Μετά από το σταδιακό άνοιγμα των κατηγοριών "Αναλύσεις" και "Έντυπα-Αφίσες-Προκηρύξεις" (1/12/19), "Βιβλιοθήκη" (16/3/20) και "Αναδημοσιεύσεις" (7/4/20), η ΔΟ του Athens Indymedia προχωρά σήμερα (21/09) στο άνοιγμα της κατηγορίας "Συζητήσεις/Ερωτήσεις/Απόψεις". Ο σκοπός της επανεκκίνησης της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι το να έχει και πάλι το κίνημα έναν χώρο στον οποίο να μπορεί να συζητάει ελεύθερα και οριζόντια, μακρυά από τα social media που έχουν κατακλύσει τον διαδικτυακό "διάλογο". Βασικό ζητούμενο από εμάς ως προς τις αναρτήσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί η τήρηση της Π.Δ.. Ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια, φήμες, συκοφαντίες και αναρτήσεις που βάζουν άτομα ή ομάδες σε κίνδυνο, καθως και υβριστικές αναρτήσεις, δεν θα δημοσιεύονται.

Τονίζουμε ότι η κατηγορία "Συζητήσεις/Ερωτήσεις/Απόψεις" δεν θα αποτελεί χώρο για άμεσες ή έμμεσες καταγγελίες προς άτομα ή συλλογικότητες. Η διαχείρηση τέτοιων αναρτήσεων είναι ούτως ή άλλως δύσκολη και δεν αναλογεί σε έναν χώρο που στόχο έχει την πιο άμεση συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, υπενθυμίζουμε πως από το Athens Indymedia, εκτός από τα άτομα που αντιλαμβανόμαστε ως συντρόφους ή συντρόφισσες, "ενημερώνονται" κράτος και παρακρατικοί. Ως εκ τούτου, ζητάμε από όσους και όσες επιλέγουν να αναρτούν σε αυτήν την κατηγορία, να είναι πολύ προσεκτικοί/ες στις πληροφορίες που δημοσιεύουν.

Θεωρούμε ότι η κατηγορία των συζητήσεων μπορεί να χρησιμοποιείται εποικοδομητικά, συλλογικοποιώντας και ανταλλάσσοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μέσα απο τον διάλογο και τη ζύμωση, με απώτερο σκοπό, πέραν απο την επικοινωνία, τη δημιουργία, τη σύνδεση, την κοινή στοχοθεσία και όχι τη διάσπαση, τη διάλυση και τον ανταγωνισμό.

Παρά την αύξηση των μελών της Δ.Ο μετά την τελευταία απολογιστική, θεωρούμε πως παραμένουμε ελλειπείς σε σχέση με τον όγκο των αναρτήσεων που λαμβάνουμε, ειδικά σε έκτακτες συγκυρίες. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να υπάρχουν καθυστερήσεις στην διαχείρηση των αναρτήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας, καθώς δεν θεωρούμε σκόπιμο να επιβραδυνθεί η διαχείρηση των υπολοίπων.

Η επανενεργοποίηση της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται ώστε να επανέλθει το μέσο στην κανονική του λειτουργία. Ωστόσο, επειδή φαίνεται να υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί στο κίνημα για τον ρόλο, τη διαχείρηση ή ακόμη και τη συνέχιση ή όχι ύπαρξης της συγκεκριμένης κατηγορίας, θεωρούμε αυτονόητο πως στην επόμενη απολογιστική συνέλευση θα πρέπει να γίνει η συζήτηση αυτή.

 

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα των προηγούμενων κατηγοριών: https://athens.indymedia.org/post/1601498/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License