Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, άλλος ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο της Σάμου έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας. Στον χώρο του αεροδρομίου δεν υπήρχε γιατρός, ενώ το όχημα του ΕΚΑΒ έκανε κοντά στη μια ώρα να τον παραλάβει από την ώρα του τηλεφωνήματος.

Η εταιρία Fraport, στην οποία έχει πωληθεί το αεροδρόμιο συνεχίζει να μην ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν. Φαίνεται πως το παρόμοιο περιστατικό που συνέβη στον ίδιο χώρο πριν περίπου δύο χρόνια δεν έχει αλλάξει και πολλά.

Και από την πλευρά του κράτους όμως, η υποστελέχωση στην υγεία συνεχίζεται παρά τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, καθώς το νοσοκομείο καλείται εν καιρώ πανδημίας να εξυπηρετήσει ντόπιους και μετανάστες που ζούνε στις άθλιες συνθήκες του camp στο Βαθύ. Μόλις πέρυσι τέτοια εποχή ένας 19χρονος έχασε την ζωή του στα γηπεδάκια στο Καρλόβασι αφού δεν υπήρχε βάρδια ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας.

Το παραπάνω περιστατικό απεικονίζει άψογα την ειλικρίνεια της εξουσίας μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις Μητσοτάκη για την ανάγκη "παραπάνω θυσιών του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την αμυντική μας βιομηχανία". Θυσίες λοιπόν σημαίνει θάνατος για τους καταπιεσμένους, ενώ ασφάλεια δεν σημαίνει υποδομές υγείας αλλά πολεμικές μπίζνες και εξοπλισμοί, συστήματα επιτήρησης και καταστολής.

Την ίδια στιγμή που τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα χάνουν ακόμα και τα πιο βασικά τους δικαιώματα, οι διεθνείς συνθήκες που προστατεύουν τους αιτούντες άσυλο πετάγονται στα σκουπίδια -με τις ευλογίες της ΕΕ- και την δυστοπία της διαχείρισης του κορονοιού καθώς και της κλιματικής αλλαγής στον ορίζοντα, η κυβέρνηση επιλέγει να συνεχίζει να υιοθετεί πολιτικές που μας οδηγούν στην καταστροφή.

Να βάλουμε τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους!

Δωρεάν και δημόσια υγεία για όλους!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License