Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 16/9/2020.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αντιφασίστες συντρόφους και τις συλληφθείσες αντιφασίστριες συντρόφισσες: Κυριακή 20/9 στις 09:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Τετάρτης 16/9 περίπου στις 22:30 51 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν αντίστοιχη παρέμβαση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή από τα φασιστικά συνθήματα με τα οποία τη γέμισαν πρόσφατα φασίστες που συγκεντρώθηκαν εκεί την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στις 12/9. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες περικυκλώθηκαν από μηχανές των μπάτσων και διμοιρίες ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν όλο το σώμα των αντιφασιστών και των αντιφασιστριών και τους/τις μετέφεραν στη ΓΑΔΘ. 2 σύντροφοι τραυματίστηκαν κατά τη σύλληψή τους και μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι κατηγορίες τις οποίες έχουν προσάψει στους 51 αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής αντιφασιστικής παρέμβασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δείχνουν ξεκάθαρη μεθόδευση από τη μεριά της αστυνομίας. Στέλνοντας έναν μπάτσο να προσποιηθεί τον τραυματία πρόσθεσαν στους συντρόφους και στις συντρόφισσες μας έξι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, παράβαση του νόμου περί μαζικών συγκεντρώσεων, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και απείθεια, λόγω της άρνησης των συντρόφων και των συντροφισσών να περάσουν από τη διαδικασία της σήμανσης. Επιπροσθέτως, σε όλους τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες θα απαγγελθούν και κακουργηματικού επιπέδου κατηγορίες και συγκεκριμένα αυτή αυτή της “φθοράς μνημείου”… με τη λογική (!) ότι ότι όλη η περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο αποτελεί μνημείο (!). Οι μπάτσοι έχουν συμπεριφερθεί στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες, τόσο εχθές όσο και σήμερα, με τον χειρότερο τρόπο. Αφού τους/τις ξυλοκόπησαν κατά τη σύλληψη τους, στέλνοντας δύο από αυτούς στο νοσοκομείο, και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα, τους/τις άφησαν για ώρες σε έναν κοινό χώρο συνωστισμένους/ες, ενώ σήμερα τους/τις άφησαν να περιμένουν επί ώρες στο πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου, χωρίς να τους/τις επιτρέπουν όλη μέρα την πρόσβαση σε νερό.

Η προκλητική επίθεση που δέχτηκαν οι αντιφασίστες/αντιφασίστριες σύντροφοι και συντρόφισσες καταδεικνύει για ακόμα μια φορά τον άτεγκτο χαρακτήρα της κρατικής καταστολής και την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος στους φασίστες, τους οποίους θρέφει ως την πιο αντιδραστική εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος. Η κατασταλτική αυτή επίθεση που δέχθηκαν οι αντιφασίστες σύντροφοι και οι αντιφασίστριες συντρόφισσες συνιστά επιδεικτική πρόκληση από μεριάς του κράτους και των μπάτσων λίγες μόνο μέρες πριν τις κεντρικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις κατά την ημέρα της επετείου από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, λίγες μόνο βδομάδες πριν την ολοκλήρωση της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο και καμία συντρόφισσα, κανένα κομμάτι του αντικαπιταλιστικού και αντιφασιστικού κινήματος έρμαιο στα χέρια της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη μας προς τους συλληφθέντες αντιφασίστες και τις συλληφθείσες αντιφασίστριες είναι δεδομένη και αμέριστη. Συλλογικά οφείλουμε να αποτελέσουμε το δίχτυ υπεράσπισής τους απέναντι στις διώξεις του κράτους και των εκτελεστικών του μηχανισμών.

Η απάντησή μας να δοθεί μαζικά και δυναμικά στους δρόμους του αγώνα, στηρίζοντας τις πανελλαδικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18/9.

Οι αντιφασίστες συλληφθέντες σύντροφοι και οι αντιφασίστριες συλληφθείσες συντρόφισσες περνούν από ανακριτή την Παρασκευή και την Κυριακή.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αντιφασίστες συντρόφους και τις συλληφθείσες αντιφασίστριες συντρόφισσες: Κυριακή 20/9 στις 09:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License