Δέκα θέσεις για το Τσερνόμπιλ

Αγαπητοί συγκαιρινοί των εσχάτων χρόνων! Γιατί αυτό είμαστε: συγκαιρινοί των εσχάτων χρόνων, και είναι το καθήκον μας να μη γίνουμε συγκαιρινοί στο τέλους των χρόνων, ακριβώς για να συνεχίσουμε να προβληματιζόμαστε με αυτούς. Αυτή η σειρά θέσεων είναι η τρίτη η οποία έχω προτείνει σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δέχτηκε την πρώτη το 1957· σήμερα αυτή η εφημερίδα δεν μπλέκεται με τέτοιου είδους πράγματα. Διακήρυξα τη δεύτερη το 1959, μετά την επιστροφή μου από τη Χιροσίμα, στους φοιτητές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, το οποίο τις τύπωσε και τις κυκλοφόρησε. Έκλεινα την πρώτη σειρά θέσεων με την πρόταση, “H Χιροσίμα είναι παντού.” Μετέπειτα, χρησιμοποίησα αυτό το σλόγκαν ως τίτλο σε ένα από τα βιβλία μου. Όπως το βλέπω, σήμερα είναι η τέλεια στιγμή να εκμεταλλευτώ για μένα την ευκαιρία να λανσάρω ένα νέο σλόγκαν: “Το Τσερνόμπιλ είναι παντού”. Oι πρώτες δύο σειρές θέσεων ήταν προειδοποιήσεις. Ελπίζω πως την ίδια λειτουργία θα επιτελέσει και η Τρίτη. Ως εκ τούτου, βασανίζομαι από μεγάλες αμφιβολίες και η καρδιά μου σκίζεται στα δύο που πρέπει να πω πως εν τω μεταξύ το πρώτο στάδιο από αυτά που οι πρώτες δύο σειρές θέσεων προειδοποιούσαν ενάντια έχει ίσως ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιμείνουμε στις προσπάθειές μας να καταστήσουμε τους πάντες γνώστες του κινδύνου.

Αγαπητοί συγκαιρινοί των εσχάτων χρόνων! Γιατί αυτό είμαστε: συγκαιρινοί των εσχάτων χρόνων, και είναι το καθήκον μας να μη γίνουμε συγκαιρινοί στο τέλους των χρόνων, ακριβώς για να συνεχίσουμε να προβληματιζόμαστε με αυτούς. Αυτή η σειρά θέσεων είναι η τρίτη η οποία έχω προτείνει σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δέχτηκε την πρώτη το 1957· σήμερα αυτή η εφημερίδα δεν μπλέκεται με τέτοιου είδους πράγματα. Διακήρυξα τη δεύτερη το 1959, μετά την επιστροφή μου από τη Χιροσίμα, στους φοιτητές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, το οποίο τις τύπωσε και τις κυκλοφόρησε. Έκλεινα την πρώτη σειρά θέσεων με την πρόταση, “H Χιροσίμα είναι παντού.” Μετέπειτα, χρησιμοποίησα αυτό το σλόγκαν ως τίτλο σε ένα από τα βιβλία μου. Όπως το βλέπω, σήμερα είναι η τέλεια στιγμή να εκμεταλλευτώ για μένα την ευκαιρία να λανσάρω ένα νέο σλόγκαν:“Το Τσερνόμπιλ είναι παντού”. Oι πρώτες δύο σειρές θέσεων ήταν προειδοποιήσεις. Ελπίζω πως την ίδια λειτουργία θα επιτελέσει και η Τρίτη. Ως εκ τούτου, βασανίζομαι από μεγάλες αμφιβολίες και η καρδιά μου σκίζεται στα δύο που πρέπει να πω πως εν τω μεταξύ το πρώτο στάδιο από αυτά που οι πρώτες δύο σειρές θέσεων προειδοποιούσαν ενάντια έχει ίσως ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιμείνουμε στις προσπάθειές μας να καταστήσουμε τους πάντες γνώστες του κινδύνου.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License