Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς κ τις κατασχέσεις σπιτιών-Κάτω τα χέρια από τα σπίτια, η στέγαση αποτελεί κοινωνική ανάγκη

Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών. Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας, η στέγαση αποτελεί κοινωνική ανάγκη. Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται.

post image

Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 το πρωί στα Άνω Πετράλωνα, μπάτσοι και δικαστικός επιμελητής πραγματοποιήσανε έξωση σε ζευγάρι, το οποίο κατοικούσε σε σπίτι που έχει κατασχεθεί από την Εθνική τράπεζα. Το σπίτι έχει αγοραστεί από ένα «κοράκι», που κατοικεί στην περιοχή, έπειτα από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Με τη βοήθεια γειτόνισσας από διπλανό σπίτι, η οποία είχε πρόσβαση στην πολυκατοικία, μπάτσοι, δικαστικός επιμελητής και κλειδαράς μπήκαν στην πολυκατοικία, έσπασαν την εσωτερική πόρτα και εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Άμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος από τη γειτονιά έξω από το σπίτι και βρέθηκε αντιμέτωπος με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωμένες-οι γειτόνισσες-ες προσπάθησαν να εμποδίσουν για ακόμα μια φορά την έξωση (όπως και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020) και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους μπάτσους, οι οποίοι προσήγαγαν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα συνελήφθη με τις κατηγορίες της αντίστασης και της απείθειας.

Είμαστε σε πόλεμο. Οι τράπεζες σε αγαστή συνεργασία με το κράτος απαλλοτριώνουν βίαια τα σπίτια μας, με έναν μόνιμο φορολογικό εκβιασμό, με τους νόμους τους, τα δικαστήριά τους και τα ΜΑΤ που στέκουν από πίσω. Το δικαίωμα στη στέγη πρέπει να το επιβάλλουμε με τον αγώνα μας. Με ένα μαζικό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τις εξώσεις, που θα οργανώσει συλλογικά τη βοήθεια σε όποιον-α χτυπιέται, θα είναι παρόν στα δικαστήρια, αλλά κυρίως στις γειτονιές, στο πλευρό καθενός και καθεμίας που απειλείται να ξεσπιτωθεί και στους δρόμους με διαδηλώσεις και καταλήψεις των άδειων σπιτιών.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας, η στέγαση αποτελεί κοινωνική ανάγκη.

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License