Τοποθέτηση της συντρόφισσας της υπόθεσης ‘Σύντροφοι – συντρόφισσες’ σχετικα με την αίτηση για άρση περιοριστικού όρου.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ την άρση και αντικατάσταση του όρου που αφορά την απαγόρευση εισόδου στα Εξάρχεια. Μέσω αυτής την αίτησης ζητώ τα αυτονόητα. Ζητάω να μου δοθεί η δυνατότητα εργασίας καθώς εδώ και 6 μήνες τα έξοδα βιοπορισμού μου επιβαρύνουν την οικογένεια μου και το φιλικό μου περιβάλλον και ταυτόχρονα να έχω πρόσβαση στα γραφεία των δικηγόρων μου.

post image

Μέχρι τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα,

Μαζί με όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες,

Δε μας φοβίζουν.

Τη Δευτέρα 09/03/20 έπειτα από γενικευμένη επιχείρηση των μπάτσων της κρατικής ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας (εισβολές σε σπίτια, απαγωγές) συλλαμβάνομαι μαζί με 3 φίλους και συντρόφους με τη κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στη δήθεν τρομοκρατική οργάνωση «σύντροφοι – συντρόφισσες». Το Σάββατο 14/03 έπειτα από σχεδόν μια βδομάδα κράτησης μας στα κελιά της ΓΑΔΑ και με πλήρη έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων μας αφήνουν «ελεύθερους» επιβάλλοντάς μας περιοριστικούς όρους. Οι όροι αυτοί αφορούν :

Απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας και επαφής με τους υπόλοιπους τρείς φίλους και συντρόφους.

Απαγόρευση εισόδου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Παρόν κάθε 10 μέρες σε Α.Τ.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε συνάθροιση που σκοπό έχει τη διαμαρτυρία είτε εν στάση είτε σε πορεία.

Λίγες μέρες αργότερα και χωρίς καμία προειδοποίηση αντιλαμβάνομαι πως οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί (όπως και τον υπόλοιπων τριών) έχουν δεσμευτεί από την υπηρεσία Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έπειτα από συστημένη επιστολή που έστειλα στην εν λόγο υπηρεσία μου απεστάλη το επίσημο έγγραφο το οποίο μου γνωστοποιούσε τη δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για το λόγο της ένταξης μου σε κατάλογο προσώπων που σχετίζονται με τη τρομοκρατία. Στους λογαριασμούς αυτούς λάμβανα το τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ καθώς και ορισμένα χρήματα από παλιότερες δουλειές οι οποίες με εξοφλούσαν σταδιακά. Η επιβολή των περιοριστικών όρων καθώς και η δέσμευση των περιουσιακών μας στοιχείων μοναδικό στόχο έχουν τη οικονομική και ψυχολογική εξόντωση μας, την ποινικοποίηση των προσωπικών μας σχέσεων, τον έλεγχο, την αποδυνάμωση μας, την αδυναμία βιοπορισμού, τον εκφοβισμό, τη τρομοκράτηση και την επιβολή της πειθαρχίας μας στα κατεστημένα που μας ορίζουν.

Σε εμάς όπως και σε κάποιες ακόμα περιπτώσεις που ακολούθησαν (συλληφθέντες της ΑΣΟΟΕ) επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εισόδου στη περιοχή των Εξαρχείων. Συγκεκριμένα στη δική μας περίπτωση ο όρος αυτός της απαγόρευσης εισόδου ορίζεται από το τετράγωνο που περικλείουν οι εξής δρόμοι Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους – Πανεπιστημίου – Πατησίων. Σύμφωνα με τα όρια της οικιστικής διάρθρωσης του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές συνοικίες που ορίζει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων ( ΦΕΚ.80Δ/1988) αποδεικνύεται πως το απαγορευμένο τετράγωνο των παραπάνω τεσσάρων δρόμων που μας έχει επιβληθεί ουσιαστικά πιάνει 4 συνοικίες του κέντρου της Αθήνας τα Εξάρχεια, το Μουσείο, τη Νεάπολη ακόμα και το Γκύζη(!!) Οπότε η απαγόρευση εισόδου αφορά συνολικά 4 συνοικίες του κέντρου της Αθήνας και όχι μόνο τα Εξάρχεια. Ο λόγος για τον οποίο λεπτομερώς αναφέρομαι στα όρια των συνοικιών αυτών αφορά την εργασία μου και ταυτόχρονα το λόγο για τον οποίο υποβάλλω την αίτηση για την άρση και αντικατάσταση του περιοριστικού όρου της απαγόρευση εισόδου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Εδώ και 6 χρόνια είμαι μαθήτρια της σχολής πολεμικών τεχνών ‘Νο Rules’ η οποία ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο 'Μαχητική Αλληλεγγύη' και μέλος αυτού. Έπειτα από σκληρή δουλειά και μέσω αρκετών δυσκολιών κατάφερα να γίνω εκπαιδεύτρια. Επομένως είναι πολύ σημαντικό για την επαγγελματική μου αποκατάσταση και σταδιοδρομία, καθώς και για μένα την ίδια, να εργάζομαι σε ένα χώρο που αγαπάω και για χρόνια ήμουν και συνεχίζω να είμαι μαθήτρια. Η σχολή αυτή εδρεύει στη διασταύρωση των οδών Αγαθίου και Ζωναρά καθώς και στην οδό Μαυρομιχάλη. Και οι τρεις αυτοί δρόμοι βρίσκονται στη συνοικία της Νεάπολης δηλαδή εντός του γεωγραφικού ορίου του οποίου, βάση τον περιοριστικό όρο, δεν μπορώ να εισέλθω. Αυτό άμεσα, καθιστά τη παρουσία μου στο χώρο εργασίας αδύνατη. Για την ακρίβεια, η σχολή στην οποία εργάζομαι (διασταύρωση Αγαθίου και Ζωναρά) βρίσκεται μόλις ένα στενό μέσα από το όριο της συνοικίας της Νεάπολης και μόλις δύο στενά από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είναι ο δρόμος που μου έχει επιβληθεί ως όριο. Επιπλέον σε αυτό το σημείο να τονίσω πως όπως προανέφερα παραπάνω βάση των ορίων της οικιστικής διάρθρωσης του Δήμου Αθηναίων για τις δημοτικές συνοικίες που ορίζει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων ( ΦΕΚ.80Δ/1988) οι παρακάτω δρόμοι ή τμήματα αυτών ανήκουν στη συνοικία του Γκύζη και όχι σε αυτή των Εξαρχείων αλλά ούτε και της Νεάπολης. Οι δρόμοι αυτοί συγκεκριμένα είναι: τμήματα των οδών Ζωναρά, Κομνηνών, Βατάτζη, Χαριλάου Τρικούπη, Μαυρομιχάλη, Ιπποκράτους. Ολόκληροι οι οδοί Αργεντινής Δημοκρατίας, Διγενή Ακρίτα, Φαναριωτών, Ξιφίου, Χαραλάμπη, Παπατσώρη ενώ στα όρια των συνοικιών Νεάπολης με Γκύζη είναι τμήματα των δρόμων Βουλγαροκτόνων, Φρατζή και Λασκάρεως. Ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος σε συνδυασμό με το πάγωμα τον τραπεζικών μου λογαριασμών καθιστά αδύνατο το βιοπορισμό μου.

