Ανάληψη Ευθύνης για την εμπρήστικη επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στο Μαρούσι

Στις 16 Ιουλίου ώρα 3:20 το βράδυ πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση επί της οδού Β. Σοφίας στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο Αμαρουσίου. Με αποτέλεσμα ολική καταστροφή του ΑΤΜ και εκτεταμένη ζημιά στην πρόσοψη με τους καπνούς και τις φλόγες να φτάνουν μέχρι το εσωτερικό του κτιρίου.

post image

"Κι ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα."

Φόβος, απελπισία και απόγνωση. Αυτό το κοινωνικό αίσθημα επικρατεί στις μέρες της δυστοπίας. Οι κρατικοί διαχειριστές μπροστά στο βάθεμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αφού έλεγξαν στρατιωτικά τα πλήθη και τα βάλανε σε καραντίνα, τα εμποτίζουν με μια συνεχόμενη τρομοκρατία, καταστολή και περικοπή ελευθεριών κεκτημένων και μισθών. Πέρα από την πείνα και την εξαθλίωση που γενικεύονται, οι απεγνωσμένοι μένουν στο περιθώριο, όπως οι κοινότητες μεταναστών, ενώ οι προνομιούχοι ισχυροποιούν τα προνόμια τους, όπως οι μαφιόζοι της κυβέρνησης Ν.Δ. και τα σώματα ασφαλείας.

Στις 16 Ιουλίου ώρα 3:20 το βράδυ πραγματοποιήσαμε εμπρηστική επίθεση επί της οδού Β. Σοφίας στην Εθνική Τράπεζα στο κέντρο Αμαρουσίου. Με αποτέλεσμα ολική καταστροφή του ΑΤΜ και εκτεταμένη ζημιά στην πρόσοψη με τους καπνούς και τις φλόγες να φτάνουν μέχρι το εσωτερικό του κτιρίου. Η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία η Εθνική Τράπεζα έχει συμμετοχή σε πλειστηριασμούς σπιτιών, με πιο φρέσκο παράδειγμα τον πλειστηριασμό στα Πετράλωνα που το κράτος διαφύλαξε φέρνοντας στρατό από μπάτσους, τη στιγμή που πολιτική χώροι, δημόσιοι χώροι, καταλήψεις και πλατείες που αράζουν μετανάστριες και μετανάστες εκκενώνονται, δεν μπορούμε να δούμε ξέχωρα τον ρόλο των τραπεζών στους πλειστηριασμούς ως συνέχειας της επίθεσης και του ξεριζωμού που κάνει το κράτος σε συνεργασία με τα αφεντικά στους υποτιμημένους από τα κάτω. Η πόλη αναπλάθεται διαρκώς και με όρους χειρουργικής αρχιτεκτονικής εκτοπισμού του περιθωρίου. Θέλουν μια αποστειρωμένη εμπορική συνθήκη όπου κάποιοι περισσεύουν επειδή χαλάνε την βιτρίνα της ανάπλασης. Παράλληλα, ιδιωτικοποιούνται με "fast track" και μαφιόζικους χρόνους και τρόπους φυσικοί δημόσιοι χώροι (βλέπε Φιλοπάππου) και άλλοι καταστρέφονται με αιολικά σε όλη την επικράτεια. Το Real Estate στο κέντρο της Αθήνας παίζει τον ρόλο του οικονομικού καθοριστή του ποιοι θα μπορούν να μένουνε και πού. Η κατάσταση θυμίζει μια πόλη σε μια φυλακή-καζάνι που βράζει. Η τωρινή μας ασφυξία. Σε μέρες που το κράτος σχεδιάζει φυλακές με ακόμη μεγαλύτερη επιτήρηση για τους εσωτερικούς εχθρούς

