάξης του 35% στις τιμές των ενοικίων. Να σημειωθεί ότι μία παράπλευρη απώλεια της χρήσης του Αirbnb είναι και η αύξηση των ποσοστών ανεργίας των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό τομέα .

Αντιδρώντας σε όλα τα παραπάνω , καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για την διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που θα γίνει στα Εξάρχεια κατά του Αirbnb και της αύξησης των ενοικίων, σε μία κρίσιμη περίοδο ειδικά για τους νέους φοιτητές, που σε λίγο καιρό θα αναζητήσουν κατοικία.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/7 στις 18:00 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής ( είσοδος από Μασσαλίας ) .

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License