Απόδραση από το κρατητήριο της Αμυγδαλέζας 18/7 (Βίντεο)/Κείμενο κρατούμενου μετανάστη

Το Σάββατο 18/7/20 μια ομάδα ατόμων προσπάθησε να αποδράσει από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Αμυγδαλέζας. Από το σύνολο αυτών μόνο τέσσερεις κατάφεραν τελικά να φύγουν ενώ οι υπόλοιποι ξυλοκοπήθηκαν από τους ανθρωποφύλακες του κέντρου και τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τα δυο βίντεο είναι από τη στιγμή της απόδρασης.

Το Σάββατο 18/7/20 μια ομάδα ατόμων προσπάθησε να αποδράσει από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Αμυγδαλέζας. Από το σύνολο αυτών μόνο τέσσερεις κατάφεραν τελικά να φύγουν ενώ οι υπόλοιποι ξυλοκοπήθηκαν από τους ανθρωποφύλακες του κέντρου και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα δυο βίντεο είναι από τη στιγμή της απόδρασης.

*ΥΓ: Είναι το ίδιο μέρος που οι απεσταλμένοι του υπουργείου πριν λίγες μέρες διαβεβαίωναν τους μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στη πλατεία Βικτωρίας ότι είναι εντάξει και προσπαθούσαν να τους μεταφέρουν εκεί λέγοντας ότι δεν είναι φυλακή.

Ακολουθεί επίσης κείμενο γραμμένο από μετανάστη που κρατείται στην Αμυγδαλέζα.

"Μιλώ από ένα κέντρο κράτησης μεταναστών, ένα από τα πολλά που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι μετανάστες φυλακίζονται για πολλούς λόγους, κρυφούς και φανερούς. Στους φανερούς συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν κάνει αίτημα ασύλου το οποίο όμως ποτέ δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα την έλλειψη χαρτιών και του δικαιώματος ασύλου. Όσο για τους κρυφούς , είναι πολλοί και καταστροφικοί. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η εκμετάλλευση ανθρώπων (του εργατικού δυναμικού) και η χρήση τους ως πολιτική κάρτα για την απόκτηση θέσεων στην κυβέρνηση (πολιτικούς σκοπούς). Το ζήτημα των μεταναστών σχετίζεται με την άγρια ​​φυλετική διάκριση και την φυλετική τάξη , είναι σαν το αλάτι στο φαγητό, είναι ένα θέμα με πολλές αρνητικές πτυχές, είναι σαν τον καρκίνο.

Ως μετανάστης από την Αλγερία, μιλάω για όσους κατέχουν Αλγερινή ιθαγένεια στην Ελλάδα. Είναι πολλοί νέοι που εγκατέλειψαν τη χώρα τους για πολλούς διαφορετικούς λόγους, αλλά ο στόχος τους είναι ο ίδιος: ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, το δικαίωμα να ζουν και να επιλέγουν με αξιοπρέπεια.

Τα τελευταία 3 χρόνια ήμουν στην πόλη της Αθήνας και έζησα στην περιοχή των Εξαρχείων, η οποία είναι μια γειτονιά που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αθήνας και έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι. Και επειδή είναι μια γειτονιά που σχεδόν απαγορεύτηκε η είσοδος στης αστυνομία, είναι λογικό να είναι καταφύγιο για πολλούς μετανάστες, ειδικά τους Αλγερινούς που στερήθηκαν της ευκαιρίας να έχουν χαρτιά που θα τους επέτρεπαν να κινούνται, να εργάζονται, να διδάσκουν ή να κάνουν οτιδήποτε χρήσιμο, οπότε δεν είχαν κανένα δικαίωμα ούτε καν να κάθονται ελεύθερα κάτω από τον ήλιο.

Αυτό συν έπεσε με την παρουσία μιας αριστερής κυβέρνησης που υποστηρίζει τους μετανάστες και αντιτίθεται στον ρατσισμό, και αυτό ήταν θετικό για τους περισσότερους μετανάστες σε κάποιο βαθμό. Επειδή αυτός που αποφασίζει το δικαίωμα ασύλου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η απαγόρευση επιβλήθηκε στους Αλγερινούς σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέραμε, πολλοί από αυτούς ήταν παρόντες στη γειτονιά των Εξαρχείων, το μέρος που θεωρείται το πολιτικό σημείο στην Ελλάδα και έχει μια μεγάλη ιστορία σε αυτό. Όμως άλλαξαν τα δεδομένα και την ηγεσία της χώρας ανέλαβε κυβέρνηση αντίθετη με την προηγούμενη, μια δεξιά κυβέρνηση η οποία μυρίζει κρυμμένο και αδήλωτο ρατσισμό.

