Ανάληψη Ευθύνης – Αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Επίθεση στα LIDL

Στις 23 Ιουλίου, αργά το βράδυ, γράψαμε συνθήματα στην είσοδο του Lidl στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, σε αλληλεγγύη με τις καταλήψεις στο Βερολίνο, Liebig 34 και Rigaer 94. Στην συνέχεια σπάσαμε όλη την πρόσοψη

Στις 23 Ιουλίου, αργά το βράδυ, γράψαμε συνθήματα στην είσοδο του Lidl στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα, σε αλληλεγγύη με τις καταλήψεις στο Βερολίνο, Liebig 34 και Rigaer 94. Στην συνέχεια σπάσαμε όλη την πρόσοψη.

Κάθε εκκένωση / έξωση έχει το κόστος της. Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους τους υπεύθυνους του επιθετικού εξευγενισμού που συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έρχεται πάντα μαζί με εκκενώσεις καταλήψεων, με κρατική τρομοκρατία και αύξηση ενοικίων. Μάθαμε για την απειλή εκκένωσης ενάντια στην Liebig 34 στο Βερολίνο και την επίθεση από τους αυτοαποκαλούμενους ιδιοκτήτες και τις εταιρίες τους μαζί με τους μπάτσους στην Rigaer 94. Όπως επίσης και την εκκένωση της Δερβενίων 56 στα Εξάρχεια με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζει τις επιχειρήσεις της ενάντια στην μαχητική και αλληλέγγυα αντίσταση, η οποία θα υπάρχει πάντα με καταλήψεις ή χωρίς.

Μία από τις πολλές απαντήσεις για μια εκκενωμένη κατάληψη είναι η καταστροφή ενός καταναλωτικού συμβόλου που ο καπιταλισμός προσφέρει στους τρόφιμους της φυλακής που λέγεται μητρόπολη. Για να υποστηρίξουμε τον αγώνα στων συντρόφ.ισσ.ων μας στο Βερολίνο βρήκαμε μια γερμανική εταιρία, αλλά επίσης μπορεί να είναι μια κτηματομεσητική, μία εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων ή τουρισμού.

Η αλυσίδα σουπερμαρκετ LIDL έχει στοχοποιηθεί πριν κάποιο καιρό στην γερμανία λόγω των κακών συνθηκών για τους εργαζόμενους.ες. Αυτή η δράση είναι μια προσφορά αλληλεγγύης σε αυτήν την επιθετική καμπάνια ενάντια στις εργασιακές συνθήκες στα LIDL παγκόσμια. 8 με 10 ώρες τη μέρα, με ψεύτικα χαμόγελα για σκατολεφτά, καθισμένη μπροστά σε εκατοντάδες προϊόντα σε ένα ταμείο να γίνεσαι ρομπότ το οποίο μετράει και μετράει… ή να σηκώνεις μεγάλα βάρη καταστρέφοντας την πλάτη σου. ΓΙατί όλα αυτά ? Ποιος είναι ο ρόλος των σουπερμάρκετ?

Τα σουπερμάρκετ είναι μεγάλη οικονομικοί μηχανισμοί που μοιάζουν πολύ αθώοι στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι

Αποικιοκρατία

Τα σουπερμάρκετ αποικούν τις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών σε όλη την γη. Όλες οι μικρές αγορές, λαϊκές, μανάβικα, και άλλα είδη μαγαζιών κλείνουν όποτε ένα καινούργιο σουπερμάρκετ ανοίγει. Δεν υπάρχει ανάγκη για σουπερμάρκετ στις περισσότερες περιοχές, είναι απλά ζήτημα επέκτασης και απορρόφησης. Επίσης, μειώνει την χρήση των ντόπιων προϊόντων και παραγωγών. Σιγά σιγά, οι κάτοικοι, μετατρέπονται σε εργάτες, κυρίως γυναίκες, αυτής της βιομηχανίας, χάνοντας όλη τους την ανεξαρτησία, ακόμα και με φιλελεύθερους όρους.

Αντι-οικολογικά

Το να ανοίξει μια αλυσίδα σουπερμάρκετ, τοπική ή πολυεθνική, αυξάνει επίσης την εισαγωγή προϊόντων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εταιρίες παραγωγής εκμεταλλεύονται ανθρώπους με φθηνότερο τρόπο σε άλλες χώρες, ή επειδή κάνουν καλύτερες προσφορές σε ένα σουπερμάρκετ λόγω της μαζικής κατανάλωσης. Αυτό που συμβαίνει στο τέλος είναι μια τεράστια σπατάλη πετρελαίου από τα πλοία μεταφοράς προϊοντων σε όλο τον κόσμο. Το παράδοξο του καπιταλισμού, το γεγονός ότι ένα προϊόν 2000 μίλια μακρυά είναι φθηνότερο από το τοπικό, σκοτώνει γρηγορότερα την φύση.

O έλεγχος του φαγητού

Όλα αυτά, μας φέρνουν στο μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα σούπερμάρκετ είναι το καλύτερο εργαλείο για τις πολυεθνικές των τροφίμων ώστε να κατακτήσουν την διατροφική μας διαδικασία. Τρώμε σκατά, δεν παράγουμε τίποτα, χρειαζόμαστε λεφτά για να αγοράσουμε οτιδήποτε, πρέπει να δουλεύουμε για αυτούς για να τα αγοράσουμε ή για να γιατρέψουμε τους εαυτούς μας από την αρρώστια που δημιουργεί το φαγητό τους.

Σπάμε σουπερμάρκετ?

Ναι, το κάνουμε, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί. Γι αυτό τον λόγο πρέπει να κάνουμε περισσότερη προπαγάνδα ενάντια στον συγκεκριμένο μηχανισμό. Και σίγουρα είναι καλύτερο να τα σπάμε όταν δεν έχει κόσμο μέσα. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε τον φόβο στην πλευρά των αφεντικών όχι του τυχαίου πληθυσμού. Αλλά αν κάποιος εντέλει σπάσει ένα σουπερμάρκετ με κόσμο μέσα χωρίς να κινδυνέψει κάποιος, δεν πειράζει, μπορούμε να το προσπεράσουμε.

Αλληλεγγύη στην Liebig 34 και την Rigaer 94

Χτυπάμε τα γερμανικά συμφέροντα σε αλληλεγγύη με την αντίσταση στο έδαφος που ελέγχεται από το γερμανικό κράτος.

Αλληλεγγύη στην Δερβενίων 56 και όλες τις καταλήψεις που εκκενώθηκαν και ακόμα αντιστέκονται στην Ελλάδα.

Στηρίζουμε τις εργαζόμενες και εργαζόμενους που υποφέρουν στην βιομηχανία του φαγητού και των προϊόντων διεθνώς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License