ανάληψη ευθύνης για καταστροφή αλιευτικού εξοπλισμού στη Γαύδο

στο νησί της Γαύδου, εκεί που φέτος παραθέρισαν/ίζουν και ένα κάρο "εναλλακτικοί ψαράδες", καταφέραμε να αφήσουμε μερικούς από δαύτους χωρίς τα όπλα τους καταστρέφοντας δεκάδες ψαροντούφεκα και καλάμια και πετυχαίνοντας έτσι ένα προσωρινό έστω σταμάτημα του δολοφονικού τους χόμπι

Ήρθε και φέτος το καλοκαίρι και ξεχύθηκαν όπως κάθε χρόνο στις παραλίες οι δολοφόνοι με τα όπλα τους. Ψαράδες κυρίως με καλάμια και ψαροντούφεκα εξασκούσαν -και συνεχίζουν να το κάνουν- το "σπορ" τους παντού κι εμείς θεατές στην ίδια ιστορία. Να αναγκαζόμαστε να συνυπάρχουμε με δολοφόνους δίπλα μας ακόμα και στις διακοπές μας, να προσπαθούμε να πείσουμε τους άντρακλες να αφήσουν κάτω τα καλάμια τους, να τσακωνόμαστε άλλοτε μόνο λεκτικά άλλοτε και σωματικά μαζί τους και ταυτόχρονα να συμβιβαζόμαστε με την ιδέα πώς κάπως έτσι θα είναι και αυτή τη χρονιά.

Ευτυχώς όμως αυτό το καλοκαίρι κάποια από εμάς συναντηθήκαμε, μοιραστήκαμε την οργή μας και οργανωθήκαμε. Πέρα από τον ατομικό αγώνα που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει το καθένα μας όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ενάντια στους ψαράδες με σκοπό να γλιτώσει μερικά θαλλάσια ζώα από τον θάνατο, φέτος η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη έδωσε κάποιες δυνατότητες παραπάνω.

Έτσι, στο νησί της Γαύδου, εκεί που φέτος παραθέρισαν/ίζουν και ένα κάρο "εναλλακτικοί ψαράδες", καταφέραμε να αφήσουμε μερικούς από δαύτους χωρίς τα όπλα τους καταστρέφοντας δεκάδες ψαροντούφεκα και καλάμια και πετυχαίνοντας έτσι ένα προσωρινό έστω σταμάτημα του δολοφονικού τους χόμπι.

Αποχωρήσαμε από το νησί με έναν κόμπο στο στομάχι γνωρίζοντας πως ό,τι κάναμε ήταν μία μικρή μόνο νίκη και προσθήκη στον καθημερινό αγώνα ενάντια σε ψαράδες, κηνυγούς και σπισιστές όλων των ειδών, αλλά και με μία έντονη χαρά και ικανοποίηση γιατί αυτή τη φορά δεν ήμασταν μόνα.

Κόντρα στη λογική που θέλει τα μη ανθρώπινα ζώα να υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο, εμείς φωνάζουμε ότι αυτά ανήκουν μόνο στα εαυτά τους και η αφαίρεση της ζωής τους συνιστά ξεκάθαρη δολοφονία. Οπότε..

ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΠΙΣΙΣΤΕΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ και

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΔΙΛΑ και ΤΡΙΠΟΔΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ

Η αρχή έγινε..

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΠΙΣΙΣΤΗ

ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

 

Αναρχικά αντισπισιστά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License