Δημοσιογραφική αλητεία ή δημοσιογραφία σε εντεταλμένη υπηρεσία

Σε πείσμα των καιρών και της στοχοποίησης μας για την πολιτική μας ταυτότητα, τους απαντάμε, πως θα είμαστε εδώ για να στοιχειώνουμε τους εφιάλτες τους!

Δημοσιογραφική αλητεία ή δημοσιογραφία σε εντεταλμένη υπηρεσία

 

Στις 16-9 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Το σώμα της παρέμβασης διένυσε την διαδρομή, από τις ομπρέλες της νέας παραλίας έως τον λευκό πύργο, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και προπαγανδίζοντας την αντιφασιστική πορεία που ήταν προγραμματισμένη στις 18/9 για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στην επιστροφή, οι μπάτσοι δείχνοντας το πραγματικό φασιστικό τους πρόσωπο, επιτέθηκαν δίχως καμία αφορμή, ανοίγοντας κεφάλια με πτυσσόμενα γκλοπ και τραυματίζοντας αρκετό από τον κόσμο της παρέμβασης σε χέρια,πόδια,πλευρά. Δύο σύντροφοι τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο για ράμματα και βραχεία νοσηλεία. Οι μπάτσοι για να δικαιολογήσουν την αναίτια επίθεση αλλά και τα τραύματα που προκάλεσαν, έστησαν μία ελεεινή δικογραφία καταθέτοντας ότι τους επιτέθηκε το σύνολο των συντρόφων που συμμετείχαν στην παρέμβαση,με έναν από αυτούς να καταφεύγει στο νοσοκομείο και να του συνιστάται μάλιστα “παγοθεραπεία” για τα “βαριά” του τραύματα.

Όμως η αχρειότητα τους δεν σταματά στον ξυλοδαρμό και την σύλληψη μας (με την άνευ προηγουμένου δίωξη μας σε βαθμό κακουργήματος για φθορά μνημείου μεγάλης αξίας), ούτε στην κράτηση μας σε συνθήκες αιχμαλωσίας, παραμένοντας για αμέτρητες ώρες σε ένα υπόγειο χωρίς αέρα και χωρίς να μας χορηγηθεί νερό και φαγητό. Η αχρειότητα τους συνεχίζεται από τα φερέφωνα τους και συγκεκριμένα, από την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μαρία Τραυλού. Στο επίσημο ρεπορτάζ της ΕΡΤ η γνωστή ανταποκρίτρια ξέχασε να αναφέρει την αναίτια επίθεση ενάντιων μας, μετατρέποντας τον ξυλοδαρμό σε “σύγκρουση”. Όμως επειδή το θέμα δεν περιείχε εκείνα τα στοιχεία του αστυνομικού ρεπορτάζ που θα προσέλκυε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, η Μαρία Τραυλού συνεχίζει με περίσσιο θράσος, στοχοποιώντας μας και αναφερόμενη σε εμάς ως τους 2 συλληφθέντες της 27ης Μαΐου.

Σε έναν οχετό ψεύδους αναφέρει: “αυτό που ουσιαστικά δίνει καινούργιο προφίλ στην σύνθεση, είναι ότι οι 2 δράστες που έχουν συλληφθεί, είναι αυτοί που στα τέλη Μαΐου είχαν συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από άντρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης την ώρα που τοποθετούσαν εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από φιάλες προπανίου στην Καλαμαριά. Είναι εκείνη η περίπτωση που θα μπορούσε να έχει στοιχίσει σε πολλές ανθρώπινες ζωές, σε διαμέρισμα που διέμενε πρώην βουλευτής. Το νέο στοιχείο, (και με αυτό κλείνω), είναι ότι η αστυνομία ενώνει καινούργια κομμάτια στο “who is who”, των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς φαίνεται πιθανή σύνδεση του χώρου με την οργανωμένη τρομοκρατία”.

