Γκράφιτι αφιερωμένο στους νεκρούς αγωνιστές απεργούς πείνας και μουσικούς του τούρκικου συγκροτήματος Grup Yorum.

Γκράφιτι αφιερωμένο στους νεκρούς αγωνιστές απεργούς πείνας και μουσικούς του τούρκικου συγκροτήματος Grup Yorum. https://animmusnecandi.blogspot.com/2020/07/grup-yorum_29.html

post image

Γκράφιτι αφιερωμένο στους νεκρούς αγωνιστές απεργούς πείνας και μουσικούς του τούρκικου συγκροτήματος Grup Yorum.Ενα τεραστίων διαστάσεων γκράφιτι,φόρος τιμής στους νεκρούς αγωνιστές απεργούς πείνας μουσικούς του τούρκικου συγκροτήματος Grup Yorum κοσμεί το parking της οδού Μεταξά στα Εξάρχεια.

Ο λόγος για τους Helin Bölek - İbrahim Gökçek - Mustafa Koçak που έχασαν την ζωή τους στην απεργία πείνας ενάντια στις διώξεις από το καθεστώς Ερντογάν και το τούρκικο κράτος για τις ιδέες και τη δράση τους.

Η υπέροχη τοιχογραφία , στα Εξάρχεια απεικονίζει τους νεκρούς από απεργία πείνας αγωνιστές-μουσικούς του τουρκικού συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bölek και İbrahim Gökçek και τον επίσης νεκρό συναγωνιστή τους Mustafa Koçak.

Και οι τρεις έπεσαν θύματα των διώξεων και της καταστολής του τουρκικού κράτους απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Το συγκρότημα Grup Yorum δεν είναι απλά ένα μουσικό σχήμα. Προάγει τα ιδανικά της αλληλεγγύης, της οργάνωσης και διεκδίκησης του αγώνα για μια άλλη κοινωνία δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Γι' αυτό ακριβώς διώκεται και το τούρκικο κράτος κηρύσσει παράνομες τις συναυλίες του εντός Τουρκίας. Στην Ελλάδα μέλη των Grup Yorum και της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν έχουν βρει κύμα στήριξης και αλληλεγγύης από ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία. Να βρούμε αυτά που μας ενώνουν με τους γειτονικούς μας λαούς!

Στηρίζουμε τον αγώνα των Grup Yorum! Στηρίζουμε την φιλία και αλληλεγγύη των λαών.

Παρακάτω τα λόγια του μεγάλου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ σε επιστολή του το 1952 δίνουν απάντηση σε όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες: «Αδέλφια Έλληνες, υπάρχουν δύο Τουρκίες και δύο Ελλάδες.

Η αληθινή και η ψεύτικη. […] Η μια είναι η Ελλάδα του Μπελογιάννη και των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών που υποφέρουν στις φυλακές. Η πατρίδα του ελληνικού λαού.

Αυτή είναι η γνήσια Ελλάδα. Είναι η Τουρκία με τους χιλιάδες Τούρκους πατριώτες, που σαπίζουν στα μπουντρούμια. Η Τουρκία του τούρκικου λαού.

Αυτή είναι η γνήσια Τουρκία. […] Σαν εκπρόσωπος του λαού μου μπορώ να σας πω ότι ο τούρκικος λαός αγαπάει τον ελληνικό λαό και νιώθει θαυμασμό για τα ηρωικά του κατορθώματα. Μπορώ να σας πω ότι οι Τούρκοι αγωνιστές […] παρακολουθούσαν τα γεγονότα στην Ελλάδα με δάκρυα στα μάτια…».

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License