Την ίδια στιγμή που ο χώρος της καθεμιάς και του καθενός λιγοστεύει, το κράτος δίνει ρεσιτάλ καταστολής. Μια φιλελεύθερη χούντα που επιδίδεται επιθέσεις σε διαδηλώσεις, καταλήψεις και δημόσιους χώρους. Εκτός από τα ΜΑΤ τους ΔΙΑΣ και τους ΔΕΛΤΑ, πολύ ύπουλο ρόλο έχουν παίξει οι Δημοτόμπατσοι και ευρύτερα ο Δήμος Αθηνών στην καταστολή των καταλήψεων. Τους αξίζουν τα χειρότερα. Παράλληλα περνάνε νομοσχέδια και καταργούν πολιτικές διαδηλώσεις. Πέρα από τον εκτοπισμό, ένα σημείο του πολέμου που ασκούν είναι η ψυχολογική βία και ο τρόμος.Θέλουν αναίμακτα να επιβάλουν την σιωπή με μία τερορριστική κρατική πρόσληψη. Το δόγμα του φόβου θέλουν μέσα σε λίγους μήνες να διαγράψουν την ίδια την μνήμη. Αυτό που τους διαφεύγει είναι ότι δεν είναι άτρωτοι ούτε μπορούν μπορούν να παίζουν πάντα με τους όρους τους. Μας χάρισε άπειρο χαμόγελο το νέο ότι μπάτσοι έχουν καεί στις πρόσφατες ποριές του κέντρου. Το ίδιο χαμόγελο μας χάρισε το άγχος τους να σώσουν μια τράπεζα από τις φλόγες σαν πιστοί ακόλουθοι των αφεντικών. Πολλά μπορούμε να πούμε για τους σκατόμπατσους. Μένουμε στο ότι πρέπει να νικηθεί το παιχνιδάκι τους στα στενά και αυτό απαιτεί την αφοσίωση όσων ακόμα έχουν πρόθεση να μείνουν στα πόδια τους. Δεν μας αρέσει η τρομολαγνεία, η ηττοπαθείς κουβεντούλα και η κακή οργάνωση στο δρόμο απέναντι στα ένστολα καθίκια. Οφείλουμε να ζήσουμε το δρόμο έξω από τα όρια του θεάματος των Social Media και να νοιαστούμε για την μαχητικότητα μας με πραγματικούς όρους. Παράλληλα, θεωρούμε ότι όποιες πορείες έχουν έναν επικήδειο αποστειρομένο χαρακτήρα στο κέντρο, ρίχνουν τις δυνάμεις και την ψυχολογία.

Κλείνοντας, θεωρούμε το θάνατο του Βασίλη Μάγγου κρατική δολοφονία. Απέναντι σε ένα ακραίο ξεσάλωμα βίας από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ αυτό το διάστημα. δεν μας πείθει οποιαδήποτε ιατροποιημένη αφήγηση κανενός ιατροδικαστή. Η ανάγνωση του γεγονότος ως ένα συνεχές βίας με ψυχολογική προέκταση είναι η πολιτική μας θέση. Να εκδικηθούμε.

Υ.Γ. Πιστέυουμε ότι μαζί με τον δρόμο, τις παρεμβάσεις και τις δυναμικές πορείες οι νυχτερινές δράσεις είναι ένα πολύ ευέλικτο πεδίο για να σπείρουμε τον πανικό στο κράτος. Όσες και όσοι βρίσκουν σε αυτό τις σκέψεις τους με λίγη φροντίδα, οργάνωση και ευελιξία είναι εύκολο να οικειοποιηθούν τα πιο απλά μέσα για να διαχύσουν την φωτιά σε στόχους της κυριαρχίας και καταπίεσης. Να τους αιφνιδιάζουμε εμείς όπως τους αναλογεί σε μια ιστορική συνθήκη γενικευμένης φτώχιας. Αφήστε τις θεωρητικολογίες και την μικροπολιτική και πιάστε την φωτιά στα χέρια σας για την ώρα. Σας καλούμε όλες και όλους να καταπιείτε τον φόβο και να ξεχυθείτε στους δρόμους όταν δύει ο ήλιος μετατρέποντας την νύχτα μέρα.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΛΑΝΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΡΒΕΝΙΩΝ56 ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΠΙΣΙΣΜΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙΝΕ ΧΙΛΙΟΙ ΗΛΙΟΙ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License