Φροντίδα του πάρκου Κύπρου και Πατησίων: Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020, από τις 12 το μεσημέρι

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

post image

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

To πάρκο, ως δημόσιος, πράσινος χώρος στις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, ελεύθερος και ανοιχτός σε όλους, σε πείσμα κρατικών και δημοτικών σχεδιασμών, αποτελεί διέξοδο κοινωνικής συνεύρεσης και επικοινωνίας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Η διάσωσή του είναι αποτέλεσμα του αυτοοργανωμένου αδιαμεσολάβητου κοινωνικού αγώνα που ξέσπασε στις 26 Γενάρη 2009, όταν συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ξερίζωσαν 44 δέντρα (τα 12 αιωνόβια) σε μια επιχείρηση παράδοσής του σε ιδιωτική εταιρεία πάρκινγκ. Η πολύμορφη αντίσταση παραμένει βαθιά ριζωμένη εδώ: δυναμικές διαδηλώσεις, ανοιχτές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, συλλογική δενδροφύτευση, ανακατασκευή της παιδικής χαράς, επανασύνδεση του νερού.

Μέσα σε συνθήκες όξυνσης της υγειονομικής κρίσης, ο αγώνας για την υπεράσπισή του συνεχίζεται, ως κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού αγώνα ενάντια στην καταστολή, την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον φασισμό, ενάντια σε κράτος και αφεντικά.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΩΝΑ,

ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ

H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Φροντίδα του πάρκου
Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020
Από τις 12 το μεσημέρι

* τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής και συλλογικής υγειονομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις κ.λπ.)

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License