Το KCDK-E κήρυξε την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Οτζαλάν

Το KCDK-E κήρυξε την 10η Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Οτζαλάν» και καλεί τους πάντες να οργανώσουν δράσεις και εκδηλώσεις. / Πηγή: Δύκτιο ANF

post image

Το KCDK-E κήρυξε την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Οτζαλάν

Το KCDK-E κήρυξε την 10η Οκτωβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Οτζαλάν» και καλεί τους πάντες να οργανώσουν δράσεις και εκδηλώσεις.

ANF ​​NEWS DESK Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 10:04

Σε γραπτή δήλωση, το συμπροεδρικό συμβούλιο του KCDK-E δήλωσε ότι είναι καιρός να απελευθερωθεί ο ηγέτης του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν και κήρυξε την 10η Οκτωβρίου παγκόσμια ημέρα δράσης για την ελευθερία του Οτσαλάν.

Η δήλωση ανέφερε: "Η διεθνής συνωμοσία έχει αφήσει πίσω 21 χρόνια, όσο η Τουρκία συνεχίζει να επιτίθεται σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν. Η απομόνωση που εφαρμόστηκε εναντίον του Öcalan εφαρμόζεται στην πραγματικότητα σε ολόκληρο τον κουρδικό λαό. Η Τουρκία πραγματοποιεί ψυχολογικές και ένοπλες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, μέσω κατοχής, βασανιστηρίων, βιασμών, του νόμου του Λίντζ, σφαγών και γενοκτονίας. Είναι καιρός να θέσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ελευθερία ως εναλλακτική λύση κατά του φασισμού ».

Η δήλωση προσθέτει: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου τελειώσει η απομόνωση του ηγέτη Öcalan και έως ότου απελευθερωθεί οηγέτης των λαών, Öcalan. Γνωρίζουμε ότι το τέλος του πολέμου και των συγκρούσεων στο Κουρδιστάν και την περιοχή και η διασφάλιση της ελευθερίας των λαών είναι αλληλένδετα και αλληλεξαρτώμενα με την ελευθερία του ηγέτη Öcalan. Γνωρίζουμε επίσης ότι η ελευθερία του ηγέτη Öcalan, το τέλος της σφαγών, της κατοχής και της φασιστικής καταπίεσης στους λαούς θα επιτευχθεί μέσω του κοινού αγώνα και της αντίστασης όλων των λαών, ιδίως του κουρδικού λαού. "

Το KCDK-E συνεχίζει: «Δεδομένου ότι ο ηγέτης Öcalan είναι ο μόνος συνομιλητής που μπορεί να παίξει ένα ρόλο για τον τερματισμό του πολέμου και την παροχή λύσης, μιάς και είναι προσκολλημένος σε αυτό το ζήτημα, ο εχθρός θέλει να τον σιωπήσει και γι 'αυτό επιβάλλεται η απομόνωση. Η λύση του κουρδικού προβλήματος και ο εκδημοκρατισμός της περιοχής περνά από τον ιστορικό ρόλο του ηγέτη Öcalan.

Για το σκοπό αυτό, λέμε «Ήρθε η ώρα: Λευτεριά στον Öcalan» και δηλώνουμε την 10η Οκτωβρίου ως παγκόσμια ημέρα δράσης για την απελευθέρωση του Abdullah Öcalan. Καλούμε την προοδευτική ανθρωπότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά τον λαό του Κουρδιστάν, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, τους οικολόγους, τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών, όλους όσους είναι υπέρ της ελευθερίας και της ισότητας να συμμετάσχουν σε αυτήν την ημέρα δράσης με δημιουργικότητα. "

Πηγή: ANF

Μεταφραστική πρωτοβουλία για την Επαναστατική Διεθνιστική Αλληλεγγύη ‘’Μάρτυρας Haukur Hilmarsson’’

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License