Besê Hozat: Η Rojava θέτει λάθος ατζέντα

Η συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν), Besê Hozat, μίλησε λεπτομερώς για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κουρδιστάν σε ένα ειδικό πρόγραμμα στο Stêrk TV. Δημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα, το οποίο ασχολείται με τις διεθνείς συνομιλίες σχετικά με μια επίλυση στις συγκρούσεις στη Συρία και με την ατζέντα στη Rojava.

post image

Πηγή: ANF

Besê Hozat: Η Rojava θέτει λάθος ατζέντα

«Για έναν επαναστατικό λαϊκό πόλεμο, δεν αρκεί το SDF να πολεμάει και όλοι οι άλλοι έχουν υποβοηθητικό ρόλο. Ο χρόνος των διαδηλώσεων έχει τελειώσει. Αυτή η μορφή δράσης δεν είναι αυτό που χρειάζεται τώρα η Rojava », λέει η Besê Hozat του KCK.

ANF ​​BEHDINAN Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020, 09:53

Η συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν), Besê Hozat, μίλησε λεπτομερώς για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κουρδιστάν σε ένα ειδικό πρόγραμμα στο Stêrk TV. Δημοσιεύουμε ένα μικρό απόσπασμα, το οποίο ασχολείται με τις διεθνείς συνομιλίες σχετικά με μια επίλυση στις συγκρούσεις στη Συρία και με την ατζέντα στη Rojava:

Οι συνομιλίες στη Γενεύη και τα Αστάνα είναι ένα θέατρο. Ανά διαστήματα, συγκεντρώνονται τάχα για να συζητήσουν για μια επίλυση του ζητήματος της Συρίας. Στην πραγματικότητα, αυτές οι συναντήσεις δεν έχουν καμία σχέση με μια λύση για τη Συρία. Είναι ξεκάθαρα ένα θεατρινίστικο σόου που χρησιμεύει μόνο στην εξοικονόμηση χρόνου. Προσπαθούν να επιβάλουν ένα νέο σχέδιο στη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Φυσικά αυτό απαιτεί χρόνο. Για να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη, παρουσιάζουν συμβάντα στα Αστάνα και τη Γενεύη. Οι εμπλεκόμενες δυνάμεις δεν έχουν καμιά δικαιοδοσία. Τζιχαντιστές έχουν σταλεί στη Γενεύη. Στη Συρία, σφαγιάζουν και βιάζουν γυναίκες κάθε μέρα. Τέτοιοι άνθρωποι μαζεύτηκαν και στάλθηκαν στη Γενεύη, με τους οποίους πρόκειται να αναπτυχθεί μια λύση για τη Συρία. Πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια τέτοια λύση; Τι είδους λύση μπορεί να αναπτυχθεί με το ISIS και την al-Nusra; Οι δυνάμεις που προσκαλούνται στη Γενεύη είναι απομεινάρια του ISIS και της al-Nusra. Φόρεσαν πολιτικά ρούχα, έβαλαν και μια γραβάτα, και οργανώθηκαν για τον σκοπό αυτό. Είναι ένα καλοστημένο θέατρο και οι ρόλοι είναι καθορισμένοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, επικρίνω επίσης τη διοίκηση της Rojava. Λαμβάνει αυτό το θέατρο πολύ σοβαρά και συνεχώς μιλά για τη Γενεύη. Τι γίνετε στη Γενεύη; Τίποτα εκτός από μια παράσταση με συμμορίες. Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο δομούν τη νόμιμη εικόνα των τζιχαντιστών. Τι θα μπορούσε λοιπόν να συζητήσει η διοίκηση της Ροζάβα, η αυτόνομη διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας στη Γενεύη με αυτές τις συμμορίες; Αυτοί οι μισθοφόροι εμπλέκονται καθημερινά σε βιασμούς, λεηλασίες, στην κατοχή και τη γενοκτονία στη Βορειοανατολική Συρία. Είναι συμμορίες. Δεν πρέπει να αφήσει τον εαυτό της να χειραγωγηθεί από αυτούς. Οι συνομιλίες της Γενεύης είναι υπερβολικά χοντροκομμένες. Το ίδιο ισχύει και για τα Astana. Αυτά όλα είναι παιχνίδια των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Και σε αυτό το χάος ο πόλεμος συνεχίζεται. Σε αυτόν τον πόλεμο, η Συρία ήθελε να δοθεί ένα νέο σχέδιο σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, και αυτό απαιτεί χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι εξαπατώνται.

