Ανοιχτή συζήτηση-ενημέρωση για την υπεράσπιση των καταλήψεων & των αγώνων μας - Σάββατο 26/9, 18.00 , Άλσος Παγκρατίου

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 25/9, αστυνομικές δυνάμεις στρατοπεδεύουν στους δρόμους του Παγκρατίου και σφραγίζουν το απελευθερωμένο εγχείρημα της κατάληψης Φιλολάου 99. Με την τρομοκρατική τους παρουσία, επιχειρούν να στιγματίσουν και να εκφοβίσουν τους αγωνιζόμενους ανθρώπους και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αγώνα που εδώ και καιρό βρίσκονται, πανελλαδικά, στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Λίγες βδομάδες πριν, το κράτος επέλεξε να εκκενώσει ιστορικές καταλήψεις στα Εξάρχεια (Δερβενίων 56), την Θεσσαλονίκη (Terra Incognita) και Κρήτη (Rosa Nera) εν μέσω του κύματος πανδημικής καταστολής ενάντια σε κάθε φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης του καθεστώτος φόβου που επιβάλλεται στις ζωές μας: εξώσεις, απολύσεις, απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων κ.α. Άμεσα, πραγματοποιήθηκε έξω από την κατάληψη Φιλολάου 99, συγκέντρωση αλληλεγγύης δεκάδων αλληλέγγυων και κατοίκων της γειτονιάς, με πανό, συνθήματα και μοίρασμα ανακοινώσεων σπάζοντας το τείχος σιωπής και φόβου που θέλησε να επιβάλλει η κυβέρνηση στους δρόμους των γειτονιών μας. ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ & ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ Σάββατο 26/9, 18.00 , Άλσος Παγκρατίου

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 25/9, αστυνομικές δυνάμεις στρατοπεδεύουν στους δρόμους του Παγκρατίου και σφραγίζουν το απελευθερωμένο εγχείρημα της κατάληψης Φιλολάου 99. Με την τρομοκρατική τους παρουσία, επιχειρούν να στιγματίσουν και να εκφοβίσουν τους αγωνιζόμενους ανθρώπους και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αγώνα που εδώ και καιρό βρίσκονται, πανελλαδικά, στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Λίγες βδομάδες πριν, το κράτος επέλεξε να εκκενώσει ιστορικές καταλήψεις στα Εξάρχεια (Δερβενίων 56), την Θεσσαλονίκη (Terra Incognita) και Κρήτη (Rosa Nera) εν μέσω του κύματος πανδημικής καταστολής ενάντια σε κάθε φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης του καθεστώτος φόβου που επιβάλλεται στις ζωές μας: εξώσεις, απολύσεις, απαγόρευση συναθροίσεων και διαδηλώσεων κ.α. Άμεσα, πραγματοποιήθηκε έξω από την κατάληψη Φιλολάου 99, συγκέντρωση αλληλεγγύης δεκάδων αλληλέγγυων και κατοίκων της γειτονιάς, με πανό, συνθήματα και μοίρασμα ανακοινώσεων σπάζοντας το τείχος σιωπής και φόβου που θέλησε να επιβάλλει η κυβέρνηση στους δρόμους των γειτονιών μας.

ΜΕΣΙΤΕΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Απ’ τον Σεπτέμβρη του 2016, το άλλοτε κτίριο-φάντασμα στη Φιλολάου 99 στο Παγκράτι απέκτησε ξανά ζωή. Μετά από 24 χρόνια εγκατάλειψης, μετατράπηκε σε κάτι χρήσιμο και σημαντικό: σε ένα ζωντανό τόπο συνάντησης και δημιουργίας για τους κατοίκους της γειτονιάς, σ’ ένα ορμητήριο αντίστασης για τους αγωνιζόμενους κατοίκους. Στην κατάληψη της Φιλολάου 99 εδώ και 4 χρόνια πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συνελεύσεις και συναντήσεις αγωνιζόμενων πρωτοβουλιών, στεγάζεται βιβλιοθήκη και πολιτικό αρχείο του αντιεξουσιαστικού κινήματος, κύκλοι αυτομόρφωσης, φωτοτυπική δομή κ.α.

Μετά από 4 χρόνια παρουσίας και δράσης στο κτίριο της Φιλολάου 99, ο τυχοδιώκτης Β.Παναγιωταράς , κάτοικος Πετραλώνων, Δωριέων 6, σε συνέργεια με τον κομπιναδόρο-δικηγόρο Χαράλαμπο Μιχάλη, μας παρουσιάζουν έγγραφα εξαιρετικά αμφίβολης αξιοπιστίας με τα οποία “στοιχειοθετούν” την δήθεν κληρονομιά που ανακάλυψαν μετά από δεκαετίες. Μάλιστα, με απειλές επιχειρούν να εκφοβίσουν τους αγωνιζόμενους ανθρώπους που έδωσαν ζωή στο κτίριο με σκοπό την παράδοση του κτιρίου στα κερδοσκοπικά τους νύχια.

Την ώρα που μας πνίγουν οι εξώσεις και οι εκβιασμοί των αυξημένων ενοικίων, την ώρα που οι γειτονιές μας μετατρέπονται βίαια σε τουριστικά-καταναλωτικά θέρετρα και εμπορευματοποιείται κάθε τ/μ. Δημόσιου χώρου, η σύγκρουση με τον οχετό των μεσιτών, του real estate κεφαλαίου και την αρπακτικότητα του κάθε ιδιοκτήτη είναι αναπόφευκτη. Η επιλογή να μπούμε στα άδεια σπίτια και να τα μετατρέψουμε σε συλλογικές κατοικίες ή συλλογικά εγχειρήματα αγώνα αποτελεί μια ανοικτή κοινωνική πρόταση για την απαλλοτρίωση και απελευθέρωση χώρων και σπιτιών, αναγκαίων για την κάλυψη των ταξικών-κοινωνικών μας αναγκών.

Δεν θα επιτρέψουμε ο πολιτισμός της ιδιοκτησίας να κλέψει έναν ακόμα ζωτικό χώρο για τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, για τους κατοίκους των γειτονιών μας. Γιατί οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια των κτιρίων, είναι τα θεμέλια για το χτίσιμο ανατρεπτικών σχέσεων: σχέσεων αλληλεγγύης, ισότητας και κοινοκτημοσύνης μεταξύ των καταπιεσμένων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ & ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Σάββατο 26/9, 18.00 , Άλσος Παγκρατίου

ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΓΩΝΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΦΙΛΟΛΑΟΥ 99, Αλληλέγγυοι-ες

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License