[ΠΑΤΡΑ] Παρέμβαση με μπογιές, τρικάκια και σπρει στο περιφερειακό γραφείο ασύλου Δυτικής Ελλάδας

Το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με κόκκινες μπογιές και σπρέι στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Δυτικής Ελλάδας, στην οδό Καποδιστρίου στην Πάτρα. Ρίξαμε κόκκινες μπογιές και πετάξαμε τρικάκια σε ελληνικα και αγγλικά στην είσοδο γράψαμε το σύνθημα "ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ".

post image

Στις αρχές Αυγούστου έγινε γνωστό περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης και απόπειρας βιασμού μετανάστριας από μπάτσο στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη. Με αφορμή αυτό έγιναν γνωστά κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από μπάτσους στο ασανσέρ, στο γκαράζ και στις κουζίνες, εκεί όπου δεν υπάρχουν κάμερες να καταγράφουν.

Το συγκεκριμένο "κέντρο κράτησης αλλοδαπών" απασχολεί διαρκώς εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, της στοίβαξης και της συμφόρησης με τα προβλήματα που αυτή φέρει -τα οποία οξύνονται περισσότερο εν μέσω πανδημίας-, των ρατσιστικών επιθέσεων, της σωματικής και ψυχολογικής βίας, της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν καθεστώς εξαίρεσης, βρίσκονται απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από την Μόρια μέχρι την Πέτρου Ράλλη και από τη Μυτιλήνη μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας. Οι γυναίκες που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω του πολέμου ή της οικονομικής εξαθλίωσης, αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητοι πληθυσμοί στους οποίους τα πάντα επιτρέπονται: ο εγκλεισμός τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ο βιασμός ως καθημερινή πραγματικότητα στις χώρες προορισμού.

Στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη, όπως και σε όλα, στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν δυνατότητα παραμονής στη χώρα και πρέπει να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης. Η υπηρεσία ασύλου αποτελεί βασικό μηχανισμό του κράτους στη διαδικασία αυτή και υπαίτια για τη συνθήκη που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στους χώρους εγκλεισμού αλλά και συνολικά.

Το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με κόκκινες μπογιές και σπρέι στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Δυτικής Ελλάδας, στην οδό Καποδιστρίου στην Πάτρα. Ρίξαμε κόκκινες μπογιές και πετάξαμε τρικάκια σε ελληνικα και αγγλικά στην είσοδο γράψαμε το σύνθημα "ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ".

Οι Υπηρεσίες Ασύλου, ο βάλτος των αργών διαδικασιών και των -κατά συντριπτική πλειοψηφία- απορριπτικών αποφάσεων, είναι βασικές υπεύθυνες για τη διαιώνιση της ομηρίας των προσφύγων και του παρατεταμένου εγκλεισμού τους σε κολαστήρια τύπου Πέτρου Ράλλη, όπου υφίστανται κάθε είδους βασιμούς και βασανιστήρια.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ!

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Άμεση απελευθέρωση από τα κολαστήρια και ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους/τις πρόσφυγες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες.

αναρχικές συντρόφισσες για την κοινωνική χειραφέτηση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License