Σε ένα κόσμο ασφυκτικό οι καταλήψεις είναι ανάσες ελευθερίας

Επικοινωνήστε με την επιτροπή μέσω email στο - wdrathens[at]riseup.net

Το πρωί της Δευτέρας, 17 Αυγούστου, η κατάληψη Terra Incognita, εκκενώνεται από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους. Για πάνω από 16 χρόνια έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης, επικοινωνίας, δράσεων, εκατοντάδων αγωνιστριών και αγωνιστών, έχοντας σταθερές δομές στο χώρο της, όπως βιβλιοθήκη, τυπογραφείο, γυμναστήριο κ.ά, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, διαδηλώσεις, ενάντια στην καταστολή, τον καπιταλισμό, τον φασισμό, την πατριαρχία.

Λίγες ημέρες αργότερα, ξημερώματα Σαββάτου, 5 Σεπτέμβρη, ο κρατικός μηχανισμός επιλέγει να εκκενώσει και την κατάληψη Rosa Nera, στα Χανιά. Ούτε και αυτή η επίθεση είναι τυχαία, μιας και η Rosa Nera τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο επενδυτικών σχεδίων, από τη διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς το σημείο στο οποίο βρίσκεται, λόφος Καστέλι, θεωρείται ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης. Η Rosa Nera, επί 16 χρόνια, στέγασε ανθρώπους και εκδηλώσεις, στήριξε και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες, τοπικούς και μη , αποτέλεσε σταθερό σημείο έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, με πλήθος ανοιχτών δομών και προς την τοπική κοινωνία, όπως βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, παιδικά εργαστήρια, παιδική χαρά, θεατρικές ομάδες, κοινοτικό κήπο, χαριστικά παζάρια. Μέσα στο καλοκαίρι, η “Terra Incognita” και η “Rosa Nera” διοργάνωσαν εκδηλώσεις, για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στην Επανάσταση της Ροζάβα, με τη συμμετοχή αγωνιστών – αγωνιστριών που έχουν εμπλακεί άμεσα με το πείραμα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού. Ένα πείραμα που συντελείται εκεί τα τελευταία χρόνια και δέχεται συνεχείς επιθέσεις, τόσο από το φασιστικό τουρκικό κράτος, όσο και από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που επεμβαίνουν διαρκώς στη ΒΑ Συρία.

Επίσης, επίθεση με πυροβολισμούς, ευτυχώς χωρίς θύματα, από τη μαφία που λυμαίνεται την περιοχή με την ανοχή της αστυνομίας, δέχτηκε και το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ, στα Εξάρχεια, και είχε προηγηθεί και η αποτυχημένη απόπειρα εκκένωσης, της κατάληψης Libertatia, στη Θεσσαλονίκη.

Να σταθούμε Αλληλέγγυοι/ες με κάθε δυνατό τρόπο στις Αγωνιζόμενες Καταλήψεις που δέχονται την κρατική καταστολή από την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις !!

Τα μαύρα ρόδα θα ανθίζουν μια ζωή !!

Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη (μέλος της διεθνούς καμπάνιας RiseUp4Rojava)

Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2020

Για αγγλικά:

https://womendefendrojavaathens.wordpress.com/2020/09/22/in-a-suffocating-world-squats-are-a-breath-of-freedom/

Για γερμανικά:

https://womendefendrojavaathens.wordpress.com/2020/09/22/in-einer-erstickenden-welt-sind-die-besetzungen-atemzuge-der-freiheit/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License