[Καρλόβασι, Σάμος] Μάζεμα πρώτων ειδών για τους/τις μετανάστες/τριες στη Μόρια

Το απόγευμα της Τρίτης μετά από κάλεσμα της Αντιφασιστικής Κίνησης Σάμου και της Ανοιχτής Συνέλευσης Σάμου, δεκάδες αλληλέγγυα άτομα πέρασαν από την πλατεία Καρλοβάσου για να μαζέψουν είδη πρώτης ανάγκης για τους/τις μετανάστες/τριες στη Μόρια.

post image

Με σύνθημα "η απάντηση μας είναι η αλληλεγγύη", βρεθήκαμε στο μπροστά χώρο της πλατείας για δύο ώρες δηλώνοντας με την πράξη αυτή πως δεν θα αφήσουμε την βαρβαρότητα να επικρατήσει, ούτε στη Σάμο, ούτε στη Λέσβο, ούτε και πουθενά.

Παιδιά, εργαζόμενοι, φοιτήτριες, ντόπιοι και ξένες, καταλαβαίνουμε πως δεν έχουμε κανένα λόγο να κατηγορούμε τα άτομα που έτυχε να φυλακιστούν στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου στον δρόμο τους για ένα καλύτερο αύριο. Άλλοι είναι αυτοί που τους στοιβάζουν εδώ, όπως και τους αναγκάζουν να αφήσουν τα σπίτια τους εξ αρχής!

Μετά την ανακοίνωση για τα πρώτα δύο κρούσματα του covid-19 στο ΚΥΤ στο Βαθύ, την καραντίνα μέχρι τις 29 του Σεπτέμβρη και την φωτιά που ξέσπασε το ίδιο βράδυ στο camp, δεν μας φαίνεται περίεργο να ζήσουμε και στη Σάμο αυτά που βλέπουμε να γίνονται στη Λέσβο. Είναι σημαντικό ο αλληλέγγυος κόσμος να μείνει ενωμένος και ενεργός για να ανατρέψουμε την κατάσταση εξαίρεσης των μεταναστών/τριών. 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License