Μπροσούρα διημέρου "Για την υπεράσπιση των τόπων μας από την επέλαση της ανάπτυξης – Η περίπτωση του Ελληνικού"

Δημοσιεύουμε την μπροσούρα του διημέρου «Για την υπεράσπιση των τόπων μας από την επέλαση της ανάπτυξης – Η περίπτωση του Ελληνικού» που πραγματοποιήθηκε 3 και 4 Ιουλίου σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από τη Συνέλευση για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και του Ελληνικού, η διήμερη εκδήλωση «Για την υπεράσπιση των τόπων μας από την επέλαση της ανάπτυξης – Η περίπτωση του Ελληνικού». Στη δημόσια συζήτηση, στην πλατεία Σουρμένων, τοποθετήθηκαν οι συλλογικότητες: Δίκτυο Κοινωνικών Ιατρείων, Κατάληψη Ανάληψης, Δυτικό Μέτωπο, Δίκτυο Μεσοχώρα Αχελώος ΣΟΣ, Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του Υμηττού, Συνέλευση κατοίκων Σταγιατών (τηλεφωνικά), Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Οι παρεμβάσεις της συνέλευσης μας αλλά και των ομάδων που συμμετείχαν στην εκδήλωση επικεντρώθηκαν στις επιπτώσεις της επένδυσης στο Ελληνικό, στην ανάδειξη της απόπειρας ιδιωτικοποιήσεων στο βουνό του Υμηττού και τις συνέπειες στο περιβάλλον, στη διαχείριση απορριμμάτων, την ιδιωτικοποίηση του νερού, την κοινωνική αλληλεγγύη και τις αντιστάσεις. Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και παρέμβαση στους δρόμους της Αργυρούπολης.

Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε τις παρεμβάσεις μας σε πλατείες και δρόμους της γειτονιάς μας, ως έμπρακτη δήλωση της αντίληψης μας για το δημόσιο χώρο και του δικαιώματος μας να συναντιόμαστε και να συνδιαλεγόμαστε ελεύθερα σε αυτόν. Η ανταπόκριση των ομάδων στο κάλεσμα μας συνέβαλε αποφασιστικά στην ενίσχυση του δημόσιου πεδίου διαλόγου πάνω σε αυτά τα ζητήματα και τις ευχαριστούμε πολύ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

ΚΟΙΝΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ

Συνέλευση για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και του Ελληνικού

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License