Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα: Η Ελένη Χατζηγιάννη δεν θα κρύβεται πια, είναι γνωστή.


post image

Kάθε εξουσιαστική σχέση δεν μπορεί παρά να λειτουργεί αμφίδρομα. Ο εκάστοτε εξουσιαστής χρειάζεται τους απαραίτητους εξουσιαζόμενους, το απαιτούμενο κοινό χωρίς την ύπαρξη του οποίου η θέση του δεν θα είχε κανένα νόημα. Αντιστοίχως, κάθε εξουσιαζόμενος που δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο του, που εκδηλώνει μια περίεργη τάση, ένα πάθος για υποταγή, αισθάνεται ικανοποιημένος που η εξουσία λαμβάνει παροδικά τα μηνύματά του αποκωδικοποιώντας τα κατά το δοκούν. Σχηματικά, μπορούμε να αναπαραστήσουμε τη μεταξύ τους διασύνδεση με ένα ιμάντα ανατροφοδότησης σε μια μηχανή εσωτερικής καύσης, η εύρυθμη λειτουργία της οποίας εξασφαλίζει την κοινωνική νηνεμία, την ταξική ειρήνη. Ο μεν εξουσιαστής διατηρεί τα προνόμια και τη μακροημέρευσή του, ο δε εξουσιαζόμενος κουβαλά με ζήλο το ζυγό του, ενώ συχνά εποφθαλμιά την κοινωνική ανέλιξη, την τοποθέτησή του σε ένα ανώτερο γρανάζι του συστήματος. Ενίοτε, επιθυμώντας να υποδυθεί τον ρόλο του εξουσιαστή, επιλέγει κάποιον πιο αδύναμο από τον ίδιο, κάποιον που βρίσκεται σε πλήρη εξαθλίωση, μια ανθρώπινη ψυχή που ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στην προαναφερόμενη μηχανή, ένα περίσσευμα της αστικής δημοκρατίας, και επάνω του ασκεί ό,τι πιο ποταπό, αγελαίο και απάνθρωπο.

Το αναρχικό και ανταγωνιστικό κίνημα ανέκαθεν έβαζε στο στόχαστρο – και ορθώς έπραττε και πράττει- τους ιεραρχικά ανώτερους στην πυραμιδική βαθμίδα της εξουσίας. Σήμερα, στο δικό μας στόχαστρο μπαίνει κάποια από τη στρατιά των κυρ-Παντελήδων και εξηγούμε ευθύς αμέσως το γιατί.

Το χρονικό

Στα τέλη Ιανουαρίου 2020, η ιδιοκτήτρια ακινήτου στην οδό Θεοδώρου Γεωμέτρου 13 (Νέος Κόσμος) και καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας στο 6ο Γυμνάσιο Αθηνών, Ελένη Χατζηγιάννη, νοικιάζει το ακίνητό της (υπόγειο) σε μια τετραμελή οικογένεια Αιγυπτιακής καταγωγής η οποία έως εκείνη τη στιγμή εξαιτίας της οικονομικής της εξαθλίωσης διέμενε στο δρόμο, σε κοντινή πλατεία του Νέου Κόσμου. Η ιδιοκτήτρια απαίτησε μία εγγύηση (300 ευρώ), το τρέχων ενοίκιο (300 ευρώ) και μία χρηματική εγγύηση για την ΔΕΗ της τάξης των 100 ευρώ. Η οικογένεια κατέβαλλε από την πρώτη μέρα κιόλας την εγγύηση των 300 ευρώ με χρήματα που συγκέντρωσε η τοπική Αιγυπτιακή κοινότητα και ζήτησε πίστωση χρόνου λίγων ημερών να καταβάλλει και τα υπόλοιπα, ξανά σε συνεργασία με την Αιγυπτιακή κοινότητα, καθότι ο πατέρας της οικογένειας αναζητούσε εργασία, γεγονός το οποίο ήταν εν γνώσει της ιδιοκτήτριας. Παρόλα αυτά η ιδιοκτήτρια παρότι έλαβε την εγγύηση, δεν παρέδωσε τα κλειδιά του ακινήτου και δεν προχώρησε στη υπογραφή συμβολαίου. Έμεινε στην «προφορική συμφωνία». Έδωσε στην οικογένεια μόνο ένα πόμολο για να ανοιγοκλείνουν την πόρτα!!! Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και η Χατζηγιάννη φρόντισε να κάνει φανερές τις βουλές της. Η οικογένεια όταν επέστρεψε στο σπίτι το βρήκε κλειδαμπαρωμένο με όλα τα προσωπικά τους είδη (ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα) μέσα και την ιδιοκτήτρια άφαντη. Εντός της οικίας παρέμεναν και τα χαρτιά τους (για τους υπόλοιπους κυρ-Παντελήδες που ίσως αναρωτιούνται, να αναφέρουμε ότι στην οικογένεια έχει χορηγηθεί άσυλο, γεγονός που εμάς μας αφήνει παγερά αδιάφορους). Η τετραμελής οικογένεια εγκαταστάθηκε έξω από το σπίτι στο πεζοδρόμιο, αναμένοντας ματαίως την επιστροφή της ιδιοκτήτριας. Οι γείτονες όταν αντίκρισαν την γυναίκα να θηλάζει κλαίγοντας το ένα μωρό στο δρόμο, ευαισθητοποιήθηκαν και συνέδραμαν στο να βοηθήσουν την οικογένεια με κάθε τρόπο. Μάλιστα, ένας εξ’αυτών -προς τιμή του- προσφέρθηκε να τους φιλοξενήσει στο δικό του σπίτι, ενώ δύο ακόμα γείτονες δήλωσαν ότι θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης των Αιγυπτίων στις αίθουσες των δικαστηρίων καθώς η υπόθεση πήρε τη νομική οδό. Απαραίτητη υποσημείωση: Η Ελένη Χατζηγιάννη ως γνήσια ελληνίδα ιδιοκτήτρια που σέβεται τον εαυτό της, έχει επαναλάβει ανάλογη συμπεριφορά κατά το παρελθόν, όταν κάλεσε την αστυνομία σε ένα άλλο ακίνητό της, επειδή οι πρόσφυγες ενοικιαστές καθυστέρησαν την καταβολή του μισθίου ενός μήνα. Αν η πάγια τακτική της έως τώρα ήταν να μισθώνει ακίνητα σε πρόσφυγες για να τους πετάει στο δρόμο όποτε γουστάρει, τώρα τολμά να τους ληστεύει κιόλας και αυτό δεν ήταν δυνατό να μείνει αναπάντητο.