Ποτέ δεν θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από ένα καθεστωτικό παπαγαλάκι που μπορεί να διασύρει ανθρώπους μόνο και μόνο για να διανθίσει τα ρεπορτάζ της με μία υφή εντυπωσιασμού. Αλλά παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, αναδεικνύει και το ταλέντο της στην δικαστική έρευνα, καθώς προδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου, καταλογίζοντάς μας ακόμα και νέες κατηγορίες χωρίς ακόμα κανένα δικαστήριο να έχει τελεσιδικήσει,για την ακρίβεια να έχει ορίσει καν δικάσιμο. Όμως δεν σταματά εκεί, συνεχίζει, επιδεικνύοντας τις γνώσεις της στις εκρηκτικές ύλες, λέγοντας πως ο μηχανισμός που είχε βρεθεί ορφανός στην μέση του δρόμου, θα μπορούσε να στοιχήσει την ζωή σε πολλούς ανθρώπους, κάτι που ούτε ο εμπειρογνώμονας της αστυνομίας δεν αναφέρει στην επίσημη αναφορά του! Η αισχρότητα της συγκεκριμένης δημοσιογράφου είναι τέτοιου επιπέδου που μας κατηγορεί ακόμα και για “οργανωμένη τρομοκρατία”(!). Όμως της διαφεύγει ότι δεν κατηγορούμαστε καν με τον νόμο για τρομοκρατία!

Η αναφερόμενη και ως Τέταρτη εξουσία (ΜΜΕ,τύπος κτλ) ανέκαθεν βρισκόταν σε αγαστή συνεργασία και επικοινωνία με τις υπόλοιπες, τόσο για την προστασία των δικών της συμφερόντων όσο και για την προάσπιση της λεγόμενης αστικής δημοκρατίας. Δεν είναι λίγες οι φορές, που “έγκριτοι” μπατσοδημοσιογράφοι με πτυχία στην εγκληματολογία και την νομική προκαταβάλουν δίκες συντρόφων/ισσών, διασύρουν υπολήψεις και προλειαίνουν το έδαφος για βαρύτατες ποινές και στημένα κατηγορητήρια. Πολλώ δε μάλλον, όταν συνεργάζονται με την εκτελεστική εξουσία και συγκεκριμένα με τους μπάτσους, ανταλλάσοντας και διαδίδοντας πληροφορίες με βάση “αστυνομικές πηγές που θα ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους”. Συνηθισμένες και χιλιοεφαρμοσμένες πρακτικές που ακόμα βέβαια, φαίνεται να αποδίδουν.

Μια απλή αναζήτηση για την συγκεκριμένη δημοσιογράφο, μπορεί εύκολα να καταδείξει τον “αμερόληπτο και αντικειμενικό” της ρόλο. Αποκλειστικά ρεπορτάζ για την εκπαίδευση των ΕΚΑΜ στην Θεσσαλονίκη, εξύμνηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ¨διείσδυση¨ στα “άδυτα” των πυροτεχνουργών της Ελας και άλλα τόσα που αν μη τι άλλο προβάλλουν έναν (όχι και τόσο) μικρό θαυμασμό της για τους μπάτσους. Φαίνεται να της διαφεύγει εκείνη η μέρα του Φλεβάρη του 2017, όταν και προπηλακίστηκε από φασίστες που είχαν συγκεντρωθεί στο Ωραιόκαστρο ώστε να εμποδίσουν μικρά παιδιά μεταναστών να εισέλθουν σε σχολείο της περιοχής, τότε που οι φίλοι της οι μπάτσοι δεν ήταν πουθενά για να την προστατέψουν. Το πρόβλημα προφανώς για αυτήν έγκειται στους αντιφασίστες και τους αναρχικούς και σε αυτούς έχει αποφασίσει να στρέψει τα βέλη της.

Είτε η συγκεκριμένη δημοσιογράφος βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, διαβάζοντας ένα κείμενο δοσμένο από την αστυνομία, είτε η εθελοδουλία της και το μένος της προς τους αναρχικούς είναι αναπτυγμένο σε τέτοιο βαθμό, που δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα, λόγω του βήματος που της δίνεται από την τηλεόραση. Ας μην ξεχνά πως σε κάθε συκοφαντία εναντίον μας, θα είμαστε εδώ να απαντάμε και να αναδεικνύουμε τον πραγματικό ρόλο της δημοσιογραφίας τους. Έναν ρόλο που εξυπηρετεί συμφέροντα της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Σε πείσμα των καιρών και της στοχοποίησης μας για την πολιτική μας ταυτότητα, τους απαντάμε, πως θα είμαστε εδώ για να στοιχειώνουμε τους εφιάλτες τους!

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΤV , ΝΕΟΝΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ

οι δύο συλληφθέντες της 27ης Μαΐου

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License