[VIDEO] Χρυσοχοίδης: Πλάτες σε συγκεντρώσεις από φασίστες, άγριο ξύλο χωρίς ούτε μία αφορμή σε αντιφασίστες

Βίντεο από την επίθεση στην αντιφασιστική έξω από την ΑΣΟΕΕ

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=2xkYrr9IJmc

15 Ιουλίου 2020: Έτσι μοιάζει η Δημοκρατία σήμερα. Δεν αποτελεί ειρωνεία. Σοβαρά. Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο βίντεο είναι η αληθινή εικόνα της Δημοκρατίας. Οι αστυνομικοί της ομάδας «Δράση», που βλέπετε στις οθόνες σας, είναι δημόσιοι υπάλληλοι μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Η δράση τους –παρ’ότι μπορεί να προσομοιάζει με εγκληματική ομάδα και ως προς την εμφάνιση, αλλά κυρίως ως προς τη δράση και παρά το γεγονός ότι εάν οι ίδιες ακριβώς πράξεις εκτελούνταν από πολίτες θα διώκονταν από το νόμο- είναι εξουσιοδοτημένη και εγκεκριμένη από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Εντάξει, θέλει να το’ χεις και λίγο μέσα σου, στο μυαλό και την ψυχή για να ασκείς τέτοιου είδους ωμή βία σε συνανθρώπους σου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι δημόσιοι υπάλληλοι κι εκτελούν εντολές. Εντολές, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσαν στην προστασία μιας ρατσιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, που είχε καλέσει η Χρυσή Αυγή και το νέο κόμμα του Λαγού, πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενάντια στους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας. Τους πρόσφυγες που πέταξε στον δρόμο και τα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας με πρόσφατο νόμο η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τελικώς μαζεύτηκαν στη ρατσιστική συγκέντρωση περίπου 20 άτομα, ανάμεσα τους και ο πρώην δημοκρατικά εκλεγμένος Κασιδιάρης, αλλά και ο δημοκρατικά εκλεγμένος Μπογδάνος της Νέας Δημοκρατίας. Και όλοι αυτοί οι 20, αγκαλιά με έναν στρατό από δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς. Και όλοι αυτοί μαζί, σε ένα κοινό μέτωπο εναντίον περίπου 400 αντιφασιστών που πραγματοποιούσαν αντι-συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση τελείωνε και καθώς τα ΜΑΤ ήταν σε διάταξη επίθεσης φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, πολύς κόσμος αποφάσισε να αποχωρήσει με αλυσίδες, συντεταγμένα, με σκοπό να διαλυθεί έξω από την ΑΣΟΕΕ. Με αμυντική στάση, όπως άλλωστε διακρίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο.

Όταν το μπλοκ των αντιφασιστών πλησίαζε στην ΑΣΟΕΕ, έχοντας στο κατόπι του περίπου δέκα δικάβαλες μηχανές της Ομάδας «Δράση» και περίπου πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ από τη μία μόνο πλευρά, ξαφνικά οι μηχανές άρχισαν να αναπτύσσουν ταχύτητα, εμβολίζοντας τον κόσμο με τα μηχανάκια τους, κυνηγώντας και χτυπώντας όσους και όσες άρχισαν να τρέχουν, και εν μέσω ασφυξιογόνων και κρότου-λάμψης, συνέλαβαν και χτύπησαν άγρια δυο διαδηλωτές.

Οι μηχανές δεν ξεκινούν έτσι στα καλά καθούμενα να αναπτύσσουν ταχύτητα και να εμβολίζουν τον κόσμο, ο οποίος είναι έτοιμος να διαλυθεί, χωρίς έστω μια αφορμή. Οι ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι ακολουθούν εντολές. Δημοκρατία έχουμε.

Για αυτό, ούτε φασισμός, ούτε δημοκρατία...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License