Εισβολές της αντι-τρομοκρατικής σε σπίτια αναρχικών σε Βερολίνο και Αθήνα

Σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία (ΒΚΑ) πραγματοποίησε εισβολές σε δύο σπίτια στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ελληνικής αντι-τρομοκρατικής. Μπήκαν στα σπίτια των συντρόφων στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που στο Βερολίνο γινόταν εισβολή σε πέντε σπίτια, καθώς και στην αναρχική βιβλιοθήκη Kalabal!k στο Βερολίνο (Kreuzberg).

post image

Σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία (ΒΚΑ) πραγματοποίησε εισβολές σε δύο σπίτια στην Αθήνα, με τη συνδρομή της ελληνικής αντι-τρομοκρατικής. Μπήκαν στα σπίτια των συντρόφων στο κέντρο της Αθήνας την ίδια ώρα που στο Βερολίνο γινόταν εισβολή σε πέντε σπίτια, καθώς και στην αναρχική βιβλιοθήκη Kalabal!k στο Βερολίνο (Kreuzberg). Η αιτιολογία της εισβολής που δόθηκε, ήταν ότι οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα και κατηγορούν ομάδα συντρόφων για σύνταξη εγκληματικής οργάνωσης το 2016, που σκοπό είχει να οργανώσει συγκρούσεις και επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία και άλλους στόχους. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για διάφορα περιστατικά, όπως την οργάνωση ποδηλατοπορείας το καλοκαίρι του 2017, την οργάνωση συγκρούσεων στο Αμβούργο κατά τη σύνοδο G20, πριν 3 χρόνια, ή την κατάληψη ενός άδειου εργοστασίου στο Βερολίνο.

Στην Αθήνα 5 σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ μετά την εισβολή. Οι 3 από αυτούς θα περάσουν αυτόφωρο αύριο Πέμπτη στις 12πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για παράνομη οπλοκατοχή ενός πέπερ σπρέυ. Οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο, που αφέθηκαν ελεύθεροι, είναι κατηγορούμενοι στη δίκη της εκκένωσης της κατάληψης ΓΚΑΡΕ, αυτήν την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη.( https://athens.indymedia.org/post/1607127/#1633426).

Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση συμβαίνει σε μία συγκυρία εντεινόμενης πίεσης ενάντια στο αυτόνομο κίνημα στο Βερολίνο. Μόλις λίγες ώρες πριν τη σημερινή εισβολή, η αναρχα-φεμινιστική-κουίρ κατάληψη Liebig34 στο Βερολίνο, έλαβε εντολή εκκένωσης από το κράτος: http://4sy6ebszykvcv2n6.onion/node/104092. Η εκκένωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτώβρη και απο τη μεριά των συντρόφων έχει δηλωθεί ότι θα υπάρχει αντίσταση.

Αλληλεγγύη με τους διωκόμενους συντρόφους

Αύριο Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, στις 12πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων για τους 3 συντρόφους που κρατήθηκαν για οπλοκατοχή

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 12πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτιριο 12, αίθουσα 1, για τη δίκη της 1ης εκκένωσης της κατάληψης GARE

Εικόνες:

από Τώρα 17/09/2020 11:20 πμ.


Τα συντρόφια βγήκαν από το κτήριο 16 στις 11.15. περασαν από εισαγγελέα και τώρα έχουν αποχωρήσει 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License