Αντ 'αυτού, η διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας θα πρέπει να θωρακίσει το δικό της σύστημα, να αυξήσει τις αμυντικές δυνάμεις, να διεξάγει έναν επαναστατικό λαϊκό πόλεμο, να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη και να προετοιμαστεί για έναν μεγάλο πόλεμο. Το τουρκικό κράτος δεν θα σταματήσει εκεί. Θέλει να καταλάβει όλη την Rojava και να καταστρέψει όλα όσα έχουν επιτευχθεί. Αύριο θα θέλει να επιτεθεί στο Kobanê, στο Dêrik και στις άλλες πόλεις της Rojava. Για αυτόν τον λόγο, οι λαοί μας πρέπει να πολεμήσουν στο πνεύμα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Για έναν επαναστατικό λαϊκό πόλεμο, δεν αρκεί το SDF να πολεμάει και όλοι οι άλλοι έχουν υποβοηθητικό ρόλο. Ο χρόνος των διαδηλώσεων έχει τελειώσει. Αυτή η μορφή δράσης δεν είναι αυτό που χρειάζεται τώρα η Rojava. Τι πρέπει να γίνει τώρα στη Rojava; Κούρδοι άνδρες και γυναίκες, νέοι και γέροι, πρέπει να οπλιστούν και να σταθούν στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων.

Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη χώρα του, το χωριό του, την πόλη του και κανείς δεν πρέπει να μείνει απλός παρατηρητής. Αυτός είναι ένας επαναστατικός λαϊκός πόλεμος. Με αυτόν τον τρόπο το Βιετνάμ σταμάτησε τον φασισμό, και με αυτόν τον τρόπο έγιναν επαναστάσεις στην Αφρική, καθώς και η Σοβιετική επανάσταση. Και σε όλες αυτές τις επαναστάσεις εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν. Έγιναν θυσίες. Όχι χιλιάδες αλλά εκατομμύρια έπεσαν για να κερδίσουν ένα μέλλον. Τουλάχιστον η νέα γενιά πρέπει να ζήσει ελεύθερη. Σε κάθε αιώνα υπάρχει μόνο αιματοκύλισμα και δουλεία, αρκετά πια. Οι άνθρωποι μας πρέπει να προετοιμαστούν με αυτόν τον τρόπο. Κοιτάζετε τη Γενεύη, τα Αστάνα, τις ΗΠΑ, αλλά τι κάνετε; Όσοι έχουν την εξουσία επιδιώκουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, αλλά τι γίνεται με εσάς, τι κάνετε;

Το τουρκικό κράτος θέλει να εξαλείψει τους Κούρδους με την υποστήριξη ξένων δυνάμεων. Αυτό που είναι σημαντικό λοιπόν είναι αυτό που κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Οι άνθρωποι μας πρέπει να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους. Πρέπει να εστιάσουν τα κίνητρα και την προσοχή τους σε αυτό. Αυτό έχει σημασία. Το Ronahî TV κάνει αναφορές μόνο για τη Γενεύη. Αυτό είναι λάθος. Το τουρκικό κράτος εδώ και πολύ καιρό έχει διακόψει την υδροδότηση στη Hesekê. Δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτές οι προμήθειες έχουν διακοπεί έτσι ώστε οι άνθρωποι να παραδοθούν και να εγκαταλείψουν τη γη τους. Θέλουν να απο-κουρδικοποιήσουν τη Rojava. Αυτό είναι μέρος της τουρκικής πολιτικής της γενοκτονίας.

Το Ronahî TV επίσης μερικές φορές αναφέρει, ότι ο πληθυσμός επικρίνει την αυτόνομη διοίκηση λέγοντας ότι δεν παρέχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλά είστε σε πόλεμο, είναι πόλεμος! Είστε υπό κατοχική επίθεση. Το τουρκικό κράτος έχει καταλάβει τη χώρα σας, τη γη σας. Πρέπει να επικρίνετε την Αυτόνομη Διοίκηση με διαφορετικό τρόπο, πρέπει να πείτε: Ελάτε, οργανώστε μας ενάντια στην τουρκική κατοχή. Πρέπει να ρωτήσετε πώς και σε ποια περιοχή μπορείτε να πολεμήσετε και τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε ξανά ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και να απομακρύνετε το τουρκικό κράτος από τη χώρα. Πρέπει να το σκεφτείτε, η αυτόνομη διοίκηση πρέπει να παρακινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πληθυσμός θέτει επίσης μια λάθος ατζέντα. Κριτικάρω τόσο τον λαό όσο και τη διοίκηση. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια λάθος ατζέντα στη Rojava. Υπάρχουν κατεχόμενες περιοχές, έχετε το τουρκικό κράτος ακριβώς κάτω από τη μύτη σας, κάθε μέρα γίνονται επιθέσεις και σφαγές από UAV και UCAV. Αντίθετα, ο λαός της Ροζάβα πρέπει να θέσει στην ατζέντα του, τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο. Το τρέχον θέμα πρέπει να είναι αυτό που μπορεί να γίνει εναντίον των κατακτητών. Αυτό νομίζω, είναι σημαντικό.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License