Εδώ και λίγη ώρα ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ροζα Νέρα στα Χανιά. Σύμφωνα με συντρόφους οι μπάτσοι έχουν μπει εντός, ενώ κόσμος συγκεντρώνεται πιο μακριά. Σύμφωνα με το Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων, οι μπάτσοι έχουν περικυκλώσει το κτήριο και υπάρχει φραγμός στην Αγ. Μάρκου. Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο.

από Άπατρις 05/09/2020 8:17 πμ.


Από νεότερη ενημέρωση, συγκεντρώνεται αλληλέγγυος κόσμος, ενώ το κτήριο παραμένει κυκλωμένο από μπάτσους. Drone φαίνεται να πετάει από πάνω. Κόσμος που βρισκόταν εντός του κτηρίου έχει μεταφερθεί και κρατείται στο τμήμα, δεν έχουν γίνει γνωστές οι κατηγορίες ή το καθεστώς κράτησης ακόμα. Χρειάζεται κόσμος να κατέβει!

από Άπατρις 05/09/2020 8:39 πμ.


Ο συγκεντρωμένος κόσμος εμπόδιζε τη διέλευση από ασφαλίτικα κλπ και δέχτηκε επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης και γκλομπιές και αναγκάστηκε να υποχωρήσει περίπου στην άκρη της Κανεβαρό.  Η συγκέντρωση εξακολουθεί και είναι προσβάσιμη για την ώρα. Διευκρινιστικά, ο κόσμος που βρισκόταν στην κατάληψη κατά την εκκένωση, κρατούνταν εντός της μέχρι τη στιγμή της επίθεσης των μπάτσων στους συγκεντρωμένους και όχι στο τμήμα, όπως γράφτηκε παραπάνω. Ενδεχομένως τα ασφαλίτικα ήθελαν να περάσουν για τη μεταφορά τους, το καθεστώς κράτησης τους ακόμα δεν είναι γνωστό. Ό,τι νεότερο θα ανεβάινει.

από Άπατρις 05/09/2020 9:42 πμ.


Ο κόσμος συνεχίζει να βρίσκεται στην άκρη της Κανεβαρό. Καλείται συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στις 12 το μεσημέρι! Επίσης, υπάρχουν 16 συλλήψεις τελικά από τον κόσμο που βρισκόταν εντός τη στιγμή της εκκένωσης.

Σύντροφοι από την κατάληψη σημειώνουν ότι η σύμβαση με την εταιρία Belvedere για τη μετατροπή των ιστορικών κτιρίων του λόφου Καστελλίου σε ξενοδοχείο έληγε την άνοιξη του 2020, πρόσφατα όμως δόθηκε 6μηνη παράταση, ύστερα από αίτημα της εταιρίας. Ενδεχομένως το γεγονός της εκκένωσης συνδέεται με τη βιασύνη για να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες.

από Άπατρις 05/09/2020 10:16 πμ.


Προσοχή! το παραπάνω ποστ που αναφέρει πως οι μπάτσοι την κοπάνησαν και η εισβολή έλαβε τέλος είναι ψεύτικο! Δεν ανέβηκε από μέλος της εφημερίδας άπατρις. Παραπληροφορεί εσκεμμένα, άγνωστο με ποιο κίνητρο.

από Άπατρις 05/09/2020 10:21 πμ.


Ο κόσμος είναι συγκεντρωμένος ακόμα και υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στις 12 μμ. Προσοχή στην παραπληροφόρηση!


Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε νωρίς τα ξημερώματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες αλληλέγγυος κόσμος ενημερώθηκε και άρχισε να συγκεντρώνεται. Η επιχείρηση της εκκένωσης έγινε από ΕΚΑΜ, ενώ ως αναμενόμενο στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις μπάτσων και από άλλες πόλεις. Ο λόφος ήταν περικυκλωμένος από μπάτσους. Μια διμοιρία μπλε -που ενδεχομένως ήρθε επί τούτοις από Ρέθυμνο- είχε αποκλείσει την είσοδο του στενού που οδηγεί στην κατάληψη. Όταν ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του κόσμου που κρατούνταν εντός του κτηρίου (πρόκειται για 16 συλλήψεις), οι δυνάμεις των μπάτσων επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης στους συγκεντρωμένους. Πολλά από τα χημικά τα έφαγαν οι ίδιοι γιατί δε φορούσαν μάσκες και φύσαγε. Ο κόσμος παραμένει στο σημείο που έγινε η απώθηση (στην Κανεβαρό), ενώ την είσοδο προς την κατάληψη κλείνει διμοιρία μπλέ. Εντός της κατάληψης έχει περάσει ένα σιδεράδικο προκειμένου να τη σφραγίσει πρόχειρα με λαμαρίνες και κάποιες λαμαρίνες έχουν μπει, ενώ ένα δεύτερο απωθήθηκε επιτυχώς από τον αλληλέγγυο συγκεντρωμένο κόσμο.

Κόσμος που στηρίζει την κατάληψη εξακολουθεί να συρρέει στο σημείο στην Κανεβάρο με Δασκαλογιάννη. Ενώ εξακολουθεί να ισχύει το κάλεσμα στην πλατεία Αγοράς στις 12 μμ.

Θα ανέβει φωτογραφικό υλικό στη συνέχεια, ενώ για ό,τι νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση και ανταποκρίσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License