[Λευκορωσία] Πρόσκληση για δράσεις αλληλεγγύης με την εξέγερση κατά του καθεστώτος Λουκασένκο - 14 Αυγούστου

Διεθνές κάλεσμα για αλληλεγγύη στον αγώνα της Λευκορωσίας κατά του Λουκασένκο: Σε ποια μορφή να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας; Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε πρεσβείες της Λευκορωσίας και σε άλλους θεσμούς της Λευκορωσικής εξουσίας στη χώρα σας. Τραβήξτε συλλογικές φωτογραφίες. Λάβετε μέρος σε άμεσες δράσεις. Οποιαδήποτε, ακόμη και η μικρότερη αλληλεγγύη μπορεί να υποστηρίξει τη φωτιά της εξέγερσης που θα καταστρέψει τη δικτατορία στη χώρα μας! Στείλτε τις αναφορές σας στο belarus_abc@riseup.net ή δημοσιεύστε σε κοινωνικά δίκτυα με το #Belarus hashtag. Μεταφράστηκε και αναδημοσιεύεται από Αναρχική οργάνωση: https://abc-belarus.org/?p=12980&lang=en

post image

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λευκορωσίας, οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα επαναστάτησαν ενάντια στη δικτατορία. Πολλές χιλιάδες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε μικρές πόλεις. Οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους και όχι μόνο διαμαρτύρονται ειρηνικά εναντίον των αρχών, αλλά και πολεμούν εναντίον του κρατικού μηχανισμού - βοηθούν φίλους και συντρόφους και συγκρούονται με τους τιμωρητές.

Στις 10 Αυγούστου, για πρώτη φορά εμφανίστηκαν οδοφράγματα στους δρόμους του Μινσκ, ενώ οι διαδηλωτές άρχισαν να χρησιμοποιούν κοκτέιλ molotov. Ορισμένες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις προχώρησαν σε απεργεία.

Τις τελευταίες ημέρες, όρθιοι δίπλα-δίπλα, έχουμε νιώσει τι σημαίνει η ενέργεια των ανθρώπων. Συνειδητοποιήσαμε ότι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε έναν τύραννο!

Το μπλοκάρισμα του Διαδικτύου δεν μπορούσε να σταματήσει τη ροή των ειδήσεων. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έμαθαν ότι η δικτατορία της Λευκορωσίας είναι έτοιμη να πνίξει τον πληθυσμό στο αίμα για να παραμείνει στην εξουσία. Σε τρεις ημέρες, η αστυνομία και τα εσωτερικά στρατεύματα συνέλαβαν περισσότερα από 5000 άτομα, ενώ εκατοντάδες υπέστησαν βία από αστυνομικούς. Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η διεθνής αλληλεγγύη είναι σημαντική στον αγώνα κατά του Λουκασένκο. Επομένως, σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη διεθνή ημέρα δράσεων αλληλεγγύης με τον λαό της Λευκορωσίας! Σε ποια μορφή να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας; Μπορείτε να πραγματοποιήσετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε πρεσβείες της Λευκορωσίας και σε άλλους θεσμούς της Λευκορωσικής εξουσίας στη χώρα σας. Τραβήξτε συλλογικές φωτογραφίες. Λάβετε μέρος σε άμεσες δράσεις. Οποιαδήποτε, ακόμη και η μικρότερη αλληλεγγύη μπορεί να υποστηρίξει τη φωτιά της εξέγερσης που θα καταστρέψει τη δικτατορία στη χώρα μας!

Στείλτε τις αναφορές σας στο belarus_abc@riseup.net ή δημοσιεύστε σε κοινωνικά δίκτυα με το #Belarus hashtag.

Μεταφράστηκε και αναδημοσιεύεται από Αναρχική οργάνωση: https://abc-belarus.org/?p=12980&lang=en

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License