Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Terra Incognita-Libertatia-Rosa Nera.Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στο κέντρο και στις γειτονιές [ΑΘΗΝΑ]


post image

Την Τετάρτη 17/08, οι κατασταλτικές δυνάμεις εισβάλλουν στην κατάληψη Terra Incognita, παίρνουν από το εσωτερικό της αντικείμενα και εξοπλισμό των δομών που λειτουργούσαν εντός της κατάληψης, ενώ χτίζουν εισόδους και παράθυρα. Λίγες μέρες αργότερα ακολουθεί η εισβολή ενστόλων συμμοριών του κράτους στην κατάληψη Libertatia η οποία ανοικοδομείται από τον κόσμο του αγώνα μέτα απο την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε από φασίστες.Σάββατο 5/9 η κατασταλτική εκστρατεία συνεχίζεται, και το κράτος εκκενώνει την κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.

Για την σημασία της Terra Incognita, της ιστορικότερης κατάληψης της θεσσαλονίκης, της ανοικοδόμησης της Libertatia καθώς και της Rosa Nera εχούν γραφτεί και ειπωθεί πολλά από τις δυνάμεις του αναρχικού και ευρύτερου κινήματος.Προτιμάμε λοιπόν με λίγα λόγια να σταθούμε στην γενικότερη πολιτική-κοινωνική συνθήκη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον ελλαδικό χώρο.

Κλείνοντας έναν χρόνο με αρκετές αξιόλογες κινητοποιήσεις και κινήσεις από το αναρχικό κίνημα, αλλά και έναν χρόνο που σηματοδοτείται από μια τεράστιας έντασης καταστολή σε όλα τα επίπεδα, είναι κομβικό το χρονικό σημείο για να οξύνουμε τις αντιστάσεις μας σε όλα τα πολιτικά-κοινωνικά πεδία, συγκρουόμενοι στο κεντρικό πολιτικό πεδίο με το κράτος ,την εγχώρια οικονομική ελιτ και τις κοινωνικές σχέσεις απάθειας και κανιβαλισμού που δημιουργουν. Η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη εντός της εντεινόμενης υγιειονομικής πανδημίας του Covid-19, η δημιουργία των δομών αντίστασης στην ερχόμενη οικονομική κρίση και περαιτέρω κοινωνική εξαθλίωση, η όξυνση των περιβαλλοντικών αγώνων ενάντια στον οδοστρωτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η αλληλεγγύη σε διωκόμενους και φυλακισμένους αγωνιστές είναι ανάγκη να μετατραπούν σε έναν συνολικό αγώνα, που θα συγκρούεται με την ολότητα κράτους, καπιταλισμού και των εκτρωματικών σχέσεων που δημιουργούν.

Με αφετηρία λοιπόν την επαναστατική αλληλεγγύη σε κάθε κομμάτι του κινήματος που βάλλεται, καθώς και το κάλεσμα για ένα Οκτώβρη αλληλεγγύης στην Terra Incognita και σε όλες τις καταλήψεις στην ελλάδα και παγκόσμια, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις αλληλεγγύης σε μεγάλο κομμάτι της Αθήνας.

-Μαζική παρέμβαση το Σάββατο 5/9 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς και στους γύρω δρόμους όπου πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και βάφτηκαν συνθήματα στην πλατεία και στην σχολή ευελπίδων.

-Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.

-Παρεμβάσεις με τρικάκια και συνθήματα σε γειτονιές της Αθήνας και τις Δυτικής Αττικής

Γκύζη,Ζωγράφου,Ιλίσια,Αμπελόκηποι,Ελευσίνα,Αιγάλεω,Χαιδάρι και σε αρκέτες ακόμα καθώς οι κινήσεις θα συνεχιστούν εντός της εβδομάδας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Αναρχική ομάδα Bellini

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License