Τα τελευταία 24ωρα η επίθεση στο στρατόπεδο – κόλαση στη Μόρια παραμένει σε εξέλιξη εις βάρος των 13.000 κολασμένων και φυλακισμένων προσφύγων από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Η πυρκαγιά πλέον έχει καταστρέψει όλες τις εγκαταστάσεις και τις σκηνές του στρατοπέδου, ενώ οι χιλιάδες πρόσφυγες εξωθήθηκαν στην ερημιά και την αστεγία, εγκλωβισμένοι μεταξύ της αστυνομίας που βγήκε παγανιά για να μην πλησιάσουν οι κολασμένοι της Μόρια την πόλη, και των ακροδεξιών που τα γνωστά κέντρα του νησιού με προεξάρχοντος του δήμαρχου, έχουν κινητοποιήσει για να μην υπάρξει ανοικοδόμηση του ΚΥΤ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να παρέχει πρώτες βοήθειες και μέτρα προστασίας για την ζωή χιλιάδων ανθρώπων, ενεργοποίησε τους μηχανισμούς καταστολής. Ο Μητσοτάκης μέσα στον ρατσισμό και μισανθρωπισμό του, επιλέγει στις πυρκαγιές να μην στείλει την πυροσβεστική και υγειονομικό προσωπικό αλλά στέλνει τα ΜΑΤ, Μόρια – Μάτι: Δύο τόποι – μία δεξιά. Η ακροδεξιά του Μητσοτάκη δεν στηρίζει την κοινωνία με παροχές στην υγεία, την παιδεία και την εργασία, αντίθετα εν μέσω ύφεσης ξοδεύει δις σε πολεμικούς εξοπλισμούς και προπαγάνδα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ταξικά αδέλφια μας και είναι οι πρώτοι στους οποίους οφείλουμε να δώσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Με ή χωρίς επιδημία και με κάθε κόστος, ο αγώνας αυτός αποτελεί προτεραιότητα και πυλώνας του αντικαπιταλιστικού διεθνιστικού κινήματος. Ειδικά σε αυτήν τη φάση της διεθνούς και εγχώριας ακροδεξιάς ανασυγκρότησης και επίθεσης του κεφαλαίου, αναδεικνύεται η κρισιμότητα της παρέμβασης των κομμουνιστών.

Για τον ελληνικό καπιταλισμό, το μεταναστευτικό ζήτημα – στο οποίο ενσωματώνει και τους πρόσφυγες – τίθεται στην ημερήσια διάταξη ως πολιτικό κέντρο για την συνολική ακροδεξιά επίθεση του κεφαλαίου. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν αποτελούν ένα επιμέρους θέμα διαχείρισης για την αστική τάξη, αλλά επιχειρείται η πλήρης εργαλειοποίησή τους και προβάλλονται ως “πρόβλημα” που πρέπει να λύνει η αστυνομία και ο στρατός. Η επίθεση στα ταξικά μας αδέλφια δομείται ως πυρήνας της ακροδεξιάς ανασυγκρότησης με σκοπό την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του ιδεολογήματος της εθνικής ενότητας.

Τα ζητήματα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης ως αποτελέσματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και κρίσης, πρέπει να μπαίνουν ως πολιτική αιχμή σε όλους τους καθημερινούς ταξικούς αγώνες, γιατί ακριβώς αποτυπώνουν την πολιτική κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια λαίλαπα αντιδραστικών μέτρων που πλήττουν ολόκληρη την κοινωνία και αμφισβητούν μέχρι και τις ελευθερίες μας. Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας παύουν να είναι μόνο οικονομικοί ή άσκησης πίεσης, οπότε προκύπτει το επίδικο της συνολικής μετωπικής αντίστασης που απαιτεί την υπεράσπιση όλων ανεξαιρέτως και πρωτίστως των πιο αδύναμων ταξικών αδελφών μας, σαν όρο πολιτικής συγκρότησης. Η διεθνιστική θέση των ανοικτών συνόρων με χορήγηση ταυτοτήτων και διαβατηρίων για τους εργάτες όλων των χωρών ξεκινώντας από την Ελλάδα και την ΕΕ, τα ίσα και πλήρη εργατικά και πολιτικά δικαιώματα για μετανάστες και πρόσφυγες, οι δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές παροχές (για στέγη, υγεία, εργασία, εκπαίδευση) από το ίδιο το κράτος, κι όχι από ΜΚΟ και ιδιώτες, είναι η θέση των κομμουνιστών για πρόνοια, για την άμεση και ομαλή ένταξη των κατατρεγμένων στην κοινωνία. Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αδελφοσύνης.

Δεν υποχωρούμε στην ακροδεξιά εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Ενάντια στην καπιταλιστική κρίση, την επιδημία και τις καταστροφές, μόνη διέξοδος από την βαρβαρότητα η κομμουνιστική στρατηγική.

Η ΟΡΜΑ καλεί στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1μμ στο Σύνταγμα.

Αθήνα, 11/09/2020

ΥΓ: Έχουν βγει πολλαπλά καλέσματα αλληλεγγύης για τη φρίκη της Μόριας. Η συμμετοχή μας σε ένα από αυτά δεν γίνεται με κριτήρια ιδεολογικά ή συμμαχιών. Υπάρχει και ένας προγραμματισμός της Οργάνωσης που δεν μπορεί να διαλυθεί για την αντιμετώπιση του ενδοκινηματικού ανταγωνισμού.

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License