Μέσα σε όλα να σημειώσω και το εξής. Τα γραφεία των δικηγόρων μου Μ. Γούσγουλα και Γ. Κακαρνιά βρίσκονται στις οδούς Ακαδημίας 74 και Λ. Αλεξάνδρας 126 αντίστοιχα. Αυτό βάση του ίδιου περιοριστικού όρου έχει ως συνέπεια να μη μπορώ να κλείσω ραντεβού στα γραφεία των δικηγόρων μου αλλά να δίνονται ραντεβού σε καφετέριες πέριξ των γραφείων κάτι το οποίο δυσκολεύει τόσο εμένα όσο και τους ίδιους.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ την άρση και αντικατάσταση του όρου που αφορά την απαγόρευση εισόδου στα Εξάρχεια. Μέσω αυτής την αίτησης ζητώ τα αυτονόητα. Ζητάω να μου δοθεί η δυνατότητα εργασίας καθώς εδώ και 6 μήνες τα έξοδα βιοπορισμού μου επιβαρύνουν την οικογένεια μου και το φιλικό μου περιβάλλον και ταυτόχρονα να έχω πρόσβαση στα γραφεία των δικηγόρων μου.

Διανύουμε μια περίοδο όπου παρατηρείται ολομέτωπη επίθεση του κράτους και κεφαλαίου σε οποιαδήποτε πτυχή αντίστασης και αγώνα η οποία αντικατοπτρίζεται σε αρκετές κατασταλτικές επιχειρήσεις και μεθοδεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την χώρα. Βασανισμοί και εξευτελισμοί διαδηλωτών και συλληφθέντων, μαζικές εκκενώσεις καταλήψεων (στέγης και μη), νομοσχέδια για τον περιορισμό - ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, κατάργηση του ασύλου, άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών καθώς και στις φυλακές της χώρας, κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι μόνο κάποια από αυτά. Πιστοί «υπηρέτες» της δικαιοσύνης που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της επίθεσης που έχει εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο αποτελεί η αστυνομοδικαστική εξουσία. Τους τελευταίους μόνο μήνες είδαμε συντρόφους να διώκονται με στημένα και πρόχειρα μαγειρεμένα κατηγορητήρια, πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους και ακραίες χρηματικές εγγυήσεις. Παραδείγματα η σύλληψη των 2 συντρόφων για τις επιθέσεις στα γραφεία της Χ.Α. στις 16/12/19 με χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ συνολικά και αυτή των 2 συντρόφων στη Θεσσαλονίκη στις 27/06 με χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ συνολικά. Υποθέσεις φιάσκο, δικογραφίες να ξετυλίγονται σε κουβάρια και πολιτικές σκευωρίες που αποσκοπούν στη αποδυνάμωση, στοχοποίηση και καταστολή όσων αντιστέκονται και στρέφονται ενάντια στο κατεστημένο.

Και πάλι όμως, όλα αυτά μας είναι γνωστά από αρκετές παλαιότερες υποθέσεις... Γνωστές τακτικές τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς όλους αυτούς που αντιμάχονται κάθε μορφή εξουσίας. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι. Η προσπάθεια της εξουσίας να αποκόψει πολιτικά και κοινωνικά τους αγωνιστές από το περιβάλλον τους είναι γεγονός. Η κατασταλτική αυτή πολιτική αυτή δεν αφορά μόνο τους αναρχικούς αγωνιστές αλλά τον ευρύτερο κόσμο του αγώνα. Η αντίσταση και η αλληλεγγύη αποτελούν μονόδρομο για όσους θέλουν να ζήσουν για ζωή με αξιοπρέπεια. Η συντροφικότητα και η στήριξη όλων αποτελεί αξία ανεκτίμητη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε...

 

ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΟΥ ΣΤΟ Κ*ΒΟΞ

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA 

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ – ΑΝΑΡΧΙΑ

 

Η συντρόφισσα

Προηγούμενη τοποθέτηση όσον αφορά την υπόθεση.

https://athens.indymedia.org/post/1605429/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License