Βερολίνο: Πορεία 11.000 ατόμων φώναξε "Έχουμε χώρο" για τους πρόσφυγες από τη Μόρια

Πορεία 11.000 ατόμων πορεύθηκε στους δρόμους του Βερολίνου κατηγορώντας γερμανική κυβέρνηση και την ΕΕ και ζητώντας να αποροφηθούν οι πρόσφυγες από την Μόρια και τα άλλα κέντρα "υποδοχής"

post image

Πάνω από 11.000 άτομα συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορεία στο δυτικό κέντρο του Βερολίνου σήμερα το μεσημέρι με αφορμή τα τεκταινόμενα με τους/τις πρόσφυγες στη Λέσβο. Στην πορεία συμμετείχε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων και ομάδων του αντιρατσιστικού χώρου, της ευρύτερης αριστεράς και του αυτόνομου και αντιεξουσιαστικού χώρου. Κεντρικά συνθήματα ήταν το “έχουμε χώρο” (wir haben Platz), “είμαστε εδώ και θα παλέψουμε, η ελευθερία μετακίνησης είναι δικαίωμα όλων” ενώ πολλά από τα συνθήματα κατευθύνθηκαν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη γερμανική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να κάνουν κινήσεις για την απορρόφηση όλων των μεταναστών στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία. Επίσης υπήρξαν συνθήματα για το άνοιγμα ή την κατάργηση των συνόρων καθώς και αναφορά σε πολλά κέντρα κράτησης σε αλλά νησιά αλλά και άλλες χώρες.

Πρόκειται για τη δεύτερη πορεία για αυτό το θέμα στο Βερολίνο, καθώς η πρώτη πορεία με συμμετοχή πάνω από 4.000 ατόμων πραγματοποιήθηκε αυθόρμητα πριν από δέκα μέρες αμέσως μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας. Επίσης, σήμερα το Βερολίνο ήταν η μία από τις 26 πόλεις της Ευρώπης που έγιναν αντίστοιχες πορείες.

Η σημερινή συγκέντρωση στο Βερολίνο ξεκίνησε στις 2μμ στην πλατεία An der Urania όπου για πάνω από μια ώρα απευθύνθηκαν χαιρετισμοί οργανώσεων και ομάδων. Στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε στις δυτικές και πιο mainstream συνοικίες του Wilmersdorf και Charlottenburg, πέρασε μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και κατέληξε στο άγαλμα της Νίκης (Siegesäule, σύμβολο των κουΐαρ αγώνων και της πολυπολιτισμικότητας).

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License