Ανάληψη ευθήνης για την εμπριστική επίθεση στη Εθνική Τράπεζα

Στις 16 Ιουλίου ώρα 3:20 το βράδυ πραγματοποιήσαμε εμπριστική επίθεση επι της οδού Βασσιλής Σοφίας στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο Αμαρουσίου.Με αποτέλεσμα ολική καταστροφή του ΑΤΜ και κτεταμένη ζημιά στην πρόσοψη και με τους καπνούς και τις φλόγες να φτάνουν μέχρι το εσωτερικό του κτιρίου.

"Κι ας μην νικήσουμε ποτέθα πολεμάμε πάντα."

Φόβος, απελπισία και απόγνωση.Αυτό το κοινωνικό αίσθημα επικρατεί στις μέρες της δυστοπίας.Οι κρατικοί διαχειριστές μπροστά στο βάθεμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αφού έλενχξαν στρατιοτικά τα πλήθη και τα βάλανε σε καραντίνα, τα εμποτίζουν με μια συνεχόμενη τρομοκρατία,καταστολή και περικοπή ελευθεριών κεκτημένων και μισθών.Πέρα απο την πείνα και την εξαθλιώση που γενικέυονται, οι απεγνωσμένοι μένουν στο περιθόριο, όπως οι κοινώτιτες μεταναστών, ενώ οι προνομοιούχοι ισχυροποιούν τα προνόμια τους, όπως οι μαφίοζοι της κυβέρνης Ν.Δ. και τα σώματα ασφαλείας.

Στις 16 Ιουλίου ώρα 3:20 το βράδυ πραγματοποιήσαμε εμπριστική επίθεση επι της οδού Βασσιλής Σοφίας στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο Αμαρουσίου.Με αποτέλεσμα ολική καταστροφή του ΑΤΜ και κτεταμένη ζημιά στην πρόσοψη και με τους καπνούς και τις φλόγες να φτάνουν μέχρι το εσωτερικό του κτιρίου.Η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία η Εθνική Τράπεζα έχει συμμετοχή σε πλειστηριασμούς σπιτιών, με πιο φρέσκο παράδειγμα τον πλειστηριασμό στα Πετράλωνα που το κράτος διαφύλαξε φέρνωντας στρατό απο μπάτσους, τη στιγμή που πολιτική χώροι, δημόσιοι χώροι, καταλήψεις και πλατείες που αράζουν μετανάστριες και μετανάστες εκκενώνονται, δεν μπορούμε να δούμε ξέχωρα τον ρόλο των τραπεζών στους πλειστηριασμούς ως συνέχειας της επίθεσης και του ξεριζομού που κάνει το κράτος σε συνεργασία με τα αφεντικά στους υποτιμημένους απο τα κάτω.Η πόλη αναπλάθεται διαρκώς και με όρους χειρουργικής αρχιτεκτονικής εκτοπισμού του περιθόριου.Θέλουν μια αποστειρομένη εμπορική συνθήκη οπου κάπιοι περισσέουν επηδεί χαλάνε την βιτρίνα της ανάπλασης.Παράλληλα, ιδιωτικοποιονται με "fast track" και μαφιόζικους χρόνους και τρόπους φυσικοί δημόσιοι χώροι (βλέπε Φιλοπάππου) και άλλοι καταστρέφονται με αιολικά σε όλη την επικράτια .Το Real Estate στο κέντρο της Αθήνας παίζει τον ρόλο του οικονομικού καθοριστή του ποιοί θα μπορούν να μένουνε και πού. Η κατάσταση θυμίζει μια πόλη σε μια φυλακή-καζάνι που βράζει. Η τωρινή μας ασφυξία. Σε μέρες που το κράτος σχεδιάζει φυλακές με ακόμη μεγαλύτερη επιτήριση για τους εσωτερικούς εχθρούς

