Στις 9/8/2020 αγωνιστές και αγωνίστριες προσεγγίσαμε την Καζάρμα στα Άγραφα αφού πορευτήκαμε συλλογικά για κάποιες ώρες μέσα στο βουνό.

Στην Καζάρμα αυτή την στιγμή οι επενδυτές έχουν εγκαταστήσει έναν βασικό μετρητή που θα τους υποδείξει τα κατάλληλα σημεία για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών.

Η εγκατάσταση των οποίων θα σηματοδοτήσει την καταστροφή του βουνού και του οικοσυστήματος του. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης ήρθαμε αντιμέτωποι με μπράβους των επενδυτών που φυλάνε τις εγκαταστάσεις. Μάλιστα ένας εξ αυτών δεν δίστασε μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία μας να τρέξει προς το αυτοκίνητο 4x4 που διαθέτει για να πάρει το τσαντάκι του ενώ καθ όλη την διάρκεια της παρέμβασης απειλούσε ότι θα μας πυροβολήσει εάν δεν αποχωρήσουμε διατηρώντας το χέρι του μέσα στο τσαντάκι.

Οι σύντροφοι/συντρόφισσες καθ’όλη τη διάρκεια της “επίσκεψης” όχι μόνο δεν θορυβήθηκαν αλλά απάντησαν για αρκετή ώρα με συνθήματα και δυναμισμό χωρίς να οπισθοχωρήσουν ούτε βήμα παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμα μια συμβολή στον αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης από τις αδηφάγες ορέξεις των καπιταλιστών και του πολιτικού προσωπικού. Αποτελεί μια συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν και μια υπόσχεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν τολμήσουν να καταστρέψουν το βουνό και το οικοσύστημα του.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

ΑΓΡΑΦΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ

*θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο για την παρέμβαση μας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License