Η αντίδρασή μας.

Σήμερα, ξημερώματα Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν τον καθιερωμένο «αγιασμό» συντρόφισσες/οι από τη συλλογικότητά μας επισκέφτηκαν το σχολείο όπου εργάζεται η Ελένη Χατζηγιάννη, αφήνοντας πίσω τους ένα «χιονισμένο» από χιλιάδες τρικάκια τοπίο, γράφοντας τους τοίχους και ενημερώνοντας τους πάντες σχετικά με την κατάπτυστη συμπεριφορά της. Την ίδια χρονική στιγμή, άλλη ομάδα συντρόφων/ισσών επισκέφτηκε το εν λόγω ακίνητο στην οδό Θεοδώρου Γεωμέτρου 13, στο Νέο Κόσμο, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εικαστική καλλιτεχνική παρέμβαση με μπογιές και συνθήματα. Παράλληλα ένας αντίστοιχος όγκος από τρικάκια διασκορπίστηκε σε όλη τη γειτονιά.

Τώρα πια Ελένη Χατζηγιάννη δεν μπορείς να κρύβεσαι. Αναλογίσου τι έκανες και μετά σκέψου αν άξιζε η ληστεία που διέπραξες. Μπορείς να επενδύσεις τα χρήματα που έκλεψες στην βαφή του σπιτιού σου. Μάταιο θα’ναι. Όταν το φτιάξεις, θα’μαστε εκεί να στο ανακαινίσουμε ξανά. Μπορείς επίσης να πεις όσα ψέματα θέλεις στους συναδέλφους σου, τους μαθητές σου ή τους γονείς για να θολώσεις τα νερά. Θα είμαστε εκεί, θυμίζοντας την αλήθεια.. Και μην έχεις αυταπάτες. Η αστυνομία που λογικά θα απευθυνθείς, δεν πρόκειται να σε προστατεύσει. Δεν λέγεσαι Βαρδινογιάννης ή Μαρινάκης, είσαι μια ασήμαντη ικμάδα για το σύστημα, που θεώρησες τον εαυτό σου τόσο έξυπνο και ισχυρό ώστε να κοροϊδεύεις και να ληστεύεις φτωχούς και απελπισμένους μετανάστες.

Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, πόσο μάλλον πολιτικοποιημένα υποκείμενα, ενταγμένα στον αναρχικό αγώνα και διαποτισμένα από τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ελευθερίας, συμπεριφορές ανάλογες της Ελένης Χατζηγιάννη και του κάθε ιδιοκτήτη ακινήτων που δρα αναλόγως, οφείλουμε να τις απαντάμε αστραπιαία και εκεί που τους πονά πραγματικά. Στην ίδια τους την περιουσία, αλλά και στο κοινωνικό προφίλ που επιχειρούν να οικοδομήσουν.Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της στέγασης με τη δέουσα σημασία. Η κλιμακούμενη κρατική επίθεση στις καταλήψεις και σε δομές στέγασης, η υπέρογκη αύξηση των ενοικίων σε συνδυασμό με τις λοιπές πλατφόρμες ενοικίασης, αποτελούν απειλητικές παραμέτρους για τις ανάγκες των από τα κάτω και αν δεν αντιδράσουμε, σύντομα το πεζοδρόμιο θα αποτελεί την στέγη των φτωχοδιαβόλων αυτού του κόσμου.

Κανένας μόνος του απέναντι στους ιδιοκτήτες.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License