Μία από τις προτεραιότητες του προγράμματός τους ήταν η περιοχή των Εξαρχείων, η οποία τους ενοχλούσε περισσότερο και ήθελαν να τη διαγράψουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση διεξήγαγε εκστρατείες σύλληψης μεγάλης κλίμακας στην περιοχή των Εξαρχείων με το πρόσχημα των μεταναστών και ότι είναι μια περιοχή με ναρκωτικά. Με τη γνώση ότι τα ναρκωτικά υπάρχουν σε όλες τις χώρες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Αθήνας σε μεγαλύτερες ποσότητες, και γνωρίζοντας ότι οι μεγάλοι διακινητές ναρκωτικών δεν υπάρχουν εκεί, αλλά ζουν στα παλάτια και στα σημαντικά γραφεία της χώρας, πράγματι ο στόχος αυτών των εκστρατειών δεν ήταν όντως τα ναρκωτικά.

Πολλοί γνωρίζουν ότι ο πραγματικός στόχος αυτών των επιδρομών είναι να περιορίσουν την περιοχή και να αποτρέψουν οποιαδήποτε αντίθεση στο κράτος ή διαδηλώσεις. Θύματα αυτών των συλλήψεων ήταν κυρίως Αλγερινοί που περισσότεροι από το 90% αυτών συνελήφθησαν λόγω έλλειψης χαρτιών, αλλά και επειδή δεν τα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους. Όμως συνελήφθησαν και μετανάστες που είχαν κάρτα πρόσφυγα η οποία υποτίθεται πως τους επέτρεπε να μετακινούνται για κάποιο χρονικό διάστημα ελεύθερα, αλλά και με αυτό συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν παράνομα. Κανείς δεν έχει καταδείξει την αστυνομία ως υπόλογη.

Εδώ (στην φυλακή – κέντρο κράτησης) υπάρχουν πολλοί Αλγερινοί. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση συνέλαβε με φυλετικά κριτήρια όλους τους Αλγερινούς και τους έβαλε στις φυλακές, σε συνθήκες που είναι κακές, απάνθρωπες και ακατάλληλες για να ζήσουν άνθρωποι. Μετά τη σύλληψη ο ρόλος της αστυνομίας στην άσκηση των μεθόδων της κυβέρνησης είναι να ασκεί πιέσεις στους μετανάστες. Μπορεί να ακούσετε για την απελευθέρωση ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων εκτός από τους Αλγερινούς, οπότε έχουν μια ειδική μεταχείριση και ο λόγος είναι άγνωστος, ενώ το αποτέλεσμα είναι πιο σοβαρό παρά σκληρό.

Τέλος, εν μέσω της κρίσης του Κορωνοϊού, η αστυνομία έκανε παράνομες και σύντομες απελάσεις επιστρέφοντας ανθρώπους μέσω των τουρκικών συνόρων με τη βοήθεια των δυνάμεων της Frontex, αφού πήραν όλα τα υπάρχοντά τους, τους έγδυσαν, τους χτύπησαν και τους έριξαν κοντά στο ποτάμι με βίαιο τρόπο, και αυτό συμβαίνει σήμερα και αυτός είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για κάθε Αλγερινό που βρίσκεται στα κέντρα κράτησης. Η ελευθερία μας είναι άχρηστη και κανείς δεν νοιάζεται αν μείνουμε εδώ ένα χρόνο ή περισσότερο.

Η ζωή μας δεν αξίζει τίποτα στις κυβερνήσεις. Μπορεί να υπάρχει ένα μεγάλο παράδοξο εδώ, καθώς μιλάμε για την Αλγερία, την ήπειρο που είναι μια χώρα πλούσια σε φυσικούς πόρους και πιθανότατα είναι πλουσιότερη από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι νέοι της είναι άστεγοι σε πολλές χώρες και για την εξήγηση αυτού μπορούμε να διαβάσουμε στα πρόσωπα των ηλίθιων και των τεράτων που κυβερνούν τη χώρα εκεί."

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License