Απεργία πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία-Ενημέρωση και Συνέλευση για τη διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη διοργάνωση δράσεων τιμής και διεθνιστικής αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9, 19:00, ΑΣΟΕΕ

post image

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ DİDEM AKMAN

AΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

«Ήθελα μια χούφτα ουρανού, μια δόση ανέμου. Μου στέρησαν και αυτά, σε αυτό το δωμάτιο νοσοκομείου». Didem Akman

H συντρόφισσα, πολιτική κρατούμενη, Didem Akman συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι θανάτου για πάνω από 200 μέρες, καθώς εντάχθηκε στην Αντίσταση αυτή για δικαιοσύνη, όντας αλληλέγγυα με τα αιτήματα των Δικηγόρων του Λαού και του Grup Yorum, και βάζοντας 3 ακόμα αιτήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με το ειδικό καθεστώς κράτησης της, σε κελί τύπου F, σε πλήρη απομόνωση, μέσα στο οποίο μπορεί να κάνει μέχρι 5 βήματα. Βάσει νομικού πλαισίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε τέτοιου τύπου κελί μπορεί να κρατείται ο φυλακισμένος μέχρι 20 ημέρες, και η συντρόφισσά μας κρατείται σε αυτό 4 χρόνια! Η κατάσταση της υγείας της ολοένα και επιδεινώνεται, καθώς κρατείται δέσμια στο νοσοκομείο, υπό την απειλή της αναγκαστικής σίτισης, των σωματικών και ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Τα αιτήματά της είναι πλήρως εφικτά:

-Να μεταφερθεί στη φυλακή Sincan να είναι μαζί με άλλες συντρόφισσές της.

Ή, στη φυλακή Şakran όπου κρατείται:

-Να μπορεί να έχει επισκεπτήριο με μέλη της οικογένειας της (εφαρμογή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου)

-Να αυξηθούν οι ώρες προαυλισμού της από 1 σε 4, καθώς κρατείται κλειδωμένη στο κελί για 23 ώρες τη μέρα.

Η ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2020, αποφυλακίστηκε ο σύντροφος Δικηγόρος του Λαού Aytaç Ünşal , όντας στις 214 μέρες απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Η αποφυλάκισή του αποτελεί μια νίκη της Αντίστασης, των μαρτύρων και της τεράστιας αλληλεγγύης, που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη της γης. Το καθεστώς του Ερντογάν φοβήθηκε τη δυναμική του αγώνα αυτού που αναπτύχθηκε, τόσο στο εσωτερικό μα και στο εξωτερικό της Τουρκίας. Μετά την αποφυλάκισή του σταμάτησε την απεργία πείνας, καθώς επήλθε πολιτική νίκη, όπως και ο σύντροφος, πολιτικός κρατούμενος Özgür Karakaya, o οποίος βρισκόταν στις 199 μέρες απεργίας.

Στις 238 μέρες, απεργίας πείνας μέχρι θανάτου, έπεσε μάρτυρας, η συντρόφισσά μας, μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού, Ebru Timtik. Δολοφονήθηκε από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό γιατί αντιστάθηκε στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση που έχει επιβάλλει ο Ερντογάν και το κόμμα του το AKP, στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας.Αγωνίστηκε με σθένος και αυταπάρνηση, για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη, το οποίο είναι και το κύριο αίτημα της μεγάλης Αντίστασης της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου. Μια μαχήτρια της δικαιοσύνης, πάντα στο πλευρό των φτωχών, της εργατικής τάξης, των λαών και της νεολαίας. Γι’ αυτό φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, γιατί δε σταμάτησε ποτέ, ούτε για μια στιγμή να υπερασπίζεται είτε ως δικηγόρος, είτε ως αγωνίστρια τους καταπιεσμένους λαούς της Τουρκίας. Γιατί μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, έβαλε το σώμα της ανάχωμα απέναντι στην καταστολή, την αδικία, τη φίμωση, χωρίς να διστάσει μπροστά στα βασανιστήρια, τις επιθέσεις και τις φυλακίσεις.

Η κατηγορία για την οποία και καταδικάστηκε ως “τρομοκράτης”, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της, δικηγόροι του Νομικού Γραφείου του Λαού, ήταν ότι υπερασπίστηκε ως συνήγορος, την οικογένεια του Berkin Elvan και της Dilek Doğan, που δολοφονήθηκαν από την Τουρκική αστυνομία, του Hasan Ferit Gedik, που δολοφονήθηκε από μαφιόζους, αγωνιζόμενος ενάντια στα ναρκωτικά, τους 301 εργάτες που δολοφονήθηκαν από το κεφάλαιο στα ορυχεία Soma, τους απολυμένους εκπαιδευτικούς, την Nuriye Gülmen και τον Semih Özakça , που απολύθηκαν από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, καθώς και άλλες υποθέσεις κοινωνικής και ταξικής αδικίας.

Η μεγάλη αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου ανέδειξε σε όλο τον κόσμο την αδικία και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μα και συνάμα ανέπτυξε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης σε όλα τα μέρη της γης, που έδωσε δύναμη στον αγώνα των απεργών. Από την Τουρκία μέχρι την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση, δε γνωρίζει σύνορα. Ενάντια στους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας-Τουρκίας, στον εθνικισμό που καλλιεργούν και οι δύο πλευρές, προτάσσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη, γνωρίζοντας πως οι λαοί και οι αγωνιστές των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Στην αντίσταση αυτή πέσανε μάρτυρες 4 σύντροφοί μας, η Helin Bolek (288 μέρες), o İbrahim Gökçek (323 μέρες), μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, o σύντροφος Mustafa Koçak (297 μέρες) και η Δικηγόρος του Λαού Ebru Timtik (238 μέρες). Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, ο αγώνας συνεχίζεται.

HELİN,İBRAHİM, MUSTAFA, EBRU, ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ DİDEM AKMAN

H ANAΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟYΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη διοργάνωση δράσεων τιμής και διεθνιστικής αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9, 19:00, ΑΣΟΕΕ

Λαϊκό Μέτωπο 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License