Την ίδια στιγμή που ο χώρος της καθεμιάς και του καθενος λιγοστέυη, το κράτος δίνει ρεσιτάλ καταστολής.Μια φιλελέυθερη χούντα που επιδίδεται σε επιθέσεις, σε διαδηλώσεις, καταλήψεις και δημόσιους χώρους. Εκτός απο τα ΜΑΤ τους ΔΙΑΣ και τους ΔΕΛΤΑ, πολλή ύπουλο ρόλο έχουν παίξειοι Δημοτόμπατσοι και ευρήτερα ο Δήμος Αθηνών στην καταστολή των καταλήψεων. Τους αξίζουν τα χειρότερα.Παράλληλα περνάνε νομοσχέδια και καταργούν πολιτικές διαδηλώσεις.Πέρα απο τον εκτοπισμό, ένα σημείο του πολέμου που ασκούν είναι η ψυχολογική βία και ο τρόμος.Θέλουν αναίμακτα να επιβάλουν την σιωπή με μιά τερορριστική κρατική πρόσληψη. Το δόγμα του φόβου θέλουν μέσα σε λίγους μήνες να διαγράψουν την ίδια την μνήμη.Αυτό που τους διαφέυγει είναι οτι δεν είναι άτροτοι ούτε μπορούν μπορούν να παίζουν πάντα με τους όρους τους. Μας χάρισε άπειρο χαμόγελο το νέο οτι μπάτσοι έχουν καεί στις πρόσφατες πορίες του κέντρου. Το ίδιο χαμόγελο μας χάρισε το αγχος τους να σώσουν μια τράπεζα απο τις φλόγες σαν πιστόι ακόλουθοι των αφεντικών.Πολλά μπορούμε να πούμε για τους σκατόμπατσους.Μένουμε στο οτι πρέπει να νικηθεί το παιχνιδάκι τους στα στενά και αυτό απαιτεί την αφοσίωση όσων ακόμα έχουν πρόθεση να μείνουν στα πόδια τους.Δεν μας αρέσει η τρομολαγνία, η ηττοπαθεις κουβεντούλα και η κακή οργάνωση στο δρόμο απέναντι στα ένστολα καθίκια.Οφείλουμε να ζείσουμε το δρόμο έξω απο τα όρια του θεάματος των Social Media και να νιαστούμε για την μαχητικότιτα μας με πραγματικούς όρους. Παράλληλα, θεωρούμε οτι όποιες πορείες έχουν έναν επικύδειο αποστειρομένο χαρακτήρα στο κέντρο, ρίχνουν τις δυνάμεις και την ψυχολογία.

Κλείνοντας, θεωρούμε το θάνατο του Βασίλη Μάγγου κρατική δολοφονία.Απέναντι σε ένα ακραίο ξεσάλωμα βίας απο ΜΑΤ ΔΕΛΤΑ αυτό το διάστημα. δεν μας πείθει οποιαδήποτε ιατροποιημένα αφήγηση κανενός ιατροδικαστή.Η ανάγνωση του γεγονότος ως ένα συνεχές Βία με ψυχολογική προέκταση είναι η πολιτική μας θέση.Να εκδικηθούμε.

Υ.Γ.Πιστέυουμε οτι μαζί με τον δρόμο, τις παρεμβάσεις και τις δυναμηκές πορείες οι νυχτετερινές δράσεις είναι ένα πολύ ευέλικτο πεδίο για να σπείρουμε τον πανικό στο κράτος.Όσες και όσοι βρίσκουν σε αυτό τις σκέψεις τους με λίγη φροντίδα,οργάνωση και ευελιξία είναι έυκολο να οικιοποιηθούν τα πιο απλά μέσα για να οικιοποιηθούν τα πιο απλά μεσα για να διαχύσουν την φωτιά σε στόχους της κυριαρχίας και καταπίεσης. Να τους αιφνιδιάζουμε εμείς όπως τους αναλογη σε μιά ιστορική συνθήκη γενικευμένης φτώχιας. Αφήστε τις θεωριτικολογίες και την μικροπολιτική και πιάστε την φωτιά στα χέρια σας για την ώρα. Σας καλούμε όλες και όλους να καταπίειτε τον φόβο και να ξεχυθήτε στους δρόμους όταν δύει ο ήλιος μετατρέποντας την νύχτα μέρα.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΑΛΑΝΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙς ΦΩΤΙΕΣ ΜΑΣ.

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ 56 ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙς ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΠΙΣΙΣΜΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙΝΕ ΧΙΛΙΟΙ ΗΛΙΟΙ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License